ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΣΠΟΡΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ( ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΣΠΟΡΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ( ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 )

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρασπορίου διοργάνωσε τρείς επιτυχημένες εκδηλώσεις τον φετινό Αύγουστο:



                  Την 1η Αυγούστου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, παρουσίασε τα «Σκοποτραγουδίσματα» την 1η δισκογραφική δουλειά του Νίκου Καραβυράκη, με συμμετοχή των καταξιωμένων κρητικών καλλιτεχνών  Γαργανουράκη Χαράλαμπου, Καραβυράκη Μαρκέλλας, Κορνιλάκη Διονύση, Κουκουριτάκη Αλέξανδρου, Παπουτσάκη Γιώργου, Πυροβολάκη Μάνου, Σαριδάκη Πέτρου και Φραγκούλη Μανώλη. Τους στίχους έχουν γράψει οι Νίκος Καραβυράκης, Γιώργος Κουτάντος και οι Σητειακοί Γιάννης Κριτσωτάκης και Γιάννης & Νίκος Χασαπλαδάκης. Την παρουσίαση των τραγουδιών και των καλλιτεχνών στο Α’ μέρος της εκδήλωσης έκανε ο συγχωριανός μας Μανώλης Φραγκούλης, ενώ τους στίχους των τραγουδιών διάβασε η Μαριλένα Καραβυράκη. Στο Β’ μέρος  ακολούθησε ελεύθερο μουσικό πρόγραμμα από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Παρευρέθηκαν περίπου 350 άτομα που απόλαυσαν μια πολύ καλή μουσική εκδήλωση και τα σχόλια που απέσπασε ο Σύλλογος ήταν πολύ θετικά. Ευχαριστούμε θερμά τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν, τον Δ.Ο.Κ.Α.Σ., την εταιρία Si-mel Γιώργος Σαββιδάκης, το βιβλιοπωλείο Φραγκάκη Βασιλεία και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.



                  Την 8η Αυγούστου στην Παναγία της Ρίζας διοργάνωσε ομιλία με θέμα την νηστεία από τον συνταξιούχο πανεπιστημιακό καθηγητή Μιχάλη Καναβάκη. Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή, την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας για την άδεια που μας έδωσε να γίνει η ομιλία στο χώρο της εκκλησίας, τον πατέρα Εμμανουήλ Μπελιμπασάκη και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την φιλοξενία και το κέρασμα με καφέ, ρακί, ξηρούς καρπούς και γλυκά μετά το τέλος της ομιλίας και τους παρευρισκόμενους στην ομιλία.



     Ανήμερα της Παναγίας το μεσημέρι (15/8) μετά την θεία λειτουργία στην Παναγία Ρίζας (η Γαλακτοκτισμένη), διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά παραδοσιακό πανηγύρι με ντόπιους καλλιτέχνες (το βασικό μουσικό σχήμα αποτελούσαν το συγκρότημα του λυράρη Μιχάλη Καζαμία, ο Μανώλης Φραγκούλης στο βιολί, ο Γιάννης Μπουντρονικόλας στη λύρα, ο Μανώλης Μετζάκης στη λύρα και ο Γιάννης Πρωτογεράκης στο βιολί) στην «Κάτω Βρύση» ένα υπέροχο χώρο με πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία με την παρουσία 1000 και πλέον ατόμων και το γλέντι διήρκεσε πάνω από 14 ώρες (από τις 11.00 το πρωί έως τις 01.30 το βράδυ) με τη συμμετοχή 19 συνολικά καλλιτεχνών (τους οποίους ευχαριστούμε θερμά) που διασκέδασαν τους παρευρισκομένους με λύρα, βιολί, μαντολίνο, λαούτο, κιθάρα και μπουζούκι. Ο Σύλλογος πρόσφερε ψητό σε ξυλόφουρνο, μεζέδες, φρούτα, γλυκό, κρασί και ρακή με είσοδο μόλις 10 €, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πιουν το θαυμάσιο νερό της πηγής, από την παραδοσιακή κρήνη που τρέχει αμόλυντο νερό όλο το χρόνο.
Στο χώρο της εκδήλωσης φιλοξενήθηκε έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων με την συμμετοχή 14 επιχειρήσεων – παραγωγών, ενώ έγινε και παρουσίαση του βιβλίου του Συλλόγου «Παρασπόρι, από το χθες…στο σήμερα» και της ποιητικής συλλογής της Άννας Τακάκη-Μαρκάκη «Στις γειτονιές του Ρώκριτου». Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν στο πανηγύρι, τις επιχειρήσεις της Σητείας και της ευρύτερης περιοχής που πρόσφεραν δώρα και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του με οποιοδήποτε τρόπο. Και του χρόνου με υγεία, καλό αντάμωμα.



Παρασπόρι 08/09/2013

Εκ του Δ.Σ.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............