2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΑ ΣΤΙΣ 20 ΕΩΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΑ ΣΤΙΣ 20 ΕΩΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

έσσερις γνωστοί σεφ στο Φεστιβάλ προϊόντων της Σητείας. Ο Δήμος Σητείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας και το ΤΕΙ Κρήτης (Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας) διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ με τίτλο: «Τοπικά Προϊόντα: Διατροφικές και Θεραπευτικές Ιδιότητες» στις 20-22 Σεπτεμβρίου 2013.
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην έκθεση και στις γευσιγνωσίες των τοπικών προϊόντων της Σητείας και των συνεργαζόμενων περιοχών: του Οροπεδίου Λασιθίου, της Χίου και της περιοχής του Όρους Τροόδου της Κύπρου.

Επίδειξη Κρητικής Κουζίνας θα γίνει από τους γνωστούς σεφ Ντίνα Νικολάου, Αλέξανδρο Παπανδρέου και Τόνυ Καβαλιέρο με  δημιουργικές προτάσεις ένταξης των τοπικών προϊόντων στην σύγχρονη μαγειρική.  Με τον σεφ Γ. Μπαξεβάνη τα παιδιά θα γνωρίσουν την μαγεία της γαστρονομίας και θα δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες συνδυάζοντας τοπικές γεύσεις.

Άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις θα πλαισιώνουν το Φεστιβάλ όπως Ημερίδα για την αποτελεσματική προώθηση των τοπικών προϊόντων, επισκέψεις σε πρότυπους χώρους παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων, καλλιτεχνικά δρώμενα, παραδοσιακές εκδηλώσεις μουσικής και χορού, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, διαγωνισμός ζωγραφικής σε τοίχους (graffiti), επιδείξεις παραγωγής προϊόντων ευεξίας, διαδραστικά μουσικά και θεατρικά παιχνίδια για παιδιά κ.α.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας της πόλης με ειδικές τιμές και μοναδικά κεράσματα στους επισκέπτες.

Ο Δήμος Σητείας και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σητείας απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε αυτή την μεγάλη γιορτή των Σητειακών προϊόντων με αρώματα, γεύσεις, μουσικούς και χορούς να πλημμυρίζουν την κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκπρόσωποι των ΜΜΕ και των ειδικών εντύπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρευρίσκονται για να βοηθήσουν την Σητεία να κατακτήσει τη θέση που της ανήκει στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και τις διεθνείς αγορές τροφίμων και ποτών.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ - Διατροφικά προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας» του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............