ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΚΑΛΑΝΙ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΚΡΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΚΑΛΑΝΙ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Με έπιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά η κρητική βραδιά στο Σκαλάνι του Νομού Ηρακλείου, την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
Σε ένα όμορφο περιβάλλον εκατοντάδες κόσμος διασκέδασε με τους Βασίλη Σταυρακάκη, Ιάκωβο Πατεράκη, Γιώργο Μανωλάκη, και Κωστή Αβυσσινο.




Το Σκαλάνι είναι χωριό και πρώην κοινότητα της επαρχίας Πεδιάδος με 933 κατοίκους (το 2001) και αποτελεί Δημοτικό διαμέρισμα στο Δήμο του νομού Ηρακλείου. Η θέση του είναι νοτιοανατολικά του υψώματος Προφήτης Ηλίας. Η απόστασή του από το Ηράκλειο είναι 10,8 χλμ. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την ελαιοκομία και με την αμπελοκαλλιέργεια. Παράγει σταφίδακαι λάδι και μεταξύ άλλων στο χωριό λειτουργεί ΟΤΕ, πλατεία, Δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο και υδρεύεται από την πηγή Φουντάνα. Στον οικισμό βρίσκονται οι εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, με πανήγυρη στις 29 Αυγούστου, και του Αγίου Γεωργίου. Το 1980, έπειτα από έρευνα, ήρθε στο φως το ερειπωμένο μοναστήρι του Αγίου Μηνά στην περιοχή Αποσάμι. Πρόκειται για το μοναδικό μοναστήρι του αγίου σε ολόκληρη την Κρήτη.















ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............