ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ( ΚΡΗΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ) ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ ΣΤΙΣ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ( ΚΡΗΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ) ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ ΣΤΙΣ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε το Σάββατο 10/08 και ώρα 20.00 στο Μουσείο «Λυχνοστάτης» στα εγκαίνια της έκθεσης «Κρήτη, γέφυρα με την Ελλάδα», από τη συλλογή του Γιάννη Μαρνελάκη.



Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, σε μια σημαντική ιστορική στιγμή τόσο για την Κρήτη όσο και για την Ελλάδα, το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει περιοδική έκθεση με τίτλο «Κρήτη, γέφυρα με την Ελλάδα».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Αυγούστου και ώρα 20.00 στο Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» στο Λ. Χερσονήσου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά (εκτός από Σάββατο), από τις 09.00 μέχρι τις 14.00.



Η έκθεση αφορά στην ταχυδρομική ιστορία της Κρήτης, τις συναλλακτικές συνήθειες και την καθημερινότητα της ζωής μέσα από το γραμματόσημο, το χαρτόσημο και τον τοπικό τύπο της εποχής. Βασίζεται σε υλικό από την συλλογή του συλλέκτη Γιάννη Μαρνελάκη, ο οποίος πάνω από 50 χρόνια προστρέχει σε παλαιοπωλεία, παλιά αρχεία, βιβλιοθήκες και άλλες πηγές, δουλεύοντας εκατοντάδες ώρες για να συγκεντρώσει το αρχειακό
αυτό υλικό.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα - Πεδιάδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............