100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΟΛΥΜΠΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΟΛΥΜΠΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Το έτος 2011 ο Γιώργος Τσιάνος Ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα  και τερμάτισε στο Ακρωτήριο Γραμβούσας 



Μετά από 28 ώρες και 19 λεπτά ο Γιώργος Τσιάνος κατάφερε να κολυμπήσει τα 100 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Πελοπόννησο από την Κρήτη. Ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα  και τερμάτισε στο Ακρωτήριο Γραμβούσας  ξημερώματα στις 7.23. 
Η συγκίνηση του κατά την τερματισμό ήταν έκδηλη. «Τα καταφέραμε. Μια προσπάθεια τριών χρόνων τελείωσε» έλεγε εξαντλημένος στα μέλη που τον συνόδευσαν.


Η ιδέα του Γιώργου Τσιάνου για τον συγκεκριμένο αγώνα γεννήθηκε πριν από τρία χρόνια και από τότε προετοιμάζεται με τον προπονητή του Νικόλα Ρεπανά για το εγχείρημα αυτό. Πέρσι την ίδια εποχή δοκίμασε και πάλι να κολυμπήσει από την Πελοπόννησο στην Κρήτη, όμως, η απόπειρα τερματίστηκε στα Κύθηρα λόγω πολύ κακών καιρικών συνθηκών.
Ο κ. Τσιάνος διακρίθηκε ως κολυμβητής στις πισίνες με τους κολυμβητικούς συλλόγους των Τρικάλων και του Ολυμπιακού. Έχει καθιερωθεί ως ο πλέον επιφανής κολυμβητής στο χώρο της υπερμαραθώνιας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Συμμετείχε σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την εθνική ομάδα και παράλληλα υπήρξε πανελληνιονίκης και κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ, βαλκανιονίκης, και έχει λάβει μέρος σε διοργανώσεις ανά την υφήλιο διασχίζοντας λίμνες, ποταμιά, θάλασσες και ωκεανούς.


Ορόσημο στην καριέρα του στη μαραθώνια κολύμβηση αποτελεί στις 5-8-2000 ο διάπλους της Μάγχης, απόσταση 34 χλμ από την Αγγλία στη Γαλλία, σε 9ώρες και 20λεπτα, ο καλύτερος χρόνος παγκοσμίως για το έτος 2000 και η ταχύτερη ελληνική επίδοση έως σήμερα.
Είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους ορειβάτες στην Ελλάδα. Το έτος 2004 συμμετείχε στην ελληνική ορειβατική αποστολή «Hellas Everest 2004» ως επιστημονικός σύμβουλος, υπεύθυνος πρώτων βοηθειών και ορειβατικό μέλος. Στις 18-5-2004 γίνεται ο πρώτος Έλληνας αναβάτης της υψηλότερης κορυφής του κόσμου, Έβερεστ 8848μ., από τη βόρεια διαδρομή του Θιβέτ. Η πρώτη του ορειβατική ανάβαση πραγματοποιήθηκε στο Ηφαίστειο Fuji της Ιαπωνίας και ακολούθησε πλήθος άλλων στα Βραχώδη Όρη, στα Όρη Άτλαντα, στις Ευρωπαϊκές Άλπεις, στα Highlands, στα Ιμαλάια και στις περισσότερες ελληνικές κορυφές.
Είναι ο δεύτερος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που έχει πραγματοποιήσει επιτυχώς τα εγχειρήματα του διάπλου της Μάγχης και της ανάβασης στο Έβερεστ..

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............