ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ - ΚΡΗΤΗ... Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ - ΚΡΗΤΗ... Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ / ΠΗΓΗ - http://sillogoi.gr



Την Κυριακή 26 και την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 επισκεφθήκαμε την έκθεση “Κρήτη : Η μεγάλη Συνάντηση” που πραγματοποιήθηκε στις 24-27 Μαΐου στο στάδιο Tae kwon do, εκεί που για 4 μέρες χτυπούσε η καρδιά της Κρήτης! Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την παγκρήτια αυτή έκθεση, η οποία επισφραγίστηκε με απόλυτη επιτυχία!


Εκθέματα
Ήταν μια εκδήλωση άρτια οργανωμένη στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 εκθέτες σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, με στόχο την επαφή και γνωριμία του κοινού με τα κρητικά προϊόντα.

Στην έκθεση αυτή έδωσαν το παρόν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα αγροτικά, κτηνοτροφικά και γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και σε υπηρεσίες που αφορούν ταξίδια, τουρισμό και μονάδες εστίασης με κρητικό φαγητό.

Όλοι οι επισκέπτες, επιχειρηματίες, έμποροι και κοινό, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο των εκθεμάτων, να γευθούν ξακουστές κρητικές νοστιμιές και να νιώσουν την κρητική φιλοξενία και φιλία σε όλο της το μεγαλείο! Παράλληλα, η έκθεση είχε πολλές εκδηλώσεις πολιτιστικού και μουσικού χαρακτήρα που έφεραν το κοινό σε επαφή με την παράδοση της Κρήτης.


Επιπλέον εκθέσεις
Στο διάζωμα οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν δύο σπουδαίες εκθέσεις. Η μία φιλοξενούσε εκθέματα από το Ιστορικό-Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω του κ. Γιάννη Περράκη. Η επόμενη αφορούσε τη συλλογή του κ. Κώστα Μπαντουβά με έργα του Ζωγράφου Ρουσσέτου Παναγιωτάκη με θέμα “Η Μάχη της Κρήτης”.





Πρόγραμμα Κυριακής 26 Μαΐου

Ομιλίες
Το πρόγραμμα της Κυριακής περιελάμβανε ομιλίες σχετικές με τη Μάχη της Κρήτης και την συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων μίλησαν ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης κ. Μαριδάκης Γεώργιος, ο Δρ. Πολιτικών Επιστημών & Λέκτορας Πολιτικών Συστημάτων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελ/σου κ. Παπάζογλου Μάνος, ο κύριος ερευνητής του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Καμηλάκης Παναγιώτης και ο ποιητής,συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Κακαβελάκης Δημήτριος.


Όλες οι ομιλίες αναφέρονταν στην σπουδαία συνεισφορά της Κρήτης στην ελληνική Ιστορία, Οικονομία, Γράμματα και Πολιτισμό ενώ τόνισαν πόσο σπουδαία, για την εποχή που διανύουμε, είναι η παρουσία και η στήριξη όλου του κόσμου στην παγκρήτια έκθεση.


Μουσικοχορευτικό θέαμα
Έπειτα ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί της Κρήτης από τα χορευτικά συγκροτήματα:
1. Λαογραφικός & Χορευτικός Όμιλος ΚΡΗΤΕΣ του Γιώργου Πετράκη
2. Λαογραφικός Όμιλος ΑΟΡΕΙΤΗΣ του Στέφανου Ντούλα
3. Μουσικοχορευτικός Όμιλος ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ του Κώστα Κυριακάκη
Το χορευτικό πρόγραμμα συνόδευαν με μουσικές ο Γιώργος Δαγαλάκης και το συγκρότημά του.



Τι αποκομίσαμε
Οι δικές μας εντυπώσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες που είχαμε πριν από την επίσκεψή μας στην έκθεση. Από το πρώτο λεπτό νιώσαμε την φιλοξενία και τη φιλία όλων των Κρητών, μιας και για όλους ήμασταν “Σύντεκνοι” και “Συμπατριώτες”.

Παρά το πλήθος κόσμου που υπήρχε στο στάδιο Tae kwon do κανένας εκ των εκθετών και των διοργανωτών δεν δυσανασχέτησε στιγμή. Όλοι μας προέτρεπαν να πιούμε ρακή ή κρασί και να γευτούμε κρητικές νοστιμιές, όπως απάκι, γραβιέρα, παξιμάδια κ.α καλούδια. Το κέφι και η διασκέδαση δεν έλειψαν στιγμή, και νιώσαμε κομμάτι μιας τεράστιας παρέας που έχει σαν κοινό χαρακτηριστικό την Κρήτη.



Η βραδιά έκλεισε με μία όμορφη και αυθόρμητη πρωτοβουλία του Προέδρου της Παγκρήτιας Ένωσης κ. Μαριδάκη Γεώργιου να συνεχίσουν οι χοροί και τα τραγούδια στο κέντρο του σταδίου ανάμεσα στους εκθέτες και τους επισκέπτες, όπου το γλέντι συνεχίστηκε για πολύ.


Μπορεί η καταγωγή μας να μην προέρχεται από εκεί, αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι η αγάπη που δείχνουν οι Κρήτες για τον τόπο τους είναι αξιοζήλευτη και μοναδική! Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές που κατάφεραν να “φέρουν” την Κρήτη στην Αθήνα και μας έδωσαν την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στις παραδόσεις, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις μυρωδιές που κατακλύζουν το νησί αυτό.




Πληροφορίες διοργάνωσης
Η έκθεση διοργανώθηκε από την PROMEXPO με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, της Παγκρήτιας Ένωσης, των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, του Δήμου Ηρακλείου, του Δήμου Ρεθύμνης, του Δήμου Χανίων, του Δήμου Μυλοπόταμου, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης.

Επιμέλεια-φωτογραφίες-κείμενο : Η ομάδα του sillogoi.gr



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ κυρία ΑΝΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............