ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ 2ου ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ 2ου ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΑΠΟΝΟΜΩΝ ΤΗΣ 8ης Μαίου 2013
Η Προοδευτική Πολιτιστική Κίνηση «Λευτέρης Δασκαλάκης», η Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν., ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»και η Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σας προσκαλούν στην εκδήλωση απονομής των βραβείων του 2ου Μαθητικού διαγωνισμού δημοσιογραφικών δεξιοτήτων που συντελέστηκε στα σχολεία του νομού Ηρακλείου, από το Δεκέμβρη του 2012 έως το Μάρτη του 2013. 



Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαίου 2013, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ του Δήμου Ηρακλείου. 
Στόχος του διαγωνισμού είναι η έκφραση και η ανάδειξη των μαθητικών σκέψεων και προβληματισμών, μέσα από τρεις βασικές δημοσιογραφικές τεχνικές, το ρεπορτάζ, τη συνέντευξη και το φωτορεπορτάζ. Και οι τρεις αυτές τεχνικές είναι ιδιαίτερα χρήσιμα εργαλεία στις εργασίες των τάξεων καθώς και στην παραγωγή σχολικών εντύπων. Τα έντυπα τάξεων ή σχολείων αποτελούν την τέταρτη και σημαντικότερη κατηγορία του διαγωνισμού, αφού αποτελούν τον συλλογικό καθρέφτη του κάθε σχολείου από το οποίο παράγονται.
«ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ…»
Κεντρικός άξονας προβληματισμού της φετινής εκδήλωσης αποτελεί η παραπάνω ιδιόγραφη φράση του Λευτέρη Δασκαλάκη, η οποία αποτυπώνεται με έμφαση πάνω στις διακρίσεις των μαθητών και των σχολείων που βραβεύονται.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ένα ημίωρο μουσικό πρόγραμμα από το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου. Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από το Κοντσέρτο του Vivaldi σε ρε μείζονα, το Κοντσέρτο του Bach σε λα μείζονα και τους Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα.
Θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων στους μαθητές και η προβολή του σύντομου τηλεοπτικού αφιερώματος στο έργο του Μική Θεοδωράκη, τμήμα της βραβευόμενης εργασίας του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου «Τραγουδώντας Μίκη Θεοδωράκη… επί σκηνής». 
Τα βραβεία θα συνοδεύονται από βιβλία που προσφέρουν οι εκδοτικοί οίκοι «Ταξιδευτής», «Πατάκης», «Σμυρνιωτάκης» και η Βικελαία Βιβλιοθήκη Ηρακλείου.
Η Κίνηση «Λευτέρης Δασκαλάκης» και οι φορείς συνδιοργάνωσης του 2ου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων, ευχαριστούν όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν ανιδιοτελώς στην πραγμάτωση του θεσμού, χρωματίζοντας λίγο το τοπίο των ιδεών και του ονείρου των μαθητών, μέσα στο γκρίζο φόντο της παρούσας περιόδου.
Η Οργανωτική Επιτροπή - Ηράκλειο 3 Μαΐου 2013.WWW.lefterisdaskalakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............