ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΥΣ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ MINOISTAS - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΥΣ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ MINOISTAS


Μία όμορφη βόλτα γεμάτη παλιές θύμησες στην καρδιά της πόλης, οργανώσε η κίνηση ενεργών εθελοντών πολιτών Minoistas το  Σάββατο 27 Απριλίου, στις 11:30 π.μ, με αφετηρία την πύλη Αγίου Γεωργίου (είσοδος από την Πλ. Ελευθερίας). 





‘’Η αγάπη μας για το παλιό Ηράκλειο και δη για τα βιομηχανικά κτίρια, μας ώθησε στην ανάγκη να ξαναθυμηθούμε την ιστορία μας με τη βοήθεια του καλού μας φίλου κ. Στέλιου Καστρινάκη, ξεκινώντας πρώτα από την στοά της πύλης του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Ελευθερίας με την παρουσίαση φωτογραφιών και στη συνέχεια με μία ενδιαφέρουσα ξενάγηση γύρω από τους αλευρόμυλους Καστρινάκη (μέσα στο σημερινό δημοτικό Parking)” τονίζουν οι διοργανωτές. 







Ο αλευρόμυλος ήταν και είναι ένα μεγάλο επιβλητικό κτίριο, που τροφοδοτούσε για δεκαετίες ολόκληρες (1896 - 1976) με αλεύρι ολόκληρη την Κρήτη. Δεκαετίες ζωής και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας.




Η ξενάγηση αυτή, η οποία ήταν ελεύθερη για το κοινό, και ήταν η πρώτη από το σύνολο των επισκέψεων και σε άλλα βιομηχανικά κτίρια στην πόλη μας. 





ΠΟ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΙ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............