Ημερίδα Δημοσιότητας-Εργαστήριο Ενδυνάμωσης για εργαζόμενους από τη Δομή Ισότητας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ημερίδα Δημοσιότητας-Εργαστήριο Ενδυνάμωσης για εργαζόμενους από τη Δομή Ισότητας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου


Η οικονομική κρίση προκαλεί δραματικές, καταλυτικές, άμεσες κοινωνικές αλλαγές και έχει συνέπειες στα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και στις συνθήκες εργασίας. Συνέπεια της κρίσης είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων να είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.
Ειδικότερα αναφορικά με τις γυναίκες η οικονομική κρίση έχει σοβαρό αντίκτυπο στην εκπροσώπηση των γυναικών, στη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας, αύξησε την επισφαλή απασχόληση των γυναικών, την ανεργία, ενώ οι γυναίκες υπερεκπροσωπούνται σε μερικής απασχόλησης, χαμηλά αμειβόμενες και κακής ποιότητας θέσεις εργασίας. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη από τη σκληρή λιτότητα και την επιτάχυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, τις περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό και τις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης, τη στέγαση, την κοινωνική προστασία και τους φορείς ισότητας που επηρεάζουν άμεσα τις γυναίκες και την ικανότητά τους να συμμετάσχουν στην αγορά εργασίας.



Παρά τη δύσκολη συγκυρία βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η οποία επιτείνει τα δυσμενή και άνισα χαρακτηριστικά της γυναικείας απασχόλησης, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Ε.)  προωθεί την ουσιαστική ισότητα των φύλων. Στα πλαίσια του έργου «Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων» η Δομή Ισότητας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, διοργανώνει στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00 μ.μ. ημερίδα δημοσιότητας η οποία απευθύνεται  σε άνδρες και γυναίκες εργαζόμενους.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας πρόκειται να ενημερωθείτε για τις δράσεις και το έργο που προωθεί η Δομή Ισότητας των Φύλων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου,  θα παρακολουθήσετε την παρουσίαση της κ. Ζιζή Σαλίμπα, Δρ. Οικονομολόγοs της Εργασίας, Στέλεχος Κεντρικής Δομής Ισότητας της Γ.Σ.Ε.Ε., με θέμα: «Η εξέλιξη της απασχόλησης στην Κρήτη (1993-2012)», ενώ θα γίνει τιμητική βράβευση της Προέδρου του Σωματείου Καθαριστριών Νομού Ηρακλείου, κ. Χριστίνας Φοδελιανάκη. 

Επίσης οργανώνει εργαστήριο ενδυνάμωσης, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και ώρα 16.00 μ.μ.– 21.00 μ.μ., στο  Κ.Ε.Κ./ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε., οδός Εμμανουήλ Καστρινάκη 23 (έναντι Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου). Εκπαιδεύτρια του εργαστηρίου ενδυνάμωσης θα είναι η κ. Ζιζή Σαλίμπα, Δρ. Οικονομολόγος της Εργασίας, Στέλεχος Κεντρικής Δομής Ισότητας της Γ.Σ.Ε.Ε.  Το εργαστήριο ενδυνάμωσης θα έχει θεματολογία σχετική με τη βελτίωση των ικανοτήτων της συλλογικής εκπροσώπησης και την καλλιέργεια της διαπραγματευτικής ικανότητας. Το εργαστήριο απευθύνεται μόνο σε γυναίκες εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα.

Για να συμμετέχετε στο εργαστήριο ενδυνάμωσης είναι απαραίτητο να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στον κ. Αλέξανδρο Παναγιωτάκη, τηλ: 2810 343616 και 6972631051, email isotitairaklio@gmail.com, Κ.Ε.Κ./ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε., Εμμανουήλ Καστρινάκη 23 (έναντι Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου).
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............