ΠΑΧΕΙΑ ΑΜΜΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΠΑΧΕΙΑ ΑΜΜΟΣ - ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Η παραλία Παχιά Άμμος , που βρίσκεται 20 χλμ ανατολικά του Αγίου Νικολάου και περίπου 10 χλμ από την Ιεράπετρα , μπροστά από το χωριό Παχιά Άμμος στην Κρήτη .
Πρόκειται για μια παραλία με χοντρή άμμο και βότσαλα, η οποία είναι εκτεθειμένη στους ανέμους. Το δυτικό τμήμα της παραλίας, ωστόσο, προστατεύεται από τον κυματοθραύστη του λιμανιού που είναι εκεί, όταν η θάλασσα είναι ήρεμη και καθαρή. Η παραλία σε αυτό το σημείο, είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες.








Η Παχειά Άμμος βρίσκεται 20km ανατολικά του Αγίου Νικολάου, στο δρόμο που συνδέει τον Άγιο Νικόλαο με τη Σητεία και την Ιεράπετρα. Είναι ένα μεγάλο παραθαλάσσιο χωριό, που είναι κτισμένο στην βόρεια πλευρά του στενότερου τμήματος της Κρήτης, στην έξοδο μιας εύφορης πεδιάδας με ελαιώνες. Η παραλία του χωριού, αλλά και τα αξιοθέατα της τριγύρω περιοχής, έχουν βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη του χωριού. Στο χωριό θα βρείτε μικρά ξενοδοχεία, δωμάτια και ταβέρνες.




Μπροστά στην Παχειά Άμμο και ανατολικά ξεδιπλώνεται μια μεγάλη παραλία με «παχειά άμμο» και βότσαλο, η οποία είναι ανοιχτή στους βοριάδες. Συνήθως έχει πολύ κύμα, αλλά τότε μπορείτε να πάτε στο δυτικό τμήμα της παραλίας που προστατεύεται από μώλο. Το τμήμα αυτό είναι αμμουδερό και οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ είναι και το πιο καθαρό.





Αν θέλετε ηρεμία, μπορείτε να απομονωθείτε στο ανατολικό τμήμα της παραλίας, που είναι απροστάτευτο από τα κύματα. Στο σημείο αυτό, λόγω του ότι η Παχειά Άμμος βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του Κόλπου του Μιραμπέλου, δυστυχώς τα ρεύματα μεταφέρουν αρκετά σκουπίδια. Εδώ υπάρχουν πολλά αλμυρίκια και η παραλία έχει βότσαλο. Στα ανατολικά εκβάλει ο χείμαρρος που μεταφέρει το χειμώνα νερό από το επιβλητικό φαράγγι του Χα.

















ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ / CRETANBEACHES.COM
ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............