Με στόχο την προβολή της Κρητικής Κουζίνας και του κρητικού διατροφικού πολιτισμού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων σε συνεργασία με γνωστή κρητική εταιρεία δεξιώσεων και εστίασης, καλούν τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος να παρουσιάσουν ένα παραδοσιακό πιάτο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στις Μαλάδες, στο Κτήμα Καλαθάκη, και θα αποτελέσει την αρχή για το 1ο Φεστιβάλ Οικιακής Καθημερινής Κρητικής Κουζίνας
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που θα συμμετέχουν είναι οι 1. Π.Σ. Αποστόλων
Φαγητό: Σκιουφιχτά – Μαγγίρι – Φασολάκια Μαυρομάτικα Σαλάτα Ονόματα: Γεωργία Βασιλάκη – Χριστίνα Πετροδασκαλάκη – Χαρούλα Μαραγκάκη
2.Π.Σ. Αυλής
Φαγητό: Χοχλιούς με Χόντρο
Ονόματα:Μαίρη Πλαιτάκη-Γίαννης Μπαστουνάκης 3. Π.Σ. Βόνης Φαγητό: Χοιρομέρι Γιαχνί Ονόματα:ΒαγγέληςΣτρατάκης 4. Π.Σ. Γαλατά
Φαγητό: Καπρικό
Ονόματα: Στάθης Λαδομένος – Γιάννης Μανουσάκης
5.Π.Σ. Γαρύπας
Φαγητό: Σαλιαρίσματα από την Μάνα Γη
Ονόματα: Διαμαντούλα Απλατανάκη-Μαρία Μπελεγρίνου -Χαρούλα Χατζιαντωνίου- Ελευθερία Πανταζή-Μαγδαλινή Χαραλαμπάκη
6.Π.Σ.Γερακίου. Φαγητό:Μυζηθρόπιτες
Ονόματα:ΠαρασκευήΓκιαουράκ
Φαγητό: Δροσερά Κουκιά με Χοχλιούς
Ονόματα: 8.Π.Σ. Θραψανού
Φαγητό: Μπίζα Γιαχνί με Μάραθα – Κουκιά Ξερά Γιαχνί με Πατάτες
Ονόματα:Βάσω Μαυραντωνάκη-Κατερίνα Αραβιάκη
9.Π.Σ.Κασταμονίτσας Φαγητό: Εφτάζυμο
Ονόματα: Άννα Ανδριανάκη
10.Π.Σ. Λευκοχωρίου
Φαγητό: Χοχλιούς με Πλιγούρι
Ονόματα: Ελευθερία Μαραγκάκη
11. Π.Σ. Πολυθέας
Φαγητό: Ομελέτα Απάκι – Μυζήθρα Τηγανιτή με Μέλι Ονόματα: Δημήτρης Λυδάκης – Κατερίνα Παγωνάκη
12. Π.Σ. Ρουσοχωρίου
Φαγητό: Χοχλιούς Γιαχνί
Ονόματα: Μαριάνθη Βλαστού – Μαρία Βλαστού
13.Π.Σ. Σαμπά
Φαγητό: Κουκιά Στιφάδο Ονόματα: Δέσποινα Περάκη – Κατερίνα Περάκη
14.Π.Σ. Σμαρίου
Φαγητό: Αρνί με Αγριαγκινάρες – Χοιρινό με Γιαχνερά
Ονόματα: Μαρίνα Μηλαθιανάκη
15.Π.Σ.Τουρλωτής Φαγητό: Σουπιές με Μάραθα
Ονόματα:Δέσποινα Τζανάκη
ΧΟΡΗΓΟΙ
. Κτήμα Στραταριδάκη. Υποκατάστημα πλατεια Κορνάρου 46 Ηρακλειο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
· Προϊόντα Βιολογικής Γεωργίας – Ηγουμενάκης Μανώλης – Αποστόλοι
· Παραγωγοί Πατάτας – Γαρύπα
· Μύλοι Αγ. Μαρίνας –Στεφανάκης Αντώνης & ΣΙΑ Ο.Ε- Βόνη
· Αγροτικός Συνεταιρισμός Θραψανού – Θραψανό
· Αυγοφρέσκο - Περάκη Κατερίνα -Ηράκλειο
· Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο Ζαχαρίας – Καστέλλι - Ηράκλειο
· Κρητικό Μέλι - Οικογένεια Παπαγιαννάκη - Αποστόλοι
· Παραδοσιακά Προϊόντα Κρέατος – Αφοι Γ. Κασσάκη Ο.Ε. – Γαλατάς
· Παραδοσιακά Τυροκομικά Προϊόντα – Οικογένεια Στρατάκη – Αποστόλοι - Καστέλλι
· Παραδοσιακά Τυροκομικά Προϊόντα Σταματογιώργης – Οικογένεια Παπαδάκη – Σμάρι
.Νερά Ζαρός
Το Εργαστήρι Μαγειρικής KAPPA STUDIES, η εταιρία catering KAPPA FOODS A.E. και o ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΑΘΑΚΗΣ, σε συνεργασία με τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ διοργανώνουν την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στο ΚΤΗΜΑ ΚΑΛΑΘΑΚΗ στις Μαλάδες το 1ο Φεστιβάλ Οικιακής - Καθημερινής Κρητικής Κουζίνας, με οδηγό την παράδοση, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και την αυθεντικότητα των γεύσεών μας.
Καλούμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους,του Δήμου Μινώα Πεδιάδας να συμμετέχουν και να παρουσιάσουν ένα παραδοσιακό πιάτο, με μοναδικό σκοπό την προβολή του διατροφικού μας πολιτισμού, την ιστορία και την φιλοσοφία της Κρητικής κουζίνας - διατροφής, μιας παράδοσης που ξεκινάει από την Μινωική εποχή και φτάνει ως τις μέρες μας, από γενιά σε γενιά.
Tα έξοδα της οργάνωσης είναι χορηγία της KAPPA FOODS - KAPPA STUDIES και της οικογενείας ΚΑΛΑΘΑΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου