Η ΚΡΗΤΗ ΣΕ... ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η ΚΡΗΤΗ ΣΕ... ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


-Εδώ και δύο χρόνια ζούμε την… εθνική μας κατάθλιψη. Ο τρόπος με τον οποίο εδώ και δύο χρόνια ένας ολόκληρος λαός οδηγείται σταδιακά σε κατάσταση ψυχικής παθογένειας, για πολλούς είναι ακόμη και μεθοδευμένος.

Τα οικονομικά προβλήματα, η μείωση του εισοδήματος και η απώλεια εργασίας είναι ουσιαστικά τα αίτια για την έξαρση της κατάθλιψης, αλλά και άλλων ψυχικών παθήσεων σε ολόκληρη το νησί, λένε οι ειδικοί. Η οικονομική κρίση συμβάλει και διαμορφώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό όλη αυτή την κατάσταση των ανθρώπων, οι οποίοι ζουν τα δύο τελευταία χρόνια κυρίως μια οργισμένη θλίψη. Οι άνθρωποι νοιώθουν και θυμό και οργή και απόγνωση...

Η μίξη της οργής με τη θλίψη έχει δύο τρόπους για να εκφραστεί λέει ο γιατρός του κέντρου: "είτε να γυρίσει προς την αυτοκτονικότητα, όπως παρατηρούμε πως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα και δεν εννοούμε μόνο το ότι ο κόσμος θα πέφτει από τα μπαλκόνια. Υπάρχει και η μεγάλη παθητικότητα, η αδράνεια, ο μαρασμός και ο χαμηλός ψυχισμός που διαμορφώνουν αυτό το σκηνικό της αυτοκτονικότητας. Είναι το σημείο στο οποίο η ψυχιατρική συναντά την πολιτική. Πολλά από τα άτομα που έρχονται στο κέντρο ψυχικής υγείας λέει, θέτουν πολιτικά ερωτήματα, καθώς όπως λένε, μέχρι τώρα και όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν έχουν καμία ελπίδα και δεν υπάρχει καμία προοπτική βελτίωσης της ζωής τους.
Οι άνθρωποι που ζητούν βοήθεια λέει, δεν είναι μόνο νέοι. "Βοήθεια ζητούν και μεσήλικες, που για κάποιο λόγο έχουν χάσει την εργασίας τους. Και αυτοί αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς όταν ένας άνθρωπος είναι προς τα δυσμάς του βίου του απειλείται περισσότερο. Ενώ ένας νέος άνθρωπος έχει το περιθώριο να αλλάξει τη ζωή του και να κάνει άλλες επιλογές."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............