ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ




Απο την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 διεξαχθεί στο ξενοδοχείο IOLIDA BEACH στην Αγία Μαρίνα Χανίων το Διεθνές Συνέδριο για το Ελαιόλαδο που διοργανώνει η εταιρία Terra Creta Α.Β.Ε.Ε. 
Ο σκοπός του συνεδρίου ήταν η διάχυση της γνώσης γύρω από τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου ως τρόφιμο υψηλής θρεπτικής και βιολογικής αξίας. Θέτοντας στο επίκεντρο του συνεδρίου την ποιότητα αλλά και την ασφάλεια του ελαιόλαδου η Terra Creta φιλοδοξεί να αναδείξει τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές έρευνες για το προϊόν, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται στις Διεθνείς Αγορές.



Με τη συμμετοχή επιστημόνων, συνέδρων και δημοσιογράφων από 14 χώρες, το Συνέδριο έδωσε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να καταθέσουν την επιστημονική γνώση τους, τις απόψεις τους, αλλά και να σχεδιάσουν τις μελλοντικές κινήσεις τους, βάση των απαιτήσεων και των αναγκών των Διεθνών Αγορών.
Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στο να γνωρίσουν οι σύνεδροι το ελαιόλαδο συμμετέχοντας σε μία σειρά από δράσεις βιωματικού χαρακτήρα.
Τόσο οι επιστημονικές εισηγήσεις όσο και η συμμετοχή στη συλλογή ελαιοκάρπου, στην έκθλιψη, στη γευστική δοκιμή, αλλά και στο μαγείρεμά του, αποτελούν μέρος μιας τετραήμερης μοναδικής εμπειρίας που θα δώσει την δυνατότητα στους συνέδρους να γνωρίσουν το λάδι ως έναν από τους φυσικότερους χυμούς. 

Διεθνές Συνέδριο Terra Creta 2012 , Χανιά Κρήτης
Τόπος : Ξενοδοχείο Iolida Beach, Αγία Μαρίνα, Χανιά 
Ημερομηνίες : 11 με 14 Οκτωβρίου 2012
Επίσημη γλώσσα : Αγγλικά. Θα υπάρχει αυτόματη μετάφραση από αγγλικά και ρώσικα, στα ελληνικά.




Πρώτη ημέρα (Πέμπτη 11- 10 ) 

Διεθνής επιστημονική συνάντηση με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE+ INFOIL
09:00 – 09:40 Σύντομοι χαιρετισμοί, Στόχοι Συνεδρίου, Σύντομη παρουσίαση της εταιρείας
09:40 - 09:55 Γεωγραφική Περιοχή Κολυμβαρίου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Μετζιδάκης Ιωάννης, Ερευνητής, ΕΘΙΑΓΕ, Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς
09:55 – 10:10 Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο, Χημική σύσταση, ποιότητα και διατροφική αξία Μαρία Ζ. Τσιμίδου, Καθηγήτρια Χημείας Τροφίμων ΑΠΘ
10:10 – 10:25 Το ποιοτικό ελαιόλαδο ως λειτουργικό τρόφιμο Απόστολος Κυριτσάκης, Πρόεδρος Ελληνικού Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού στρες
10:25 – 11:00 Διάλειμμα για καφέ

Β ενότητα 
11:00 – 11:15 Ελαιόλαδο, παραδοσιακά τρόφιμα και υγεία. Καθηγήτρια Αντωνία Τριχοπούλου Διευθύντρια Συνεργαζόμενου Κέντρου Διατροφής Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας
11:15 – 11:30 Ελαιόλαδο, ένα εν δυνάμει φάρμακο Προκόπης Μαγιάτης, Επίκουρος καθηγητής Φαρμακογνωσίας και Χημείας φυσικών προϊόντων, Φαρμακευτικό τμήμα, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
11:30 - 11:45 Ελαιόλαδο, μεσογειακή διατροφή και υγεία: ένα νέο παράδοξο Καθηγητής Eugenio Luigi Iorio, MD, PhD. Διεθνές παρατηρητήριο οξειδωτικού στρες, Σαλέρνο Ιταλίας
11:45 – 12:00 Αμφισβητώντας την ποιότητα του ελαιολάδου. Κα, Liz Tagami Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Πρόεδρος της εταιρείας Tagami International – ΗΠΑ 
12:00 – 12:30 Διάλειμμα για καφέ

Γ’ ενότητα
12:30 – 12:45 Πόσο επηρεάζεται η θρεπτική και βιολογική αξία σε ένα νοθευμένο παρθένο ελαιόλαδο. Dr. Edwin N. Frankel, Ph.D, Επιστημονικός Σύμβουλος του κέντρου ελαιολάδου στο Πανεπιστήμιο DAVIS της Καλιφόρνια - ΗΠΑ
12:45 – 13:00 Επιμολύνσεις τροφίμων, μια απειλή για το ελαιόλαδο Πέτρος Πασχάλης, Γενικός Διευθυντής των εργαστηρίων AGENT, Αθήνα 
13:00 – 13:15 Σύστημα ολικής ποιότητας της Terra Creta Φώτης Σουσαλής, Υπεύθυνος Εξαγωγών της Terra Creta
13:15 – 13:30 Πολιτική μάρκετινγκ της Terra Creta και νέα προϊόντα Καρπαδάκης Εμμανουήλ, Υπεύθυνος Προώθησης της Terra Creta
13:30 – 14:45 Ελαφρύ γεύμα 

Δ Ενότητα
14:45 – 15:30 Εργαστήρια καινοτομίας
A Aναζητώντας μια νέα φράση - κλειδί Φώτης Σουσαλής, Υπεύθυνος Εξαγωγών της Terra Creta
B Αναπτύσσοντας το brand ενός νέου προϊόντος (τσουνατόλαδο) Εμμανουήλ Καρπαδάκης, Υπεύθυνος Προώθησης της Terra Creta
C Πόσο επηρεάζει η αναγραφή της οξύτητας στην ετικέτα την απόφαση αγοράς του καταναλωτή Κωσταντινος Φυντικακης, Υπεύθυνος Προμηθειών της Terra Creta
D Kαινοτομία στην συσκευασία Αγγελική Αυγουλά, Υπεύθυνη πωλήσεων ελληνικής αγοράς της Terra Creta







2η ημέρα (Παρασκευή 12-10)

08:30 – 11:30 Μετάβαση στην περιοχή Άνω Βούβες, για την τελετή συλλογής του αρχαίου δένδρου της ελιάς των Βουβών, ηλικίας τουλάχιστον 3500 ετών.
11:30 - 14:00 Ξενάγηση μέσα στους ελαιώνες της περιοχής Κολυμβαρίου. Θα επισκεφθούμε ελαιώνα όπου θα συμμετάσχουμε στην διαδικασία συλλογής ελαιοκάρπου. Γεύμα στο χωράφι, βασισμένο στην Κρητική διατροφή με την επιμέλεια του σεφ Δημήτριου Σκαρμούτσου. 
14:00 – 17:00 Μετάβαση στο ελαιουργείο της Terra Creta, για παρακολούθηση διαδικασίας έκθλιψης ελαιοκάρπου και παραγωγή ελαιολάδου στο ελαιουργείο της terra Creta. 
Παραγωγή ελαιολάδου από τον καρπό της αρχαίας ελιάς Βουβών, σε ειδικά σχεδιασμένο ελαιουργείο. 
Σύντομη ξενάγηση στους χώρους της εταιρείας και γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων ελαιολάδου σε χώρο της τυποποίησης, από τον κ Σαλιβαρά. 





3η ημέρα (Σάββατο 13-10)

Ε Ενότητα
Συντονιστής Φώτης Σουσαλής
09:00 – 09:05 Σύντομος χαιρετισμός Ιωάννης Μαργαρώνης, Προέδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Χανίων
09:05 – 09:20 Προκλήσεις στις εξαγωγές του ελληνικού ελαιολάδου Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΕ, Πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης 
09:20 - 09:35 Η θέση των ποιοτικών προϊόντων στην αγορά της Γερμανίας Joachim Scalinski, αρθρογράφος στην εφημερίδα τροφίμων Lebensmittelzeitung” Γερμανίας.
09:35 - 09:50 H συμβολή του «travel retail» στην προώθηση τοπικών προϊόντων K. Βελέντζας . Αναπληρωτής Γεν Διευθυντής Folie-Folie και εντεταλμένος υπεύθυνος Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών. 
09:50 – 10:00 Το ελαιόλαδο στην αναδυόμενη αγορά της Βραζιλίας Απόστολος Κάλφας, Γενικός Διευθυντής της Tropical Brazil, Βραζιλία 
10:00 - 10:10 Η Αγορά ελαιολάδου στο Βέλγιο. Τάσεις και προοπτικές Dirk Thoelen – , Αγοραστής κατηγορίας ελαιολάδου της εταιρείας SPAR/ALVO, Βέλγιο
10:10 – 10:25 Το θαύμα της Κρητικής Διατροφής Νίκος Ψιλάκης, συγγραφέας, MC πολιτιστικής ανθρωπολογίας
10:25 – 10:40 Ο τουρισμός στηρίζει τα τοπικά προϊόντα. Δημήτρης Μ. Καλαιτζιδάκης, Γενική Διεύθυνση Λειτουργικού, Grecotel AE
10:40 – 10:55 Χρήσεις ελαιολάδου στην επαγγελματική κουζίνα και τα οφέλη στον πελάτη Executive Σεφ, Δημήτριος Σκαρμούτσος
10:55 – 11:25 Διάλειμμα για καφέ 







ΣΤ Ενότητα 11:25 – 11:50 Αμερικάνικη αγορά, Ηθική και ποιότητα Praful Metha, Ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας Unity Brands Group, ΗΠΑ
11:50 - 12:05 Βιολογικά προιόντα: τάσεις & ανάπτυξη στις διεθνείς αγορές Σωτήρης Δ. Μπαμπαγιούρης Τμήμα περιφερειακής ανάπτυξης, Ινστιτούτο βιολογικών προιόντων, BIO Hellas AE, Αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ελλάδος στην IFOAM.eu
12:05 - 12:15 Δυναμική και ιδιαιτερότητες της αμερικανικής αγοράς ελαιολάδου John Gibson, Πρόεδρος της MINOAN IMPORTS, ΗΠΑ
12:15 – 12:25 Η ποιότητα είναι μια οικονομική αξία Βασίλης Ζαμπούνης, γεωργοοικονομολόγος, διευθυντής των Ελ3Π και εκδότης του Ελιά & Ελαιόλαδο
12:25 - 12:35 Η αγορά της Φιλανδίας, μια ματιά εκ των έσω. Mirja Tyynysniemi, Γεν Διευθύντρια της Miraz Trading Oy, Φιλανδία
12:35 – 12:45 Το Ελαιόλαδο ως πρώτη ύλη καλλυντικών στην Κορέα. Il Woo Joo, MD.PhD. Τμήμα Ανάπτυξης της Seil International. Νότια Κορέα
12:45 – 13:00 Η αγορά ελαιολάδου της Κεντρικής Ευρώπης Markus Kampf, Γεν. Διευθυντής εταιρείας NATURATA AG, Γερμανία
13:00 – 14:20 Ελαφρύ γεύμα




ΣΤ Ενότητα
14:20 – 14:30 Το ποιοτικό ελαιόλαδο ως νέο προιόν στην αγορά της Ρωσίας Tatiana Postnikova, δημοσιογράφος περιοδικού “Gastromos”, Ρωσίας
14:30 – 14:45 Πως διεξάγεται μια γευστική δοκιμή μέσα σε κατάστημα πώλησης Αγγελική Αυγουλά, Υπεύθυνη πωλήσεων ελληνικής αγοράς
14:45 – 15:00 Logistics-from bottling to kitchen, do and don’ts (συνθήκες αποθήκευσης) Κώστας Φυντικάκης
15:00 – 15:15 Κλείσιμο και διανομή αναμνηστικών πιστοποιητικών συμμετοχής Εμμανουήλ Αναγνωστάκης , Διευθύνων Σύμβουλος Terra Creta
16:45 – 18:30 Μετάβαση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κολυμβάρι, σύντομη τελετή, αναδοχή ελαιοδέντρων και βράβευση αγροτών (Βραβεία ελαιολάδου στα πλαίσια του προγράμματος LIFE+ INFOIL). 
18:30- 22:00 Κρητική βραδιά, με μουσική, χορό και κρητική κουζίνα με την συμμετοχή αγροτών της περιοχής.
Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων η κρητική βραδιά θα αναβληθεί. 




H «Terra Creta ΑΒΕΕ» ιδρύθηκε το 2001 στα Χανιά και από το 2009 λειτουργεί στις υπερσύγχρονες και ιδιόκτητες νέες εγκαταστάσεις της, στο Κολυμβάρη Χανίων. 
Κύρια δραστηριότητα της εταιρίας είναι η παραγωγή, τυποποίηση και διακίνηση Ποιοτικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου από την περιοχή Κολυμβαρίου.
Συνδυάζοντας ένα σύγχρονο και πρωτοποριακής σχεδίασης ελαιουργείου καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης και τυποποίησης ελαιολάδου. Η Terra Creta ΑΒΕΕ αποτελεί πρότυπη μονάδα καθετοποιημένης διαχείρισης ελαιολάδου.
Οι άνθρωποι της Terra Creta, οι οποίοι γνωρίζουν και αγαπούν το ελαιόλαδο και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις , έδωσαν από την πρώτη στιγμή τη δυνατότητα στην εταιρία να επενδύσει στην ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Χαρακτηριστικό που κυριαρχεί στα προϊόντα της και που επιβραβεύεται συνεχώς με παγκόσμια βραβεία.. 




Η Terra Creta SA, δημιουργήθηκε το 2001,  και λειτουργεί στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων,  με μοναδικό αντικείμενο εργασιών, την τυποποίηση και διακίνηση, αποκλειστικά Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, από την Περιοχή Κολυμβαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............