Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


Προσπάθεια να "σπάσει" το ρεκόρ για την μεγαλύτερη ορχήστρα μαντολίνων του κόσμου έγινε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 , στο Ηράκλειο με φόντο το Ενετικό Φρούριο του Κούλε.
Εκεί κλήθηκαν όσοι διαθέτουν το συγκεκριμένο μουσικό όργανο, από αρχάριοι ως επαγγελματίες, και συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι, με στόχο τόσο τη διασκέδαση όσο και την κατάρριψη του σχετικού ρεκόρ. 



Αυτό ανήκε μέχρι... σήμερα τουλάχιστον, σε Γερμανούς με 383 μαντολίνα, αλλά καταρρίφθηκε με 414 συμμετοχές στο Ηράκλειο!
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια προσπάθεια είχε γίνει και πέρσι αλλά δεν είχε στεφθεί από επιτυχία.
Αυτή τη φορά, όμως,υπήρξαν 414 συμμετοχές - έχει ξεπεραστεί το ρεκόρ συμμετοχών- όμως βασική προϋπόθεση ήταν να καταφέρουν να παίξουν στον ίδιο σκοπό για 7 συνεχόμενα λεπτά στον κατάλληλο σχηματισμό...




Μετά την προσπάθεια που καταβλήθηκε, όλα τα απαραίτητα στοιχεία (διάρκεια, μελωδία, διάταξη) θα σταλούν στους επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης των Ρεκόρ Γκίνες και τα αποτελέσματα αναμένονται σε περίπου 15 ημέρες.


Όλα αυτά στο πλαίσιο του Cretan Mandolin Festival, το οποίο οι διοργανωτές θέλουν να εδραιωθεί ως ένα παγκόσμιας εμβέλειας θεσμός.




ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ

ΠΗΓΗ http://www.nooz.gr
ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............