ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου ο «Κολυμβητικός Μινωικός Μαραθώνιος (θαλασσόνιος) Ντία- Καρτερός Ηρακλείου». Ο πρώτος κολυμβητής , ο οποίος διήνυσε την παραπάνω απόσταση από τη Ντία μέχρι το λιμάνι του Ηρακλείου κατά το έτος 1951, ήταν ο αείμνηστος Σπυρίδων Γαρδελάκης. 




Από τότε η προσπάθεια αυτή ατόνησε και επανήλθε το 2007 οπότε τη διοργάνωση και διεξαγωγή ανέλαβε ο Σύλλογος Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης και Δωδεκανήσων σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ερασιτεχνικών Σκαφών Ηρακλείου. 

Ο κολυμβητικός μαραθώνιος διεξάγεται από το 2007 σε ανάμνηση του περίλαμπρου Κρητικού Μινωικού πολιτισμού και αποσκοπεί στην προβολή της πόλης του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, ως τουριστικός πόλος έλξης, στην προσέλκυση της νεολαίας στο υγρό στοιχείο, αλλά και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αναφορικά με την προστασία και προάσπιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. 

Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες πρέπει να βρίσκονται με τα συνοδά σκάφη τους, το αργότερο στις 06.30 το πρωί στην καφετέρια «ΜΑΡΙΝΑ» στο Ενετικό λιμάνι Ηρακλείου προκειμένου να διαπεραιωθούν στη νήσο Ντία από όπου θα γίνει η εκκίνηση στις 07.00΄ το πρωί. Όσοι καθυστερήσουν ή δεν έχουν συνοδό σκάφος, θα αποκλειστούν από τον αγώνα. 

Επισυνάπτεται η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής. 




Οργανωτική Επιτροπή Κολυμβητικού Μαραθώνιου 2012

Γνωστοποιείται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (κος Εμμ. Λέκας), ο κολυμβητικός Μινωικός Μαραθώνιος (Κλάδειος διαδρομή Νήσος Ντία-Καρτερός Ηρακλείου), θα διεξαχθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2012 ημέρα Πέμπτη.

Με Απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, την εποπτεία και επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου διεξαγωγής του αγώνα, θα έχει ο εκπαιδευτής Ναυαγοσώστων Δημ. Κλάδος, εκπρόσωπος των Ναυαγοσωστικών επιχειρήσεων KLADOS SECURITY, ο οποίος , μαζί με τον Επόπτη Αγώνων-εκπρόσωπο του Συλλόγου Αποστράτων Λ.Σ. Κρήτης & Δωδεκανήσων και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γεώργ. Αναγνώστου και το συνοδό Ιατρό , θα επιβαίνουν στο επικεφαλής σκάφος και θα παρακολουθούν την σωστή διεξαγωγή του αγώνα.

Ο Επόπτης Αγώνων, έχων το γενικό πρόσταγμα, Βοηθός του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, σε συνεργασία με τους χειριστές των συνοδών σκαφών και το Βοηθό Επόπτη Δημ. Κλάδο που θα διαθέτει τα ναυαγοσωστικά σκάφη με τους Κυβερνήτες Ναυαγοσώστες του, θα μεριμνούν για την ορθή τήρηση και εφαρμογή του Κανονισμού Διεξαγωγής του Κολυμβητικού Μαραθώνιου, θα παρακολουθούν τους κολυμβητές και θα τους ενημερώνουν για θέματα σχετικά με την προστασία και την ασφάλειά τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί και από τους χειριστές των ταχυπλόων ή άλλων διερχομένων σκαφών, οι οποίοι πρέπει να έχουν αυξημένη την προσοχή τους, προς αποφυγή ενδεχόμενου ατυχήματος.

Το Κ.Λ. Ηρακλείου παρακαλείται για τη λήψη κάθε άλλου πρόσφορου, κατά την κρίση του μέτρου για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα (διάθεση περιπολικού σκάφους, ενημέρωση πλοιάρχων διερχομένων πλοίων κλπ.)

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, όσοι από τους κολυμβητές κουρασθούν ή νοιώσουν αδιαθεσία, συνιστάται, προς αποφυγή επιβάρυνσης της υγείας τους, να εγκαταλείπουν τον αγώνα και να επιβιβάζονται στο συνοδό σκάφος εκτάκτου ανάγκης και ασφάλειας που θα τους ακολουθεί.

Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες οφείλουν να παρευρίσκονται με τα συνοδά σκάφη τους, το αργότερο στις 06.30΄ στην καφετέρια «ΜΑΡΙΝΑ»στο Ενετικό λιμάνι Ηρακλείου προκειμένου να διαπεραιωθούν στη νήσο Ντία από όπου θα γίνει η εκκίνηση στις 07.00΄. Όσοι καθυστερήσουν ή δεν έχουν συνοδό σκάφος, αποκλείονται του αγώνα.

Συνδιοργάνωση:

1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ Λ.Σ. ΚΡΗΤΗΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ/ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

3. ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............