ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ






ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Ηρακλείου με έδρα το Ηράκλειο αποτελούμενος από τους δήμους α. Ηρακλείου β. Γοργολαΐνης γ. Τεμένους δ. Παλιανής και ε. Νέας Αλικαρνασσού οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Μαλεβιζίου με έδρα το Γάζι αποτελούμενος από τους δήμους α. Γαζίου β. Κρουσώνα και γ. Τυλίσου , οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Αρχανών - Αστερουσίων με έδρα τα Πεζά και ιστορική έδρα τον Πύργο αποτελούμενος από τους δήμους α. Αρχανών β. Νίκου Καζαντζάκη και γ. Αστερουσίων, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Φαιστού με έδρα τις Μοίρες και ιστορική έδρα το Τυμπάκι αποτελούμενος από τους δήμους α. Μοιρών β. Τυμπακίου γ. Ζαρού, οι οποίοι καταργούνται.
5. Δήμος Γόρτυνας με έδρα τους Άγιους Δέκα αποτελούμενος από τους δήμους α. Κόφινα β. Αγίας Βαρβάρας γ. Γόρτυνας και δ. Ρούβα, οι οποίοι καταργούνται.
6. Δήμος Χερσονήσου με έδρα τις Γούρνες αποτελούμενος από τους δήμους α. Χερσονήσου β. Γουβών γ. Μαλλιών και δ. Επισκοπής, οι οποίοι καταργούνται.
7. Δήμος Μινώα Πεδιάδας με έδρα τον Ευαγγελισμό Καστελίου και ιστορική έδρα το Καστέλλι αποτελούμενος από τους δήμους α. Αρκαλοχωρίου β. Καστελλίου και γ. Θραψανού, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Στον δήμο Βιάννου δεν επέρχεται καμία μεταβολή.
Γ. Ο δήμος Βιάννου χαρακτηρίζεται ως ορεινός

 


ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Μιραμπέλου με έδρα τον Άγιο Νικόλαο και ιστορική έδρα τη Νεάπολη αποτελούμενος από τους δήμους α. Αγίου Νικολάου β. Νεάπολης και την κοινότητα Βραχασίου, οι οποίοι καταργούνται.
2.  Δήμος Σητείας με έδρα τη Σητεία αποτελούμενος από τους δήμους α. Ιτάνου β. Λεύκης και Σητείας, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Ιεράπετρας  με έδρα την Ιεράπετρα αποτελούμενος από τους δήμους α. Ιεράπετρας και β. Μακρύ Γιαλού, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Στο δήμο Οροπέδιου Λασιθίου δεν επέρχεται καμία μεταβολή
Γ. Ο δήμος Οροπέδιου Λασιθίου χαρακτηρίζεται ως ορεινός.


 


ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Ρεθύμνης με έδρα το Ρέθυμνο αποτελούμενος από τους δήμους α. Αρκαδίου β. Λαππαίων γ. Νικηφόρου Φωκά και δ. Ρεθύμνης, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Μυλοποτάμου με έδρα το Πέραμα αποτελούμενος από τους δήμους α. Γεροποτάμου β. Κουλούκωνα και την κοινότητα Ζωνιανών, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Αμαρίου με έδρα την Αγία Φωτεινή και ιστορική έδρα τον Φουρφουρά αποτελούμενος από τους δήμους α. Σιβρίτου και β. Κουρητών, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Αγίου Βασιλείου με έδρα το Σπήλι αποτελούμενος από τους δήμους α. Λάμπης και β. Φοίνικα, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Στο δήμο Ανωγείων δεν επέρχεται καμία μεταβολή
Γ. Οι δήμοι Αμαρίου, Αγίου Βασιλείου και Ανωγείων χαρακτηρίζονται ως ορεινοί.


 

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι:
1. Δήμος Χανίων με έδρα τα Χανιά αποτελούμενος από τους δήμους α. Χανίων β. Ελευθερίου Βενιζέλου γ. Θερισού  δ. Νέας Κυδωνίας ε. Σούδας στ. Ακρωτηρίου και ζ. Κεραμίων, οι οποίοι καταργούνται.
2. Δήμος Αποκορώνου με έδρα τις Βρύσες Αποκορώνου και ιστορική έδρα τον Βάμο αποτελούμενος από τους δήμους α. Φρέ β. Βάμου γ. Γεωργιουπόλεως δ. Κρυονέριδας ε. Αρμένων και τη κοινότητα Ασή Γωνιάς, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Πλατανιά με έδρα το Γεράνι αποτελούμενος από τους δήμους α. Κολυμβαρίου β. Μουσούρων γ. Βουκολιών και δ. Πλατανιά, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Κισσάμου με έδρα τον Κίσσαμο αποτελούμενος από τους δήμους α. Κισσάμου β. Μυθήμνης και γ. Ινναχωρίου, οι οποίοι καταργούνται
5. Δήμος Κανδάνου – Σελίνου με έδρα την Παλαιόχωρα και ιστορική έδρα την Κάνδανο αποτελούμενος από τους δήμους α. Καντάνου β. Ανατολικού Σελίνου και γ. Πελεκάνου, οι οποίοι καταργούνται
Β. Η κοινότητα Γαύδου αναγνωρίζεται σε δήμο, με όνομα, έδρα και εδαφική περιφέρεια αυτά της τέως κοινότητας.
Γ. Στον δήμο Σφακίων δεν επέρχεται καμία μεταβολή
Δ. Οι δήμοι Σφακίων και Κανδάνου – Σέλινου χαρακτηρίζονται ως ορεινοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............