ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΘΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο και 2ο ΓΑΛΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΘΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο και 2ο ΓΑΛΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ



Και η ιστορία άρχισε να ξετυλίγει το νήμα της για το Τοπικό Τμήμα N.Ηρακλείου, μια χαρμόσυνη ημέρα, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά!
Στις 30 του Δεκέμβρη το 1945, η καρδιά του χειμώνα έμελλε να σημαδευτεί από τη συγκίνηση της πρώτης υπόσχεσης.
Εννέα κορίτσια έδωσαν την Οδηγική τους υπόσχεση με αρχηγό την ενθουσιώδηΔήμητρα Χατζηκωνσταντή. Κι έτσι αναλάβαμε το γοητευτικό έργο της κοινωνικής προσφοράς και δραστηριοποίησης.
Η Οδηγική μας οικογένεια, σε μια μεγάλη γιορτή στις 24 Μαρτίου του '46 με φόντο το Καλλιμάρμαρο Στάδιο έλαβε την πρώτη σημαία της ομάδας μας. Στην αρχή βρήκαμε στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου έναν χώρο για να φιλοξενήσει τις συγκεντρώσεις μας, μα όταν η ομάδα μας μεγάλωσε πολύ αναζητήσαμε την εστία μας. Μόλις η Βέρα Οικονομοπούλου την ίδια χρονιά έγινε αρχηγός, η ομάδα άρχισε να μεγαλουργεί σε όλη την Ελλάδα. Το Τ.Τ N.Ηρακλείου εξέφραζε την παρουσία του με πολυποίκιλους τρόπους σε εκδηλώσεις, εκπαιδεύσεις, πανελλήνια παιχνίδια, συνέδρια και οπουδήποτε μπορούσε να εφαρμόσει την υπόσχεση και τις αξίες του οδηγισμού. Ανέπτυξε άμεσα δράση σε πολλά δοκιμαζόμενα μέρη της πατρίδας μας από σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές.Το 1949 ανοίξαμε τα φτερά μας και υποδεχτήκαμε το 1ο Σμήνος με πρώτο Σοφό Πουλί την πολυαγαπημένη Πόπη Παπάζογλου.
Το Οδηγικό μας δέντρο απλώνοντας τα κλαδιά του υποδέχτηκε την αξιόλογη Ευλαμπία Κυπριανίδου ως πρώτη αρχηγό του Κλάδου Μεγάλων Οδηγών.
Καθώς κυλούσε ο καιρός, το 1984 ιδρύθηκαν οι αποκαλούμενες μικτές ομάδες. Οπότε μέχρι σήμερα αγόρια και κορίτσια του τόπου μας απολαμβάνουν τον Οδηγικό τρόπο ζωής.Το 1990 ανοίξαμε την αγκαλιά μας στα πρώτα αστέρια. Ο Κλάδος Αστεριών ενσωματώθηκε στην Οδηγική οικογένεια και μέσα σε αυτή τα μικρότερα μέλη μας, έδωσαν την πιο τρυφερή νότα στο Οδηγικό τοπίο. Με τη σοφία και την πείρα που αποκομίσαμε όλες αυτές τις δεκαετίες, συνεχίζουμε σήμερα δυναμικά και με ενθουσιασμό το Οδηγικό πρόγραμμα!!!


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ( ΑΓΑΛΜΑ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ )
















ΠΗΓΗ - http://www.seo.gr
ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ







Post Top Ad

.............