Ο Παραδοσιακός Ξενώνας «Κρήσσα Γειτονία» το καλύτερο παραδοσιακό ξενοδοχείο της Ευρώπης !!! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο Παραδοσιακός Ξενώνας «Κρήσσα Γειτονία» το καλύτερο παραδοσιακό ξενοδοχείο της Ευρώπης !!!


Μια σημαντική πρωτιά μέσω διεθνής διάκρισης, μας έκανε περήφανους! Στην“Κρήσσα Γειτονιά” στο χωριό Σφάκα του νομού Λασιθίου απένειμε το Βραβείο του καλύτερου νέου μικρού παραδοσιακού ξενοδοχείου της Ευρώπης, ο Οργανισμός International Ηotel Awards!
Το ξενοδοχείο ανήκει στην οικογένεια του πρώην υπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια, και η αναπαλαίωση των σπιτιών είναι οικογενειακή υπόθεση, μιας και την είχε αναλάβει η σύζυγός του. 




Σκοπός των ανθρώπων της «Κρήσσας Γειτονίας» είναι να συνδυάσουν την ιστορία, με την αισθητική και την πολυτέλεια, προσφέροντας έτσι μία αξέχαστη εμπειρία: την επιστροφή σε ένα παραδοσιακό και ήρεμο τρόπο ζωής, μακριά από τους ασταμάτητους ρυθμούς του σήμερα!
Δίνουν μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια και την ποιότητα, προσφέροντας έτσι μέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης στην πιο παρθένα περιοχή της Κρήτης, την περιφέρεια του Λασιθίου.



Σύμφωνα με την κ. Φώλια, το συγκρότημα που είναι μια μικρή παραδοσιακή κρητική γειτονιά του 1800, έχει υψηλές πληρότητες και πελάτες κυρίως από τη βόρεια Ευρώπη, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν στις διακοπές τους, τον παραδοσιακό κρητικό τρόπο ζωής.

Από φέτος, το συγκρότημα που αποτελείται από παραδοσιακά αναπαλαιωμένα σπίτια, λειτουργεί και τον χειμώνα.
Παράδοση και καλή αισθητική
Η ίδια λέει: “To κάθε σπίτι έχει σήμερα την ίδια αρχιτεκτονική και διαρύθμιση χώρων που είχε όταν πρωτοκατασκευάστηκε, όσον αυτό ήταν εφικτό. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο το κάθε αρχιτεκτονικό στοιχείο της γειτονιάς, αλλά προσθέσαμε και κάποιες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών του επισκέπτη.



Κάποιοι χώροι τροποποιήθηκαν και έγιναν SPA, στο υψηλότερο σημείο τοποθετήσαμε το εστιατόριό μας. Επίσης αν κάποιος ανηφορήσει στο καλντερίμι του χωριού, θα βρει και “το Λιόφυτο”, ένα βιολογικό κήπο όπου μπορεί να κάτσει κάτω από τα λιόφυτα και να απολαύσει φρεσκοκομμένα λαχανικά με μια ρακή, στην απόλυτη ησυχία της φύσης”.




Τα βραβεία απονεμήθηκαν στο ελληνικό ξενοδοχείο κατά την τελετή απονομής στο ξενοδοχείο Savoy του Λονδίνου στις 18 Ιανουαρίου 2012, αφού κατάφερε να επικρατήσει μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στην κατηγορία των νεόδμητων ξενοδοχείων της Ευρώπης, ξεχωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στον ανταγωνιστικό κλάδο της ευρωπαϊκής φιλοξενίας.

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του International Property Awards, τα οποία θεσμοθετήθηκαν το 1994. Το λογότυπό τους έκτοτε έχει αναγνωριστεί ως σύμβολο ανωτερότητας στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Οι διοργανωτές αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ειδικό πρόγραμμα για τον κλάδο της φιλοξενίας, καθώς υπήρξε αυξημένος αριθμός συμμετοχών στις εμπορικές κατηγορίες.
ΠΑΤΡΙΣ


«Κρήσσα Γειτονία»…. Ή αλλιώς Κρητική Γειτονιά
Σκοπός μας είναι να συνδυάσουμε την ιστορία, με την αισθητική και την πολυτέλεια, προσφέροντας έτσι μία αξέχαστη εμπειρία: την επιστροφή σε ένα παραδοσιακό και ήρεμο τρόπο ζωής, μακριά από τους ασταμάτητους ρυθμούς του σήμερα.
Δίνουμε μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια και την ποιότητα, προσφέροντας έτσι μέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης στην πιο παρθένα περιοχή της Κρήτης, την περιφέρεια του Λασιθίου.
Τα σπίτια στην Κρήτη είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση, για να χαρείτε παραδοσιακές διακοπές στην Ανατολική Κρήτη, βιώνοντας τον αγροτουρισμό σε όλο του το μεγαλείο.
Όλα είναι έτοιμα και σας περιμένουν… Το μόνο που χρειάζεστε είναι η βαλίτσα σας!
Τα ενοικιαζόμενα σπίτια «Κρήσσα Γειτονία», βρίσκονται σε 4 χωριά της ανατολικής Κρήτης: Μαρωνιά, Σκλάβοι, Άγιος Σπυρίδων και Σφάκα.
«Κρήσσα Γειτονία» στην νέα ελληνική σημαίνει Κρητική Γειτονιά.
Πέρα από την μοναδική ποιότητα της ανακατασκευής τους, αυτά τα σπίτια σας δίνουν την ευκαιρία να ζήσετε μία εμπειρία…






ΠΗΓΗ - www.agrotourcrete.gr και εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Post Top Ad

.............