Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Πολύ ισχυρός σεισμός, μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, ταρακουνώντας βίαια τα κτήρια στο Τόκιο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε σε απόσταση 130 χιλιομέτρων ανατολικά του Σεντάι στο νησί Χονσού, σε βάθος 24 χιλιομέτρων.

Στην ιαπωνική πρωτεύουσα τα κτήρια σείονταν βίαια επί δύο λεπτά και οι περισσότεροι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους μέχρι έξι μέτρων. Οι κάτοικοι της ιαπωνικής πρωτεύουσας εκκενώνουν αυτήν την ώρα τα κτήρια. Αργότερα, σημειώθηκαν κι άλλες ισχυρές σεισμικές δονήσεις.
Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τη Ρωσία, τις Φιλιππίνες και τις Μαριάννες Νήσους από το Κέντρο Παρακολούθησης του Ειρηνικού. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο.
Κύματα ύψους 4,6 μέτρων έπληξαν στις ακτές της Iαπωνίας στον Ειρηνικό. Έξι πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.
Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας διέθεσε οκτώ πολεμικά αεροσκάφη, για να ελέγξουν το μέγεθος της καταστροφής.
Στέγη κτιρίου στο Τόκιο κατέρρευσε και υπάρχουν τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, τραυματίες υπάρχουν στην περιφέρεια Μιγιάτζι, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο που επικαλείται στην τοπική αστυνομία.









Νέα προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους μέχρι 10 μέτρων για τις ακτές του νησιού Χονσού στον Ειρηνικό εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............