ΠΛΑΤΑΝΙΑ ... ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΠΕΔΙΑΔΟΣ ΣΤΙΣ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΠΛΑΤΑΝΙΑ ... ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΠΕΔΙΑΔΟΣ ΣΤΙΣ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

"O  Σύλλογος   απανταχού   Κρασανών  και  φίλων " απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση  που πραγματοποιεί στο πλαίσιο  πολιτιστικών εκδηλώσεων  με την ονομασία " Πλατάνια  "στο Κράσι     Πεδιάδος  την  Κυριακή   11  Αυγούστου   και ώρα   20 μ. μ, στην  προσπάθειά του  να ευαισθητοποιήσει  την κοινή γνώμη σε θέματα περιβαλλοντικής  ηθικής   καί στην καλλιέργεια  οικολογικής συνείδησης ,τη μόνη ικανή, όπως αναφέρει, να  ανατρέψει  την αλλοτρίωση του   ανθρώπου  από το φυσικό  γίγνεσθαι .  Παράλληλα απευθύνει θερμά  ευχαριστήρια  στον  σπουδαίο κρητικό   χαράκτη   Μανόλη   Γιανναδάκη ,καθηγητή  Καλών  Τεχνών  Α.Π.Θ ,πού παραχώρησε  το έργο  του   για  την  πραγματοποιηση   της  παραπάνω  εκδήλωσης .  


Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Ιστορικός – Αρχαιολόγος και μέλος του Συλλόγου Γιούλη Ιεραπετριτάκη:

"Στη σημερινή εποχή αβεβαιότητας και απροσδιοριστίας ένα είναι απολύτως βέβαιο. Οδεύουμε τελικά σε πλήρη περιβαλλοντική και οικονομική κατάρρευση. Ενδεικτικό της πλάνης στην οποία βρίσκεται σήμερα ο άνθρωπος είναι το γεγονός ότι άφησε την οικονομία μια νεότευκτη επιστήμη να απορροφήσει τόσο πολύ την ύπαρξή μας, ώστε να μας πείσει πως για να είμαστε ευτυχισμένοι πρέπει συνεχώς να παράγουμε με σκοπό την αχαλίνωτη κατανάλωση. Αιχμάλωτος αυτής της ψευδαίσθησης ο άνθρωπος του δυτικού πολιτισμού, απομακρύνθηκε ολότελα από τις πανανθρώπινες αξίες του μέτρου, της δικαιοσύνης, του κοινού αγαθού, εξάντλησε τους φυσικούς πόρους και τώρα είναι σε θέση να απειλήσει όλες τις άλλες μορφές ζωής και βεβαίως, τον ίδιο του τον εαυτό.



Ο Νίκος Καζαντζάκης αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για την απόρριψη αυτού του μηχανοποιημένου, εφιαλτικού κόσμου της τεχνολογίας, προφητεύοντας μάλιστα την αυτοκαταστροφή του στον Ακρίτα που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Αν και δεν πρόλαβε να δει σε όλη του την έκταση τον οικολογικό όλεθρο που απειλεί σήμερα την ανθρωπότητα, διαισθανόταν τον κίνδυνο και αγωνίστηκε μέσα από το έργο του για την κατεπείγουσα υιοθεσία μιας νέας ηθικής∙ μιας ηθικής της ευθύνης απέναντι σε όλα τα γεννήματα της φύσης, έχοντας πάντοτε υπ’ όψιν ότι η διατήρηση της φύσης είναι προϋπόθεση για την ίδια την ύπαρξή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............