ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΝΤΙΑΣ - ΤΗΣ ΝΕΧΤΑΡΙΑΣ ΜΑΝΟΥΣΟΥΔΑΚΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Ο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΝΤΙΑΣ - ΤΗΣ ΝΕΧΤΑΡΙΑΣ ΜΑΝΟΥΣΟΥΔΑΚΗ


Την πιο όμορφη καλημέρα μοιράζεται με τους διαδικτυακούς φίλους τα τελευταία χρόνια γνωστός Ηρακλειώτης. Καθημερινά αποτυπώνει με τη φωτογραφική του μηχανή την απολαυστική θέα της Ντίας από τη βεράντα του σπιτιού του και την μοιράζεται με τους εκατοντάδες φίλους του στο Facebook.
Ο κ.Γιώργος Χαλκιαδάκης, γνωστός στο Ηράκλειο από την επιχειρηματική του δράση στο παρελθόν, από την καλλιτεχνική του παρουσία ως επαγγελματία μουσικού και την ενασχόλησή του με τα κοινά, άρχισε να φωτογραφίζει τη Ντία πριν από πέντε χρόνια, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2009.
4

Αποτέλεσμα; 1441 φωτογραφίες, όλες διαφορετικές και ξεχωριστές, όσο και η κάθε μία από τις μέρες που αυτές τραβήχτηκαν.
Άλλες με βαριά σύννεφα και ταραχώδη θάλασσα, άλλες με ομιχλώδη ορίζοντα, άλλες ηλιόλουστες με γαλήνια νερά. Κάτι σαν ένα ιδιαίτερο ημερολόγιο, όπου σε ένα φωτογραφικό κλικ έχει κλείσει αναμνήσεις, διαθέσεις και γεγονότα, τα οποία ανασύρει από τη μνήμη του ανατρέχοντας σ’ αυτές τις φωτογραφίες ο ίδιος ο δημιουργός του αλλά και καθένας από εκείνους που το «ξεφυλλίζουν».
1
362

Όπως λέει ο ίδιος ο κ. Χαλκιαδάκης στο inotos.gr, η καθημερινή αυτή συνήθεια ξεκίνησε ένα πρωινό, όταν βλέποντας τη θέα της Ντίας από τη βορεινή βεράντα του σπιτιού του στο Κοκκίνη Χάνι, θέλησε να την αποτυπώσει σε μια φωτογραφία. Από τότε καθημερινά, με εξαίρεση τις μέρες που απουσιάζει από το σπίτι, φωτογραφίζει την ίδια εικόνα.
Μέχρι σήμερα έχει φτιάξει εννέα άλμπουμ με τον τίτλο «πρωινά», που περιέχουν εκατοντάδες φωτογραφίες της Ντίας σε όλες τις εποχές. Όλα τα άλμπουμ είναι προσβάσιμα στους διαδικτυακούς του φίλους, που εξάλλου καθημερινά βλέπουν στην οθόνη του υπολογιστή τους να ξεπροβάλλει η ιδιαίτερη καλημέρα του κ. Χαλκιαδάκη.
ντια
«Είναι η ώρα του πρωινού καφέ, στη βεράντα του σπιτιού μου με τη θαλασσινή αύρα και τη Ντία στον ορίζοντα. Αυτή την ωραία εικόνα και αίσθηση ήθελα να τη μοιραστώ και με τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι καθημερινά, μαζί με την καλημέρα μου, αναρτώ και την φωτογραφία της ημέρας» εξηγεί. Μάλιστα, όπως λέει, η συνήθειά του αυτή στάθηκε αιτία να γνωρίσει κόσμο όχι μόνο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό. Ανθρώπους που στο παρελθόν έχουν επισκεφθεί την Κρήτη και χαίρονται να αντικρίζουν στην καθημερινότητά τους μια όμορφη γωνιά της. Και είναι σίγουρο, ότι θα συνεχίζουν να την απολαμβάνουν για πολύ καιρό ακόμη, καθώς ο κ. Χαλκιαδάκης σκοπεύει να διατηρήσει αυτή του συνήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............