Η ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ... ΕΧΕΙ ΕΤΣΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Η ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ... ΕΧΕΙ ΕΤΣΙ


Οι ομορφιές του νησιού είναι ατελείωτες, τόσες που δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Ακούγεται κλισέ αλλά είναι πραγματικότητα.
Στα Χανιά έχουμε την Αγία Ρουμέλη, στο τέλος του φαραγγιού της Σαμαριάς. Επίσης τo Ελαφονήσι, 5 χλμ. νοτιότερα από τη μονή Χρυσοσκαλίτισσας και 77 χλμ. από τα Χανιά. Το νησί βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή και μπορείτε να πάτε περπατώντας, αφού τα νερά είναι ρηχά.


Ακολουθούν ο Κουρνάς, μοναδική φυσική λίμνη, το Λουτρό, ένα χωριό για ησυχία, το Μάλεμε, ο Ομαλός στα Λευκά Όρη, 3 χλμ. από την είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς. Επίσης η Παλαιοχώρα, με ωραίες παραλίες, ο τουριστικός Πλατανιάς, η Πολυρρήνια, η Σούγια στα νότια με τέλεια παραλία. Επίσης τα Σφακιά με τη χαρακτηριστική αγριάδα του τοπίου τους, η μαγική Φαλάσαρνα με μία από τις ωραιότερες παραλίες και ο εθνικός δρυμός Φαράγγι της Σαμαριάς που απλώνεται σε μήκος 18 χλμ. και «βγαίνει» στην Αγία Ρούμελη.



Τα αξιοθέατα του Ρεθύμνου είναι τα: Πλακιάς, Μονή Πρέβελης, Αγία Γαλήνη, το τουριστικό θέρετρο στον κόλπο της Μεσσαράς, Ανώγεια, Μονή Αρκαδίου, τα αθάνατα Ζωνιανά και Άδελε. Ακόμα η Επισκοπή με την παραλία της, το γραφικό παραθαλάσσιο Πάνορμο και το Σπήλι με τις όμορφες κρήνες στην πλατεία.

ΠΛΑΚΙΑΣ

Στο Ηράκλειο θα δείτε τη μοναδική Κνωσσό, το Λιμένα Χερσονήσου, τα Μάλια, τα ανεπανάληπτα χίπικα Μάταλα, τη Φαιστό, τη Γόρτυνα, τους Καλούς Λιμένες, το Ηράκλειο.
Στο Λασίθι υπάρχουν η σικ Ελούντα, ο Άγιος Νικόλαος, η Σητεία, το όμορφο Βάι, η Ιεράπετρα, ο Ζάκρος, η Αγία Φωτιά, η παραλία της Παχιάς Άμμου και ο Μακρύς Γιαλός.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΛΟΣ
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό γραφικό νησί αλλά με τον κολοσσό των ελληνικών θαλασσών και των διαθέσεων. Προτείνουμε να αρχίσετε με τα εύκολα κατεβαίνοντας το Φαράγγι της Σαμαριάς (διαδρομή των 8 ωρών).
Ωραία είναι η βόλτα στα Χανιά, στο λιμάνι και στην παλιά πόλη, ειδικά την ώρα του δειλινού, όταν ανάβουν τα πρώτα φώτα. Επίσης τα Λευκά Όρη και το Όρος Δείκτης σας φωνάζουν. Μην κάνετε ότι δεν ακούτε. Οι μυημένοι στην πεζοπορία θα βρουν μονοπάτια με κάποια στοιχειώδη σήμανση, με κόκκινα ή μπλε σημάδια σε ανάλογους χάρτες. Άλλες εξωτικές προτάσεις: Αστερούσια Όρη, Φαράγγι του Ρούβα, Σπήλαιο Καμαρών, Βοριζιανό Φαράγγι, Φαράγγι Πολυρρήνιας, πεζοπορία στη Μεσσαρά.
ΧΑΝΙΑ
Η παραλία στην Αγία Πελαγία, 20 χλμ. από το Ηράκλειο προς τα δυτικά. Όμορφος, κλειστός κόλπος, προφυλαγμένος από τα μελτέμια. Υπάρχουν πολλές ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και μεγάλα ξενοδοχεία. Ιδιαίτερα πολυσύχναστο μέρος.
Η Λυγαριά, λίγο πριν την προηγούμενη. Λιγότερο ανεπτυγμένο μέρος και λιγότερος κόσμος. Για την παραλία του Μονοναύτη, 1 χλμ. μετά τη διασταύρωση της Αγίας Πελαγίας στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε τις πινακίδες. Πολύ μικρότερη από τις προηγούμενες, πιο επιρρεπής στα μελτέμια αλλά και πιο ήσυχη. 


Τα λιμανάκια στη Χερσόνησο είναι μικροί, όμορφοι, προφυλαγμένοι από τον καιρό κολπίσκοι φυσικά γεμάτοι κόσμο. Επίσης επισκεφτείτε την παραλία της Σταλίδας, την παραλία κοντά στον αρχαιολογικό χώρο στα Μάλια, την παραλία της Ελούντας, το Βάϊ, το Μακρύγιαλο, τις παραλίες της Ιεράπετρας, τον Κερατόκαμπο στη Βιάννο. Παραλίες θα βρείτε στα Μάταλα και σε τμήμα του Κομού. Η Αγία Γαλήνη και η παραλία του Αγίου Παύλου και η πανέμορφη Πρέβελη που όμως είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια, είναι κάποιες ακόμα καλές επιλογές - έτσι θα απολαύσετε και το καταπληκτικό φαράγγι με τους φοίνικες. Άλλες παραλίες: το Δαμνόνι, ο Πλακιάς και η παραλία "Σούδα" 2 χλμ. δυτικά του Πλακιά, το Φραγκοκάστελο, η παραλία του Λουτρού και οι αμμουδιές της Παλιόχωρας, το εκπληκτικό Ελαφονήσι και η αχανής παραλία στα Φαλάσσαρνα, ο Σταυρός στη χερσόνησο της Σούδας, η παραλία στην Αλμυρίδα και τις Καλύβες, η παραλία από την Γεωργιούπολη μέχρι τον Πετρέ, το Μπαλί, και τρεις προφυλαγμένοι κολπίσκοι με περισσότερο ενδιαφέροντα τον τελευταίο (πιο βόρειο).

ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

ΜΠΑΛΛΟΣ
Όπως φαίνεται, παραλίες για να τσιτσιδωθείτε, τουλάχιστον με τις ευλογίες των Αρχών, δεν υπάρχουν, αλλά πού θα σας βρουν σε ολόκληρο νησί για να σας κάνουν υστερία; Εκτός και αν είστε εντελώς γκαντέμηδες. Περισσότερες καβάτζες έχετε στις νότιες παραλίες, απ' ό,τι διαβάζω. Στα βόρεια είναι τα μικρά Λιμανάκια στη Χερσόνησο. Το Γαϊδουρονήσι απέναντι από την Ιεράπετρα είναι σούπερ. Ψιλή Άμμος, Δυτικό, Αγιοφάραγγο, Κόκκινη Άμμος κοντά στα Μάταλα, Κομός, Λίγκρες, Ορθή Άμμος είναι μερικές από τις ωραιότερες της Κρήτης.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ


ΠΗΓΗ  - http://www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............