ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΣΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΣΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ



Κινέζοι δημοσιογράφοι επισκέπτονται την Κρήτη σε μια προσπάθεια προώθησης του Τουρισμού προς τη χώρα μας και των κρητικών προϊόντων προς την αχανή κινεζική αγορά. Είναι ο Richard Xu από το περιοδικό New Western Cuisine και η Lin Hua από το China Food Magazine.
Τους συναντήσαμε στο εργοστάσιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Κριτσάς, όπου τους ξενάγησε ο πρόεδρος κ. Νίκος Ζαχαριάδης.
«Το New Western Cuisine είναι δίγλωσσο, στην κινεζική και την αγγλική γλώσσα, κυκλοφορεί σε 2 εκατομμύρια αντίτυπα και υπολογίζεται ότι διαβάζεται από 100 εκατομμύρια αναγνώστες!» μας λέγει ο Richard και συμπληρώνει ότι «...με τα άρθρα που δημοσιεύουμε προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους Κινέζους για τις διατροφικές συνήθειες άλλων λαών. Στην Κρήτη μας ενδιαφέρει το λάδι και το κρασί».



Ρωτήσαμε το Richard «πόσο καλά γνωρίζουν το λάδι οι Κινέζοι;» και μας απάντησε ότι «...είναι κάτι καινούργιο στην αγορά της Κίνας. Το δοκιμάσαμε για πρώτη φορά πριν από 20 περίπου χρόνια όταν προσπάθησαν να το προωθήσουν Ιταλοί και Ισπανοί παραγωγοί. Χρησιμοποιούμε λάδια αλλά όχι της ελιάς. Τώρα γνωρίζουμε και το λάδι της Κρήτης που θεωρείται το κορυφαίο στον κόσμο.... είναι βέβαια και πιο ακριβό».



Τους απαντήσαμε ότι το λάδι που παράγεται στην Κρήτη και ειδικά στην περιοχή της Κριτσάς είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο με πολλά διεθνή βραβεία.
Οι Κινέζοι δημοσιογράφοι μας μίλησαν και για την προσπάθεια ελληνικών επιχειρήσεων να προωθήσουν ελληνικά προϊόντα στην Κίνα και σχολίασαν ότι «..χρειάζεται συνεχής προσπάθεια γιατί τα τελευταία χρόνια δίνεται μεγάλη σημασία στην ποιότητα των εισαγόμενων προϊόντων» και τόνισαν ότι «...είναι απαραίτητη η γνώση της κουλτούρας των Κινέζων».



Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα έξοδα (εισιτήρια και διαμονή) καλύπτονται από την ξενοδοχειακή επιχείρηση Knossos Beach (Κοκκίνη Χάνι) και τον κ. Γιώργο Λογιάδη, ο οποίος δεικτικά σχολίασε ότι «...αναγκαζόμαστε και κάνουμε εμείς οι ιδιώτες αυτά που όφειλε να κάνει το κράτος για να διαφημίσει τη χώρα μας».


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ









FOTO: JORGO STAY.

ΠΗΓΗ:  http://www.anatolh.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............