ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ CD ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΔΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΛΙΑΝΕΡΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ CD ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΔΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΛΙΑΝΕΡΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Με πολλούς φίλους, και περισσότερους ήχους πραγματοποιήθηκε στο πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 η παρουσίαση του νέου cd των Κωστή Μουδάτσου και Νίκο Λιανέρη.

Οπως αναφέρει ο Κωστής Μουδάτσος... Η ορμή και θύελλα είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή μακριά από τις βιομηχανίες της ψευτοοικονόμας και της ψευτοκαψούρας!
μόνοι μας κάνουμε αυτό που νοιώθομε και πιστεύομε στους λαϊκούς ανθρώπους
αυτοί μας βοηθούν, αυτοί μας εμπνέουν και γι αυτούς γράφουμε 
τραγούδια.




Ο Νίκος Λιανέρης είναι ένας άνθρωπος επαναστατικος ένα  ανήσυχο δημιουργικό πλάσμα που πάντρεψε ήχους στους στίχους του Κωστή Μουδάτσου και μαζί κατάφεραν να σπείρουν φιλική ορμή στα πάθη τους αλλά να μην περάσουν σαν θύελλα απο δίπλα μας.






Με τον Νίκο Λιανιέρη γνωριστήκαμε σε παρέες που οργάνωνε ο Μιχάλης Σαριδάκης στις Σίσες Μυλοποτάμου. Ο Νίκος μου έδωσε την εντύπωση ενός χαρακτήρα γεμάτου αντιθέσεις που κοχλάζουν μέσα του. Οι ιδέες , η γήινη ζωτικότητα, η αγάπη στο ελληνικό πνεύμα  και  στα ιδανικά της κρητικής, περήφανης  ράτσας, του χαρίζουν  ανατρεπτική διάθεση και υψηλό αίσθημα ελευθερίας.  Ξεκινήσαμε κουβεντιάζοντας για την αναγέννηση ποιητικών και μουσικών θεμάτων αλλά και των συνηθειών του κοινού. Μας ενδιαφέρουν  εκείνοι που μάχονται για την ζωή κόντρα στις δυσκολίες. Μας κεντρίζουν την περιέργεια  οι ελεύθεροι άνθρωποι που διαθέτουν το ένστικτο για ζωή και κοφτερό μυαλό. Αυτοί μπορούν να προσφέρουν κάτι το διαφορετικό και υπέροχο. Αυτοί που είναι σύγχρονοι και ιδιαίτερα άτομα ,που αγωνίζονται για μια νέα μοίρα. Έτσι ,απλά και με φυσικό τρόπο, χωρίς στόμφο και εγωκεντρισμούς. 

                   




Μας ενθουσιάζει η ελεύθερη διασκόρπιση του συναισθήματος , το ξεδίπλωμα της φαντασίας,, το παράλογο και το πάθος, η αγάπη στον τόπο και η άγρυπνη αίσθηση για την υπεράσπιση των κοινωνικών αξιών.
Ψάχνομε τον άλλο μας εαυτό που υποφέρει, χαμογελά, συλλογίζεται και κάνει κάθε μας νεύρο να δονείται. Στις παρέες μας μαθαίνομε να αναζητούμε το όμορφο όχι μόνο στη ζωή αλλά και στους τρόπους, στις μορφές ζωής που επιλέγομε. Πολλά τραγούδια γεννήθηκαν μέσα από τα λεγόμενα κάποιου φίλου. Από τα πάθη και τους πόθους του. Από το ντέρτι  και τις αγωνίες του.  Από το άγχος και τα οράματα που έχομε όλοι μας για μια πιο ολοκληρωμένη και δίκαια ζωή. Παρατηρούσαμε ψυχικές καταστάσεις, αίτια, διεργασίες, πράξεις, σχέσεις χαρακτήρων και κινήτρων και κάποια κρυφά και ανεγυριστικά λόγια που φανέρωναν επιθυμίες και όνειρα με κρυφούς και ανομολόγητους πόθους. Μετά από δυο χρόνια προσπάθειας σας παρουσιάζομε τους καρπούς της δουλειάς μας και εσείς μπορείτε να τους ξεκαρπουλίσετε !!!










Θέλομε οι στίχοι και η μουσική μας να γίνονται τόπος συνάντησης ανθρώπων που ψάχνουν τα ιδανικά της ελευθερίας, της λεβεντιάς, της αξιοπρέπειας, της επανάστασης και το δικαίωμα του έρωτα! Νοιώθομε την ανάγκη της έκφρασης , της δημιουργίας, μέσα από απλές, κατανοητές φόρμες και γλώσσα  που μας φέρνουν κοντά στα καθημερινά και κοινωνικά προβλήματα της εποχής.

Αντιδρούμε στην κυριαρχία της ψυχρής λογικής  και είμαστε άνευ ορίων – άνευ όρων!!!









ΔΕΝ ΞΕΔΙΨΩ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ
ΜΟΝΟ ΤΣ' ΑΓΑΠΗΣ ΣΟΥ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΜΕ ΒΓΑΝΕΙ
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ
ΣΑΝ ΠΛΟΙΟ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΘΑ 'ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ!!!















Στην εκδήλωση παρευβρέυθησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Γιαλιτάκης καθώς επίσης και ο πρώην Δήμαρχος Γουβών Γώργος Νικολακάκης





















Την βραδιά έντυσαν γευστικά οι παραδοσιακές λιχουδιές της Μαρίνας Λαδωμένου με το καπρικό και το παραδοσιακό ψωμί που εδώ και χρόνια η οικογένεια ξέρει να φτιάχνει.





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

JORGO STAY
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΔΑΤΣΟ ΕΔΩ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............