ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΙΝΩΑ - ΠΕΔΙΑΔΟΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΙΝΩΑ - ΠΕΔΙΑΔΟΣ

 Στο Καστέλλι χτυπούσε το Σαββατοκύριακο ο αποκριάτικος παλμός της περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με τη Λαμπαδηδρομία και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού να προσφέρουν ανάσα ξεγνοιασιάς σε δημότες και επισκέπτες. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που αποτελούν πια θεσμό και τις οποίες συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος.
     Στη Λαμπαδηδρομία που αναβιώνει κάθε χρόνο ένα πανάρχαιο έθιμο οι ρίζες του οποίου χάνονται στα βάθη των αιώνων, μασκαράδες και μη, με δάδες αναμμένες, γύρισαν το βράδυ του Σαββάτου τους δρόμους και τα σοκάκια του Καστελλίου. Η πομπή της αποκριάς κατέληξε στην πλατεία όπου βρίσκεται το Πολιτιστικό Κέντρο. Εκεί τους περίμενε όλους μουσική, χορός, κρασί και ξεφάντωμα σε ένα πάρτυ αφιερωμένο στις ομάδες που συμμετείχαν στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.
     Επιπλέον, από νωρίς το πρωί της Κυριακής οι δρόμοι του Καστελλίου γέμισαν με μικρούς και μεγάλους επίδοξους «κυνηγούς» που συμμετείχαν στο 3ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού. Οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στα σοκάκια της ιστορίας του οικισμού για να ανακαλύψουν το «θησαυρό», απόλαυσαν την εμπειρία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου. Νικήτρια ομάδα αναδείχτηκαν οι «Άντρες με τα Άσπρα» ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι «Κουζινιέρισες».
     Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μινώα Πεδιάδας κορυφώνονται με το Καρναβάλι του Αρκαλοχωρίου την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 3:30μ.μ. και το Καρναβάλι και τα Κούλουμα στο Θραψανό την Καθαρά Δευτέρα στη 1:00μ.μ.

CRETALIVE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............