... ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗ - Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ !!! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

... ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗ - Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ !!!




Συχνά πυκνά με το αυτοκίνητο συνηθίζω να κάνω μια βόλτα προς την Παραλιακή Νέας Αλικαρνασού Ενας καινούργιος δρόμος σχετικά αφού κατασκευάστηκε τα τελευταία χρόνια, και  προσφέρεται για περπάτημα, για χαλάρωση στα παγκάκια που υπάρχουν δίπλα στο ( απέραντο γαλάζιο ... ), αλλά και για ψάρεμα αφού είναι μόλις 1,5 μέτρο η θάλασσα.

Μέχρι εδώ όλα καλά !!!


Ξμαφανίστηκε στην ζωή μας πρίν απο λίγο καιρό μια απόφαση που όριζε ότι απο ένα σημείο και μετά τα αυτοκίνητα στην Νέα Πάραλιακή απαγορεύονται να περνάνε καθότι ο δρόμος είναι πεζόδρομος.



Φυσικά σαν δημότες αυτής της πόλης το σεβαστήκαμε μην μπορώντας να κάνουμε και αλλιώς, αλλά βρήκαμε τρόπους να κυκλοφορούμε τα αυτοκίνητα μας στον συγκεκριμένο δρόμο ή περνώντας πάνω απο τα χώματα ή ανεβαίνοντας το πεζοδρόμιο... ειδικά άν έχουμε αυτοκίνητο 4 χ 4, ή στρίβωντας απο τα γύρω στενάκια.


Οι βόλτες με τα πόδια στην παραλιακή της Αλικαρνασσού  γίνονται και επιτρέπονται μόνο απο το πεζοδρόμιο που είναι δίπλα στην θάλασσα, διότι το πεζοδρόμιο απο την απέναντι πλευρά μπορεί να περπατηθεί μόνο απο μικρά σκυλάκια .
Τα φυτά που ομορφαίνουν ... τον ( τράφο ) έχουν αγκαλίασει το πεζοδρόμιο και έχουν φτάσει έως τον δρόμο !!!



Πόσο όμορφο θα ήταν και χρήσιμο πάνω απ όλα να υπήρχε εκτός απο τα φωτιστικά και φωτισμός στην παραλιακή της Νέας Αλικαρνασσού, δεδομένου των νυχτερινών επισκέψεων που δέχεται ο συγκεκριμένος δρόμος απο οικογένειες, ζευγαράκια αλλά και παιδιά. Τα φωτιστικά που βρίσκονται απέναντι απο την πλευρά της θάλασσας αλλά και όλη η εγκατάσταση τους εντός των τειχίων είναι σπασμένα όλα !!!
( βλέπε φωτογραφία επάνω )


Δεν λέω ότι φταίει η δημοτική αρχή για τα σπασμένα φωτιστικά μιάς και η παιδεία μας δεν έχει να μας θυμίσει, ώς προς τους δημόσιους χώρουςότι έχουμε σεβασμό !!!
Αλλα για τις καμμένες λάμπες... καλό θα ήταν να υπάρχει ένα συνεργείο να κάνει ελέγχους που και που !!!


Ομως εκτός απο βόλτες με τα πόδια δίπλα στην θάλασσα που τόσο είχε στερηθεί για πολλά χρόνια ο Ηρακλειώτης ( σαν πόλη με στραμένη τα νώτα της στην θάλασσα ) η παραλιακή της Νέας Αλικαρνασσού προσφέρεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες για βόλτα με κανό ή θαλάσιο ποδήλατο, με βάση την κατασκευή της !!!
( βλέπε φωτογραφία επάνω )


Τώρα για αυτούς που είναι λάτρεις του αιγιαλού και της μυρωδιάς του αλατιού και που ζητάνε να έρθουν ακόμα πιο κοντά στην θάλασσα οι υπεύθυνοι έχουν φροντίσει και για αυτό, με διόδους ( σκάλες ) που σε πάνε μια ώρα... ( κούφια ) νωρίτερα κοντά της.
( βλέπε φωτογραφία επάνω )


Προσπαθήσαμε με το PHOTOSHOP να καθαρίσουμε τον δρόμο να φυτέψουμε φοίνικες  υγιείς και να τον σουλουπώσουμε λίγο .. αλλά στον υπολογιστή !!!



Λάστιχα που ίσως ταξίδεψαν την Κρήτη πλέον κοσμούν τις άκρες του τράφου... και που άλλοτε με τον αέρα πέρνουν τον δρόμο της κατηφόρας.


Με τη πρώτη βροχή οι πέτρες δυστυχώς έρχονται στον δρόμο όπου μαζί με τις λάσπες που δημιουργούνται κάνουν το πέρασμα δύσκολο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............