ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Στις  22 Ιουλίου 2013, δύο χιλιάδες εκατόν είκοσι δύο (2.122) εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, στον προθάλαμο δηλαδή  της απόλυσης. Επίσης  302 εκπαιδευτικοί  χωρίς λόγο χάνουν την εκπαιδευτική τους ιδιότητα και μετατάσσονται υποχρεωτικά σε διοικητικούς υπαλλήλους.
Πενήντα ειδικότητες κλάδων επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Δημόσιο Σχολείο καταργήθηκαν, ανοίγοντας το δρόμο στα Ιδιωτικά Eκπαιδευτικά Kέντρα.
Δεν θα λειτουργούν πια στο Δημόσιο  Σχολείο οι  ειδικότητες του τομέα υγείας – πρόνοιας, αισθητικής – κομμωτικής, εφαρμοσμένων τεχνών, αργυροχρυσοχοΐας, σχεδίασης & παραγωγής ενδύματος, αν και πρόκειται για ειδικότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση από μαθητές και την καλύτερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Επιπρόσθετα αν και πρόκειται για ειδικότητες που έχουν απήχηση στο γυναικείο πληθυσμό, ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας λειτουργώντας ρατσιστικά αφαιρεί τη δυνατότητα επιλογής ειδικοτήτων στις μαθήτριες, αυξάνοντας τις πιθανότητες διαρροής τους από το Δημόσιο Σχολείο.


Ως αποτέλεσμα του αντισυνταγματικού νόμου που εφαρμόστηκε για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:
·         Το 33% των μαθητών (πάνω από 20.000 ανά έτος) δεν βρίσκουν τις ειδικότητες που επιθυμούν να σπουδάσουν στο Δημόσιο Σχολείο.
·         829 πολυδάπανα εργαστήρια στα Δημόσια Σχολεία αχρηστεύονται.
·         Υποβαθμίζεται η επαγγελματική εκπαίδευση και μετατρέπεται  σε κατάρτιση και μαθητεία σε επιχειρήσεις δηλαδή «μαύρη εργασία».
Μέχρι σήμερα, δύο μήνες μετά καμιά απόφαση για τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών σ’ άλλες υπηρεσίες δεν έχει ληφθεί, παρά τις συνεχείς, «επικοινωνιακού τύπου» δηλώσεις από  κυβερνητικά στελέχη, παρότι σε τρεις περιπτώσεις ατομικών προσφυγών το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έχει αναστείλει τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών.

Από τις 16/9/2013 έχει ξεκινήσει πενθήμερη απεργία των  εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από όλους μας να κατανοήσουν την άδικη επίθεση ενάντια στο Δημόσιο Σχολείο και την αναγκαιότητα στήριξης του δημόσιου χαρακτήρα του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............