ΡΑΥΚΕΙΑ 2013 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΥΡΩΝΑ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΡΑΥΚΕΙΑ 2013 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΥΡΩΝΑ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μύρωνα  με τον γενικό τίτλο ΡΑΥΚΕΙΑ 2013   έως  και τις 8 Αυγούστου .
Η πρεμιέρα των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στο μαγευτικό άλσος του Χριστού στον Αγιο Μύρωνα παρουσία του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννη Σηφάκη δημοτικών συμβούλων και  πλήθους κόσμου που απόλαυσαν μια  υπέροχη μουσική και χορευτική  βραδιά με  εντυπωσιακά και γευστικότατα  εδέσματα  που είχαν μαγειρέψει με μαεστρία και προσφέρει οι  Αγιομυριανές  και διέθεσε στη συνέχεια  ο Πολιτιστικός Σύλλογος στους παρεβρεθέντες με  άφθονο κρασί και με ξεχωριστή περιποίηση προκειμένου να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Παράλληλα  τίμησαν και τον Πρόεδρο του Αθλητικού Σωματείου της κωμόπολης ΡΑΥΚΟΣ Γιώργο Μαγκουσάκη 


Τις εκδηλώσεις άνοιξε με μια σύντομη ομιλία του ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανώλης Ξυλούρης που αναφέρθηκε στα ΡΑΥΚΕΙΑ τονίζοντας ότι «σκοπός μας είναι  η πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή του Αγίου Μύρωνα , η διάσωση του παραδοσιακού μας πολιτισμού και η διατήρηση του» ενώ στη συνέχεια αφού ευχαρίστησε όλες και όλους για την παρουσία τους και τους χορηγούς  παρουσίασε το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων.
Ακολούθησε ο καθιερωμένος Αγιασμός από τον ιερέα π. Νικόλαο Κριτσωτάκη ο οποίος με τη σειρά του συνεχάρη τους οργανωτές και στη συνέχεια απεύθυνε τις ευχές της εκκλησίας για επιτυχία των εκδηλώσεων .
Στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντώνης Χαραλαμπάκης που παραβρισκόταν στις εκδηλώσεις με τον προηγούμενο Πρόεδρο Μανώλη Βέργη  σε σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την χαρά για το «πέρασμα»  του Συλλόγου σε νέα παιδιά , ευχήθηκε καλη επιτυχία και κάλεσε όλους τους χωριανούς συνδράμουν όπως μπορούν στο νέο ΔΣ
Ακολούθησε μια  εμπεριστατωμένη  ιστορική αναδρομή για το αθλητικό σωματείο ΡΑΥΚΟΣ του Αγίου Μύρωνα  από τον γραμματέα του Συλλόγου Φανούρη Χανιωτάκη ο όποιος παρουσίασε την πορεία της ΡΑΥΚΟΥ από την ίδρυση της έως σήμερα ενώ παράλληλα είχε μεριμνήσει και παρουσίαζε αρχειακό υλικό  από βίντεο και φωτογραφίες  σε σημαντικές στιγμές του σωματείου.



Ακόμη  αναφέρθηκε στην προσφορά των προέδρων της ΡΑΥΚΟΥ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον επί σειρά ετών περίπου 30 χρόνια  Γιώργο Μαγκουσάκη τον οποίο χαρακτήρισε «ισόβιο πρόεδρο του σωματείου»  υπογραμμίζοντας την πολυσημαντη βοήθεια του  για την οποία και τον βράβευσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος.
Μετά απονομή της αναμνηστικής πλακέτας εκ μέρους του συλλόγου από τον ιερέα π. Νικόλαο στον Γιώργο Μαγκουσάκη ο τελευταίος αναφέρθηκε στο σωματείο στην πορεία του καθώς και στην ίδρυση του «Μαλεβιζικού» όπως και  στις προσπάθειες που έχει καταβάλει η ομάδα αλλά και ό ίδιος  .
Ακόμη ο Γ. Μαγκουσάκης κάλεσε όλους να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε  εκδήλωση της ΡΑΥΚΟΥ  τονίζοντας ότι το σωματείο είναι ένα με την κωμόπολη και ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο για την τιμητική πλακέτα που του απένειμε για την προφορά του .
Ακολούθησε Κρητικό παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Μιλτιάδη Βαρουχάκη και ο χορός και τα τραγούδια κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα  Δευτέρα στις 6,30 το απόγευμα με τον  αγώνα ποδοσφαίρου με μικρούς και μεγάλους Αγιομυριανούς ενώ  για την τρέχουσα εβδομάδα προγραμματίζονται τα παρακάτω :


Την Τρίτη 30 Ιουλίου και την Τετάρτη 31 Ιουλίου θα γίνει διαγωνισμός ξερής .
Οι  προημιτελικοί  της ξερής θα πραγματοποιηθούν  την Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο καφενείο Βυζάντιο και οι ημιτελικοί και τελικοί την Τετάρτη την ίδια ώρα στο καφέ veranda .
Την Πέμπτη 1η Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Μύρωνα στις 6,30 το απόγευμα ο 11oς  ΡΑΥΚΕΙΟΣ δρόμος
Την Παρασκευή 2 Αυγούστου στο άλσος του Χριστού θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά με μαντινάδες ανέκδοτα και ευτράπελες διηγήσεις από τον Γιώργο Βιτώρο.
Το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 9 το βράδυ  επίσης στο άλσος του Χριστού θα δοθεί θεατρική παράσταση  με το έργο «Οι  Συμπεθέροι από τα Τίρανα» από την Θεατρική  Σκηνή Ηρακλείου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............