ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Ημερίδα με θέμα «Γαλάτεια Καζαντζάκη, μια πρόκληση στα ελληνικά γράμματα», με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από τον θάνατο της (1886- 1962),οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στις 11 το πρωί, στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.




Τον εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Στυλιανός Αλεξίου. Στη συνέχεια, υπό την προεδρία του Αλέξη Πολίτη, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες που σκιαγραφούν το πορτρέτο της Γαλάτειας Καζαντζάκη, με στόχο την ανάδειξη της προσωπικότητάς της και της συνεισφοράς της στα ελληνικά γράμματα.


Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:

• Αγγέλα Καστρινάκη, πρόεδρος Tμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης: Πινελιές για ένα πορτρέτο της Γαλάτειας
• Σ. Ν. Φιλιππίδης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης: Από τον μαρασμό της παρακμής στο σφρίγος της δέσμευσης: η ποιητική πορεία της Γαλάτειας Καζαντζάκη
• Κέλη Δασκαλά, διδάκτωρ φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης: Η Γαλάτεια Καζαντζάκη και το «μυστικό της μεγάλης δημιουργίας»
• Αντωνία Μαλακωνάκη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Τμήματος Φιλολογίας: «Αδελφικά Μαντάτα»: προσωπικές και λογοτεχνικές εξομολογήσεις της Γαλάτειας στην Έλλη Αλεξίου μέσα από την αλληλογραφία τους
• Ειρήνη Γεργατσούλη, υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης: Εργογραφία - Βιβλιογραφία Γαλάτειας Καζαντζάκη. Από την έρευνα στη δημοσίευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............