ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ... ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ... ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 
ΤΩΝ  53ου, 54ου και ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργαννώθηκε  την, Τρίτη, στις 11.00 το πρωί στο συγκρότημα της Παιδαγωγικής Ακαδημίας στον προαύλιο χώρο του σχολείου. σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Στο παζάρι υπήρχαν χειροτεχνίες ,χειροποίητες κατασκευές χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, βιβλία, κόμιξ, περιοδικά, μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και οικιακής χρήσης


ΜΑΖΙ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΙΤΑΚΗΣ 
Παιδείας, Νεολαίας, Εθελοντισμού & Καινοτομίας.












80 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΙΣΜΟΣ
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 



Εορταστική εκδήλωση για τα 80 χρόνια του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού,
πραγματοποιήιηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στη Βασιλική του 
Αγ. Μάρκου, Ηρακλείου Κρήτης.









ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΩΝ 52ου και 54ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ



ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 53ου και 54ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ







ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΑΖΑΡ 
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ



Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012 στη Λότζια Ηρακλείου απο τη τοπικό τμήμα του Σ.Ε.Ο με χειροποίητα χριστουγεννιάτικα είδη, γλυκά, ρούχαν μικροαντικείμενα, παιχνίδια,κοσμηματα σε απίστευτά χαμηλές τμές, απο 3 έως 5 ευρώ
Τα έσοδα που μαζεύτηκαν θα δοθούν σε άπορες οικογένειες αλλά και για τις ανάγκες του οδηγισμού












ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΒΙΤΟΥΡΙ

Ο Ελληνικος Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλέιου γιορτάζει φέτος τα 80 χρόνια από την ίδρυση του.


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας - Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.). Ιδρύθηκε το 1932 από 23 Ηρακλειώτες φυσιολάτρες με την επωνυμία Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος - Τμήμα Ηρακλείου.

Στις 19 Ιουλίου 1933 εξελέγη το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο:
Πρόεδρος: Μουρέλος Ιωάννης
Αντιπρόεδρος: Σακελλαρίδης Ιωάννης
Γεν. Γραμματέας: Δανδαρής Νικόλαος
Ειδ. Γραμματέας: Λαμπρινός Λάμπρος
Ταμίας: Φουντουλάκης Παντελής
Έφορος: Περδικογιάννης Φέφος
Σύμβουλοι: Κοκκινάκης Μελέτιος, Γαλενιανός Γεώργιος, Λασηθιωτάκης Κωνσταντίνος, Μητσοτάκης Ιωάννης
Στις 25 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, η κεντρική επιτροπή του Ε.Ο.Σ. στην Αθήνα ενέγραψε το Σύλλογο μας στη δύναμη των μελών του. Στα τέλη του 1935 ο Σύλλογος αριθμούσε 139 μέλη.
Η γερμανική κατοχή πάγωσε τις δραστηριότητες του Συλλόγου για 5 χρόνια. Δραστηριοποιήθηκε ξανά μετά την απελευθέρωση. (Η πρώτη μετακατοχική συνέλευση έγινε στις 26/9/1945).
Τον Οκτώβριο του 1977 μετονομάστηκε σε Σύλλογο Ορειβασίας Χιονοδρομίας Ηρακλείου (Σ.Ο.Χ. Ηρακλείου) ενώ το 1981 ξεκίνησε η αναρριχητική δραστηριότητα του Συλλόγου. Από το 1999 που τροποποιήθηκε το καταστατικό ονομάζεται Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου (Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου).



Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου αυτής πραγματοποιήτε έκθεση Φωτογραφίας στην Πύλη Βιτούρι των Ενετικών τειχών την τελευταία εβδομάδα Σεπτεμβρίου. 





Η Πύλη Βιτούρη βρίσκεται στο μικρό δρόμο που ενώνει την Πλατεία της Βίγλας με την οδό Πεδιάδος.


Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ

Διεύθυνση:
Δικαιοσύνης 53, Τ.Κ. 71201 Ηράκλειο Κρήτης


Τηλέφωνο:2810 227609 (Από 20:30 μέχρι 22:30, Δευτέρα έως Παρασκευή)



Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 24-30 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ώρες λειτουργίας είναι:

πρωί 10:00 - 14:00

απόγευμα 18:00 - 22:00










ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ
ΠΗΓΗ - cretalive.gr









ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

27 εως 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012



Με χρώματα, μουσικές, τοπικά προϊόντα και παράδοση γέμισε το κέντρο του Ηρακλείου που πλημμύρισε μ’ επισκέπτες ντόπιους και ξένους, κατά την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με τη στήριξη των οκτώ Δήμων και των τουριστικών φορέων, παντρεύοντας τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα και την έρευνα με την παράδοση.





Επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι οι πλατείες Ελευθερίας, Καλλεργών (απέναντι στην Ενετική Λότζια) και Αγίου Τίτου, που φόρεσαν τα γιορτινά τους για να υποδεχτούν δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών, με στόχο την καθιέρωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ως θεσμού υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Κρήτης.


Απόψε γεννήθηκε ένας θεσμός» δήλωσε μ’ έμφαση η αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και πρόσθεσε με νόημα: «Εμείς από Δευτέρα ξεκινάμε τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για του χρόνου!»




Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι του χρόνου οι εκδηλώσεις θα είναι επταήμερες με αιχμή του δόρατος την εντός των τειχών πόλη και το λιμάνι. «Για ένα εορτασμό μαζί με τους τουρίστες» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων έγινε παρουσία πλήθους κόσμου στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου και λειτούργει η έκθεση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και της λαϊκής παράδοσης, μέσα σ’ ένα… δάσος καλαίσθητων περιπτέρων, που στήθηκαν για τις ανάγκες τις έκθεσης.
Περισσότεροι από 300 εκθέτες παρουσιάζουν τα προϊόντα της Κρητικής γης, ευελπιστώντας στην ανάδειξη και προώθησή τους στις ντόπιες και ξένες αγορές.





Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, έκανε λόγο για ξεχωριστό εορτασμό και τόνισε: «Θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν περιμένουμε τη σημερινή ημέρα για να γιορτάσουμε τον τουρισμό. Η Περιφέρεια μας κάθε μέρα προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της για την ανάδειξη των πυλώνων ανάπτυξης, που είναι ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας




. Ενώνουμε δυνάμεις- και βλέπετε την επιτυχία των εκδηλώσεων που διοργανώνουμε- και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, τους αντιπεριφερειάρχες και το περιφερειακό συμβούλιο για τις προσπάθειες που καταβάλουν. Παράλληλα ευχαριστώ τον τουριστικό και τον πρωτογενή τομέα γιατί αναδεικνύουν τα θετικά της Κρήτης. Όλη μας η προσπάθεια είναι πως θα μπορέσουμε να προωθήσουμε τα ποιοτικά προϊόντα του νησιού μας και πως θα έχουμε ένα ποιοτικό τουρισμό. Πιστεύω ότι η συνύπαρξη των δύο επιτυγχάνεται με τις ενέργειες που όλοι μαζί κάνουμε.»
 


Από την πλευρά του, ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης δήλωσε ότι
«Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων παρότι είχαμε ελάχιστο χρόνο στη διάθεση μας, αγγίζει τις προσδοκίες μας και τις ξεπερνά. Είμαστε βέβαιοι ότι τις δύο επόμενες ημέρες που ο κόσμος θα πληροφορηθεί τι εξελίσσεται στο κέντρο του Ηρακλείου, η προσέλευση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αύριο οι πλατείες Ελευθερίας Καλλεργών και Αγίου Τίτου θα ζήσουν μέρες από τα παλιά.» Παράλληλα τόνισε ότι το πιο εξαγώγιμο προϊόν της Κρήτης, είναι το φιλότιμό της.




Την παράσταση στο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας «έκλεψαν» οι γιαγιάδες από το Ίνι και τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο, που με ιδιαίτερη χαρά και περίσσιο κουράγιο μπλέχτηκαν στα μιτόκτενα της παράδοσης και έδειξαν στους επισκέπτες τον παραδοσιακό τρόπο ύφανσης, ξεκινώντας από την επεξεργασία του μαλλιού με τη ρόκα την ανέμη και όλα τα σύνεργα μιας άλλης εποχής, κάνοντας τους παλιότερους να θυμηθούν και τους νέους να μάθουν.


Υπό τους ήχους της ζωντανής Κρητικής μουσικής- συμμετείχε και ο  Ψαραντώνης- ο κόσμος διασκέδαζε και παράλληλα περιδιάβαινε ανάμεσα στα περίπτερα παίρνοντας γεύση από τα τοπικά προϊόντα και τα προϊόντα της λαϊκής μας παράδοσης και παράλληλα έντυπο υλικό για την ενημέρωση του. Παράλληλα ένα βαν του ΤΕΙ Κρήτης στις παρυφές της έκθεσης σηματοδοτούσε την ερευνητική πτυχή των εκδηλώσεων.
Την ίδια ώρα στην Πλατεία Καλλεργών η νεολαία του Ηρακλείου έδινε το δικό της παρόν κα στίγμα, με ντόπια νεανικά συγκροτήματα σε άλλους ρυθμούς και ήχους υποδηλώνοντας την εξέλιξη αλλά και την πολυπολιτισμικότητα της Κρήτης, που έχει αποδείξει στο πέρασμα των αιώνων ότι μπορεί να λειτουργήσει ως χωνευτήρι, λαών, πολιτισμών και ρευμάτων, χωρίς ποτέ να χάνει την ταυτότητά της.
Βορειότερα στην όμορη πλατεία του Αγίου Τίτου, τα χρώματα και οι μουσικές ήταν πιο κλασικά με την μπάντα του Δήμου Ηρακλείου να έχει το γενικό πρόσταγμα και να δίνει στην καλοκαιρινή νύκτα μια άλλη διάσταση.
Οι μουσικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διήμερο και στις τρεις πλατείες, με εκπλήξεις και καλλιτεχνικά σχήματα, που ικανοποιούν όλα τα γούστα και τα ακούσματα. Παράλληλες εκδηλώσεις γίνονται και σε Δήμους του νομού Ηρακλείου.
Να σημειωθεί ότι όλα τα καλλιτεχνικά σχήματα μετέχουν αφιλοκερδώς στα εκδηλώσεις η επιτυχία των οποίων δεν θα είχε διασφαλιστεί χωρίς την υπερπροσπάθεια στελεχών και υπαλλήλων της Περιφέρειας Κρήτης και την εθελοντική προσφορά μιας αλυσίδας ανθρώπων.


ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ



ΤΑ   Α.... ΛΟΓΑ !!! ΤΟΥ ΡΟΥΣΕΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ


Σημαντικό γεγονός στην πόλη της Σητείας θα είναι η έκθεση ζωγραφικής του γνωστού ζωγράφου Ρουσσέτου Παναγιωτάκη στον Τεχνοχώρο του δήμου  από 15 έως 21 Οκτωβρίου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή και επισκέψιμη για το κοινό κάθε μέρα πρωί: 11.00 με 14.00 και απόγευμα: 17.00 με 21.30Την έκθεση μπορούν να επισκεφθούν τις πρωινές ώρες και Σχολεία, όπως έγινε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του κάθε Σχολείου και ύστερα από συνεννόηση με τον ζωγράφο στο τηλέφωνο: 6977596066. Ο ίδιος ο ζωγράφος θα είναι παρών εξηγώντας και αναλύοντας στους μαθητές τα έργα και την τεχνική του. Είσοδος ελεύθερη.


Για τον ζωγράφο έχει κάνει αφιέρωμα η ΝΕΤ, ενώ video για τον ίδιο έχει επιμεληθεί η Ηρώ Σγουράκη. Στο video που ακολουθεί, η Ηρώ Σγουράκη παρουσιάζει τα έργα του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη, που θα εκτεθούν στην πόλη της Σητείας.

Ο Πρόεδρος του «Αρχείου Κρήτης» Γιώργος Σγουράκης γράφει για την έκθεση ζωγραφικής του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη, με τίτλο «Α ΛΟΓΑ 2009» στη Σητεία.

Η Κρήτη κι οι Κρητικοί είναι περήφανοι για τους ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης που γέννησε κι ανατράφηκαν στα άγια χώματά της, με τη συνείδηση και την «ευθύνη νάσαι Κρητικός»
Η έμπνευση και το πνεύμα των Κρητών δημιουργών υπήρξε πάντοτε πολύπλευρο και αστείρευτο. Όμως, ο σταθερός και βαθύτερος προσανατολισμός τους προέρχονταν και διαμορφώνονταν από την αντίληψη, την ιστορία, το ύφος και το ήθος της γενέτειράς τους. Οι σταθερές κι ακατάλυτες αξίες της Μεγαλονήσου και των ανθρώπων της υπήρξαν το έναυσμα κάθε ποιητικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας τους, με γνώμονα το συναίσθημα και την ιδιαιτερότητα που έχει στην παγκόσμια κοινότητα η Μεγαλόνησος.
Μορφές του πνεύματος και της τέχνης έδωσαν το στίγμα, την ταυτότητα, όσων συνειδητά ή ασυνείδητα εκφράζει κάθε κρητικός.

Ο ζωγράφος Ρουσσέτος
Στη σύγχρονη εκφραστική καλλιτεχνική ζωή ένας δημιουργός, ο Ρουσσέτος (Παναγιωτάκης), έχει πολλαπλά τιμήσει τον τόπο μας με το σημαντικό και καθοριστικό έργο του. Έχει συγκινήσει με τα χρωματικά - ζωγραφικά του ποιήματα τους πάντες κι ασφαλώς δίκαια οι κριτικοί τέχνης της Αθήνας τον έχουν τοποθετήσει στις πιο ψηλές σκάλες και βαθμίδες της αισθητικής δημιουργίας.
Άξιος καλλιτέχνης, δημιουργός σημαντικών θεματικών εκθέσεων, με άξονα την ιστορία  και της αξίες του τόπου μας. Κι ευρύτερα όμως τα εκφραστικά του έργα εμπεριέχουν τα πανανθρώπινα μηνύματα με ένα τρόπο μοναδικό και ιδιαίτερο.
Ιδανικός εκφραστής με το χρωστήρα του, εμπνευσμένος και συνειδητός φορέας αρχών και αξιών, που εν τέλει τα έργα του αποτελούν τεκμήρια συνέχειας αυτού που λέμε «κρητική ματιά».


Θεματικές εκθέσεις – σταθμοί του Ρουσσέτου
Θα θυμίσω μερικούς σταθμούς στο έργο του Ρουσσέτου, που τον ανέδειξαν και τον χαρακτήρισαν δίκαια ως, ο «ζωγράφος της Κρήτης», αναγνωρίζοντάς τον ως τον σπουδαιότερο σήμερα δημιουργό στον εικαστικό χώρο.
Η «Κρητική Μυθολογία», μεγάλη σειρά έργων του, υπήρξε μια σημαντική πολιτιστική παρέμβαση το 1997 και τεράστια η απήχηση στην Αθήνα όπου ο Δήμος Αθηναίων μαζί με την «Παγκρήτιο Ένωση» την παρουσίασαν σε χιλιάδες ανθρώπους (μόνο στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν 5.000 άτομα!).
Η «Μάχη της Κρήτης» στην Αθήνα το 2001, στη «Στοά του Βιβλίου» υπήρξε αποκάλυψη με τα μηνύματα: αντρειάς, γενναιότητας, αυτοθυσίας και θάρρους ενός λαού που δεν βαστά να ζει παράμερα από την ιστορία και ποτέ δεν έπαψε να εμπνέεται από τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων του. Ποτέ δεν συμβιβάστηκε.
Το 2004 χρονιά τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 της Αθήνας, μια εμπνευσμένη έκθεσή του με θέμα «Τα προ Ολυμπιακά αγωνίσματα στην αρχαία Κρήτη», απέδειξαν τη γενέτειρα του Ολυμπιακού ιδεώδους, που δεν είναι άλλη παρά η Κρήτη.

Τώρα, η έκθεση στη Σητεία.
Στην πιο ώριμη περίοδο της δημιουργίας του, ο Ρουσσέτος, επιλέγει τη πνευματική Σητεία για να παρουσιάσει τα νέα του έργα με τίτλο «Α ΛΟΓΑ 2012», έργα της ψυχής, του νου και του ταλέντου του.
Διαλέγει να προτάξει την πιο σπουδαία μορφή, μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που γέννησε η Κρήτη, τον Μίκη Θεοδωράκη καθώς και αγαπημένα θέματα όπως το συγκλονιστικό έργο «Θεοφάνεια», «Η ανατροφή του Δία», «Τάλως, ο προστάτης της Κρήτης», «Μινωικό καράβι», «Ανασκαφές», «Πασιφάη», «Τάλως και Μήδεια» κ.ά., αλλά και πολλά καθαρά Λασιθιώτικα θέματα όπως: «Λασίθι ο τόπος που γέννησε τους θεούς των Ελλήνων»  και φυσικά άλλες 40 περίπου δημιουργίες του.
Γιώργος Σγουράκης, 2012





ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Repower Greece 


Η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια των δράσεων εξωστρέφειάς της, συμμετέχει και υποστηρίζει τη διεθνή εθελοντική εκστρατεία προβολής της Ελλάδας "Repo(we)rGreece", διοργανώνοντας την Τετάρτη 12/09/2012, στις 19:00 μμ, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Αίθουσα Καστελλάκη), ανοιχτή συζήτηση με τους θεσμικούς, οικονομικούς, επιχειρηματικούς και ακαδημαϊκούς φορείς και τους πολίτες της Κρήτης. 
Τη συζήτηση θα ανοίξει ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.





Tο Repo(we)rGreece αποτελεί συλλογική εθελοντική πρωτοβουλία πολιτών όπου κατά τους τελευταίους 8 μήνες, έχει χτίσει ένα ισχυρό δίκτυο με περισσότερους από 20.000 υποστηρικτές,(πολίτες, θεσμικοί φορείς, επιχειρήσεις) και έχει προωθήσει τα μηνύματα της εκστρατείας με 120 δημοσιεύματα, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και συζητήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Περιφέρεια Κρήτης είναι ο πρώτος αυτοδιοικητικός φορέας στην Ελλάδα που συμμετέχει στην εκστρατεία.

Tο Repo(we)rGreece έχει ως αποστολή την αντιμετώπιση των αρνητικών στερεοτύπων που επικρατούν για την Ελλάδα και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της στη διεθνή κοινότητα, που αποτελεί προϋπόθεση ανεξάρτητα από το αν επιδιώκουμε ως χώρα το rebranding, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές, τον τουρισμό ή όποιο άλλο στόχο.





Με στόχο την ενίσχυση των στόχων του Repo(we)rGreece, οι τοπικοί φορείς – αφού ενημερωθούν για την εκστρατεία – θα συμμετάσχουν σε ανοιχτή συζήτηση όπου θα αναζητήσουν από κοινού περαιτέρω τρόπους, ώστε να αποκαταστηθεί η αξιοπιστία της Ελλάδος στη διεθνή κοινότητα και να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος και οι προοπτικές της χώρας μας, με άξονα όχι τις αποτυχίες ή τα συμφέροντα λίγων, αλλά τις ικανότητες, τα ταλέντα και τα επιτεύγματα των πολλών.







ΠηγήDigitalCrete.gr







ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Το Φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 180 εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Κηποθέατρα «Ν.Καζαντζάκης», «Μ.Χατζιδάκις», Πύλη Βηθλεέμ, Πύλη Βιτούρι και στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Βηθλεέμ.


Χαρακτηριστικό του φετινού Προγράμματος είναι η κυριαρχία των θεατρικών παραστάσεων και των ντόπιων Καλλιτεχνικών Σχημάτων καθώς και οι μειωμένες τιμές των εισιτηρίων.
Επίσης υπάρχουν αρκετά αφιερώματα στη παράδοση και σε πρόσωπα με σημαντική προσφορά στον τόπο μας.
Τριάντα (30) περίπου παραστάσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.



Στο Θερινό Σινεμά θα προβληθούν 40 ταινίες ποιότητας και για φέτος ο Δήμος καθιερώνει μειωμένη τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ ως γενική είσοδο.
Στα μέσα του Σεπτέμβρη υπάρχει κύκλος εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο στον Προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου προκειμένου οι Ηρακλειώτες να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις που έχουν τελειώσει στο μεγάλο αυτό έργο.




ΙΟΥΛΙΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΧΩΡΟΣ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 2/7
Συναυλία
με τον Ψαραντώνη

Οργάνωση της Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας και παρέμβασης σε Άτομα, Οικογένειες και Ευρύτερα Συστήματα (Ε.ΣΥ.ΘΕ.Π.Α.Σ)
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΤΡΙΤΗ 3/7
Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.
Μουσικά Σύνολα
Συναυλία Μικτής και Παιδικής-Νεανικής χορωδίας Π.Ε. Ηρακλείου

Διεύθυνση Χορωδιών: Λένα Χατζηγεωργίου
Στο πιάνο ο Νίκος Βλαζάκης
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»



Είσοδος ελεύθερη
ΤΕΤΑΡΤΗ 4/7
Ρεσιτάλ πιάνου
«Ψίθυροι της Άνοιξης στο πιάνο»
με την Ντόρα Μπακοπούλου

Οργάνωση: Μουσικός Σύλλογος «Απόλλων»
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»

Γενική 12€
φοιτητικό 8€
ΠΕΜΠΤΗ 5/7
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
με το μουσικό σχήμα «Νόστημον Ήμαρ»
παρουσιάζει μια βραδιά μουσικής και ποίησης «Νέο Κύμα 1964 – 1974: μια βαθιά ανάσα πολιτισμού»
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μίνως Σωμαράκης

Οργάνωση της Εταιρείας ΝόσουAlzheimer  και συναφών διαταραχών Ν.Ηρακλείου
«Αλληλεγγύη»
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/7
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
Τραγουδούν: Δημήτρης Μπάσης-Κώστας Καράλης-Νάνα Μπινοπούλου.
Οργάνωση: ΕΡΤ
Συνδιοργάνωση: ΕΡΑ Ηρακλείου 97,5fm-  Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»




Είσοδος ελεύθερη
ΣΑΒΒΑΤΟ 7/7
ΚΥΡΙΑΚΗ 8/7
ΔΕΥΤΕΡΑ 9/7
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ
παρουσιάζει τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα
Παίζουν: Βασιλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κωστας Μπερικόπουλος, Αγάπη Μανουρά κ.α.
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»





ΚΥΡΙΑΚΗ 8/7
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Μιούζικαλ και τραγούδια του Θεάτρου και του Κινηματογράφου
«Ναυς των Ονείρων»
με την Μαίρη Μαρκοπούλου και τηνΕυγενία Ψαρουδάκη στο πιάνο

Οργάνωση: Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου «Αρετούσα»
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΔΕΥΤΕΡΑ 9/7
Συναυλία
με άριες, όπερες και οπερέτες
«Opera-musical night»

Στο τραγούδι η μεσόφωνος Νεκταρία Λαουμτζή και ο βαρύτονος Πάνος Τσίκος.
Στο πιάνο η Λίλυ Δάκα
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»

ΤΡΙΤΗ 10/7
1ο Φεστιβάλ Κρητών Μουσικών

Συμμετέχουν: «Άλλη Μπάντα», «Αρμός», Γιάννης Σαββιδάκης, «Κλεψύδρα», Μάνος Παπαδάκης & η Ορχήστρα του Χρέους,
Γιώργος, Νίκος & Χρίστος Στιβακτάκης, S.E.EHer κ.α.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Gian Andrea P.Garancini & Μάνος Παπαδάκης

Οργάνωση: Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου
Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά GPS με συστήματα τηλεμετρικής για το ΕΚΑΒ Κρήτης.
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΤΡΙΤΗ 10/7
Ρεμπέτικη και Λαϊκή βραδιά
αφιερωμένη στον Σύλλογο «ΣΤΗΡΙΖΩ»
για τα αυτιστικά άτομα
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


Είσοδος ελεύθερη



ΤΕΤΑΡΤΗ 11/7
Μουσικοχορευτική βραδιά
του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου
με τη συμμετοχή του Μυτιληνιού τραγουδιστή Σόλωνα Λέκα

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει:
α) Το χορευτικό τμήμα παιδιών και ενηλίκων του συλλόγου υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ.Νικήτα Τριτσάρη
β) Η παιδική χορωδία του συλλόγουυπό την καθοδήγηση της κας Έλενας Σαλούστρου - Μοσχόβη
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν σε video wall και αποσπάσματα από παλιές συνεντεύξεις συμπατριωτών μας, ιδρυτικών μελών του συλλόγου.
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»

Είσοδος ελεύθερη





ΤΕΤΑΡΤΗ 11/7
Μουσική Συνάντηση – Εκδήλωση
"ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ..."
με τις χορωδίες
αVIVA - Youth Singers of Toronto
υπό τη διεύθυνση της Carol Woodward-Ratzlaff
β. Χορωδία και ορχήστρα του Συλλόγου Ρεθύμνιων Μικρασιατών
υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Γιακουμάκη

Οργάνωση: ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»

Είσοδος ελεύθερη



ΠΕΜΠΤΗ 12/7
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7
Η «Θεατρική Διαδρομή»
παρουσιάζει το έργο «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» του Πέτρου Ζούλια.

Παίζουν: Παύλος Χαικάλης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Παναγιώτα Βλαντήκ.α.
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7
Παράσταση Κουκλοθέατρου
«Φεγγαρόσουπα»
από την ομάδα «Κοκου-Μουκλό»

Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΣΑΒΒΑΤΟ 14/7
Το Θέατρο «Coronet» παρουσιάζει το έργο του Rob Becker «Caveman» σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη
Παίζει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»





ΣΑΒΒΑΤΟ 14/7
Ρεσιτάλ κιθάρας
με τον διεθνούς φήμης Κουβανό συνθέτη και κιθαρίστα José Lezcano και με τη συμμετοχή της Ελίνας Σκαρπαθιώτηστο πιάνο και στο τραγούδι.

Οργάνωση: Παγκρήτιος Σύλλογος Φοιτητών και Αποφοίτων Ελληνικού  Ανοικτού Πανεπιστημίου
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΣΑΒΒΑΤΟ 14/7
Η Ομάδα «Hip-Hop 4elemnts»
παρουσιάζει το Φεστιβάλ Hip-Hopμουσικής «Σπαστός Φραπές»
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ

Είσοδος ελεύθερη
ΚΥΡΙΑΚΗ 15/7
Συναυλία
της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου

Τραγουδούν και παίζουν:
Ελένη Κεφάλα, Αργυρώ Σταυρίδη, Ειρήνη Σταυρίδου, Γιώργος Μαλλιωτάκης , Γιώργος Στρατάκης, Δομήνικος Ταβερναράκης.
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Δομήνικος Ταβερναράκης.
Διευθύνει ο αρχιμουσικός Λεωνίδας Τζωρτζάκης
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»

Είσοδος ελεύθερη


ΚΥΡΙΑΚΗ 15/7
Ο «Θεατρικός Περίπλους» παρουσιάζει το έργο του Φ. Λόρκα «Η θαυμαστή μπαλωματού» σε σκηνοθεσία Θωμά Καντιφέ
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΔΕΥΤΕΡΑ 16/7
Η κωμωδία «Το μήλο» του Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλο σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη
Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη και Θανασης Τσαλταμπάσης
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΚΥΡΙΑΚΗ 15/7
ΔΕΥΤΕΡΑ 16/7
Η κωμωδία «Τα βαφτίσια»
σε σκηνοθεσία Νίκου Μουτσινά & Ζωής Ξανθοπούλου
Παίζουν: Νίκος Μουτσινάς και Τζένη Διαγούπη
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ





ΤΡΙΤΗ 17/7
Μουσικοχορευτική Εκδήλωση από τις σχολές Κρητικών Χορών«ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑ»
Συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα της σχολής «ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑ» και άλλα παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα

Συμμετέχουν: Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Μιχάλης Καλλέργης, Στέφανος Μεσσαριτάκης, Μενέλαος και Γιώργης Νταγιαντάς

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων και Φίλων παιδιών με αναπηρία «Δικαίωμα στην Ζωή»
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΤΕΤΑΡΤΗ 18/7
ΠΕΜΠΤΗ 19/7
Το «Θέατρο του Νέου Κόσμου»παρουσιάζει τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βαγγελη Θεοδωρόπουλου
Παίζουν: Σοφία Φιλιππίδου, Κώστας Κόκλας, Γιώργος Πυρπασόπουλοςκ.α.
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΤΕΤΑΡΤΗ 18/7
Ο «Λώτινος Ήλιος»
παρουσιάζει το έργο για παιδιά
«Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου» σε σκηνοθεσία Άννας Παπαμάρκου
Παίζουν: Άννα Παπαμάρκου, Ειρήνη Ανδρέου, Μαρία Λογοθέτη, Χριστίνα Παπαβασιλείου
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΠΕΜΠΤΗ 19/7
Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η Μουσική Συντροφιά του σας προσκαλούν
«Σ ένα βιβάρι…φωτεινό!!!»
με μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών
Τραγουδούν: Γιάννης Κασσωτάκης,Αριάδνη Καρέκου - Βασιλάκη
Μουσική: Βαγγέλης Σαμαράκης

Οργάνωση: Λέσχη «Lions» Ηρακλείου
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΠΕΜΠΤΗ 19/7
Συναυλία Τζαζ
με το Jazz trio «M.O.T.he»

Το jazz trio M.O.T.He, (music of the heart) είναι ένας κόσμος ατμοσφαιρικών ethnic και concert jazz εναλλαγών, με καταβολές από τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή jazz και την
Αμερικάνικη modal, RnB, και rock παγκόσμια σκηνή και τις ξεκάθαρες κι
αναγνωρίσιμες επιρροές των jazz standards.
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ


Είσοδος ελεύθερη


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/7
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/7
Το Θεατρικό έργο
«Δον Ζουάν, η επιστροφή» του Έντεν φον Χορβάτ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Ταμίλα Κούλιεβα, Φαίη Ξυλά κ.α.
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»





ΣΑΒΒΑΤΟ 21/7
2ο Κυνήγι Παραλίας
των Ομάδων Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού
Οργάνωση: Δήμος Ηρακλείου
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΑΖ ΚΑΡΤΕΡΟΥ «ΑΚΤΗ»

Είσοδος ελεύθερη


ΚΥΡΙΑΚΗ 22/7
ΔΕΥΤΕΡΑ 23/7
Συναυλία
με το συγκρότημα «Dies Irae»

Συντελεστές:
Βιολί: Χρίστος Ζιούτης, Γιώργος Κουρούπης
Ακουστική Κιθάρα: Άγγελος Μαυρογιάννης
Ηλεκτρική κιθάρα: Μάνος Φαζός
Μπάσσο: Άρης Τερζάκης
Φλάουτο, Κλαρινέτο: Κρασιμίρα Τζάνεβα
Τρομπέτα: Παναγιώτης Αμπαρτζάκης
Πλήκτρα: Πάνος Τσίκος
Κρουστά: Στεφανός Πετράς
Τραγουδούν: Πάνος Τσίκος, Δημήτρης Σκούρτης, Εύα Κυριαζή, Μαρίνα Παπαντωνάκη, Αντώνης Τριανταφυλλάκης κα.
Συμπράττει η Χορωδία Θαλήτας του Μουσικού Συλλόγου Απόλλων
Με την ευγενική συμπαράσταση του Ωδείου Ηρακλείου
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ





ΚΥΡΙΑΚΗ 22/7
ΔΕΥΤΕΡΑ 23/7
ΤΡΙΤΗ 24/7
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/7
Η «Culture Factory Α.Ε.»
παρουσιάζει το έργο για παιδιά
 «Ηρακλής και οι άθλοι του»
της Κάρμεν Ρουγγέρη

Παίζουν: Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Πέτρος Κιοσσές, Στέφανος Κοσμίδης, Γιάννης Νικολάου, Τάσος Παπαδόπουλος, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, ΕλένηΡουσσινού, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Θανάσης Τσιδίμης, Γιάννης Τσουρουνάκης
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΔΕΥΤΕΡΑ 23/7
ΤΡΙΤΗ 24/7
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/7
ΠΕΜΠΤΗ 26/7
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7
Η «Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου»
παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η αυλή των θαυμάτων»σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»



ΠΕΜΠΤΗ 26/7
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
«ΦεστιβαλάΚι»

Το φεστιβάλ έχει ως θέμα την Κρητική κουλτούρα και περιλαμβάνει συναυλίες Κρητικής μουσικής, φωτογραφικές εκθέσεις, έκθεση ζωγραφικής, βίντεο προβολές κ.α.
ΠΥΛΗ ΒΙΤΟΥΡΙ


ΠΕΜΠΤΗ 26/7
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7
ΘΕΑΤΡΟ
 «Η κωμωδία Ένας τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού»
του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου
Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Νίκη Παλληκαράκη, Τάσος Γιανόπουλος κ.α.
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/7
Μουσικοθεατρική παράσταση
«Αναζητώντας τον ΑΤΤΙΚ»

Ένας 26μελής θίασος από εκλεκτούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές με το έργο «Αναζητώντας τον Αττίκ», παρουσιάζει το ύφος και το ήθος μια ολόκληρης εποχής.
Παίζουν: Νίνα Λοτσάρη, Ευαγγελία Μουμούρη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης κ.α.
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»





ΣΑΒΒΑΤΟ  28/7
Το Θέατρο «ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ»
παρουσιάζει το έργο «Η Σονάτα του σεληνόφως» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή

Παίζουν:
Γυναίκα:  Μαρία  Σαριτσάμη
Νέος :Αντώνης Διαμαντής
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΔΕΥΤΕΡΑ 30/7
ΤΡΙΤΗ 31/7
Η «5η Εποχή Τέχνης» παρουσιάζει την«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.
Παίζουν: Καρυοφυλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Μάνος Βακούσης, Αλεξανδρα Σακελλαροπούλου κ.α.
Στον ρόλο της κορυφαίας η Ρίτα Αντωνοπούλου
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΔΕΥΤΕΡΑ 30/7
Το Θέατρο «Μορφές»
παρουσιάζει την Κρητική κωμωδία
«Σαν το ξύδι με το μέλι» σε σκηνοθεσίαΓιαννας Κεφάλας

Παίζουν: Σίμος Χριστοδούλου, Γιάννα Κεφάλα, Γιάννης Παραουλάκης, Δομήνικος Ταβερναράκης, Γιάννα  Σταμούλη, Ροδούλα Κρανιωτάκη, Πάνος Ιωαννίδης
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΔΕΥΤΕΡΑ 30/7
Συναυλία
με τον Αλέξανδρο Χατζή

Πλαισιώνεται από πολύτιμους φίλους μουσικούς και την Μάγδα Βαρούχα.
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ


ΤΡΙΤΗ 31/7
Συναυλία
για βιολί και πιάνο
«Από τον Vitali στον Kreisler»
Σολίστες: Henryka Tronek (βιολί) καιΑθανάσιος Γκρόζας (πιάνο)
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»



 


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΧΩΡΟΣ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8
ΠΕΜΠΤΗ 2/8

Η «Sigma Productions»
παρουσιάζει την κωμωδία
«Ο παππούς έχει πίεση» της Δήμητρας Παπαδοπούλου
Παίζουν: Ελισάβετ Κωνταντινίδου, Κώστας Βουτσάς, Πέτρος Λαγούτηςκ.α.
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8
ΠΕΜΠΤΗ 2/8
Το «Θέατρο Αποθήκη»
παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά
«Η Σταχτοπούτα …και η ιστορία της»
του Περό Σαρλ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκινου
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8

Εκδήλωση - Αφιέρωμα
στην Χρυσούλα Τζομπανάκη

με τον κιθαρίστα Γιώργο Μαστοράκη

Οργάνωση Σύνδεσμος μελών γυναικείων σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ

Είσοδος ελεύθερη


ΤΕΤΑΡΤΗ 1/8
Συναυλία
με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 2/8
Συναυλία
με τον Γιάννη Κασσωτάκη
«Με κόντρα τον καιρό»
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/8
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/8

Η «Ελληνική Θεαμάτων»
παρουσιάζει την θεατρική παράσταση
για παιδιά

«ΝΤΟΡΑ Η ΜΙΚΡΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ:
ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ»

Δέκα ηθοποιοί – χορευτές με θεαματικά κοστούμια, εντυπωσιακά σκηνικά, υπέροχη μουσική και χαριτωμένους διαλόγους δημιουργούν μια παράσταση που θ’ απολαύσει όλη η οικογένεια!
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»





ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/8
Η Θεατρική Παράσταση
«Άνθος του γιαλού» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου με τον Τάκη Χρυσικάκοκαι τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΣΑΒΒΑΤΟ 4/8
Το Θέατρο των «VIVI» παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη «Ορέστης» σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΣΑΒΒΑΤΟ 4/8
Συναυλία
με τον  Γιώργη  Τσαντάκη
με τον Αντώνη Ζαχαριουδάκη

Ο Γιώργης Τσαντάκης με το βιολί του και ο Αντώνης Ζαχαριουδάκης με το λαγούτο του θα μας ταξιδέψουν στο όμορφο περιβόλι της Σητείας και της ανατολικής Κρήτης.
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ


ΚΥΡΙΑΚΗ 5/8
Το Χοροθέατρο «Δαγίπολη»
παρουσιάζει την παράσταση
σύγχρονου χορού
«Σύρτεις μυστικές» σε χορογραφίεςΓιώργου Χρηστάκη

Ερμηνεύουν: Γιώργος Καραμίχος, Χρύσα Παπά                                                      Χορεύουν: Βιβή Ρωμανά, Giorgia DeRoseMario GiallanzaSalvatoreSiciliano, Βιβή Χριστοδουλοπούλου,Michela RossiNicoletta FerriIvonneBelloFabio Sudato, Γιώργος Χρηστάκης, Ρέα Πεδιαδιτάκη, Κώστας Καπετάνιος, Σωτήρης Ταχτσόγλου
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»




ΚΥΡΙΑΚΗ 5/8
Η Εταιρεία Θεάτρου «Βήματα» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση
«Θα τρελαθούν κι αφεντικά, θα τρελαθούν και δούλοι» σε σκηνοθεσίαΕλένης Γερασιμίδου – Μαρίας Μάλλιου

Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Βασίλης Μπατσακούτσας και Αγγελική Ξένου
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΔΕΥΤΕΡΑ 6/8
ΤΡΙΤΗ 7/8


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου
παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή«Οιδίπους Τύραννος» σε σκηνοθεσίαΤσεζάρις Γκραουζίνις
Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κ.α
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΔΕΥΤΕΡΑ 6/8
Η Θεατρική Ομάδα «Σχήμα 7»
παρουσιάζει το έργο
 του Stephen Mallatrat
«Η γυναίκα με τα μαύρα»
σε σκηνοθεσία Κώστα Μεταξάκη
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ


ΔΕΥΤΕΡΑ 6/8
Συναυλία
με την Δήμητρα Γαλάνη
και την Χάρις Αλεξίου
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ


ΤΡΙΤΗ 7/8
Ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα
«Duo Kitharode»
με τον Νίκο Κατσαράκη (κιθάρα)
και την Μυρσίνη Μαργαρίτη (Σοπράνο)
σε έργα των  Μίκη Θεοδωράκη (Romancero Gitano), Mario Castelnuovo Tedesco κ.α.
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΤΕΤΑΡΤΗ 8/8
Μουσικοχορευτική Εκδήλωση με το
Διδασκαλείο Παραδοσιακού Χορού και μουσικής «Χορωδείον»
«Το Κρητικό γλεντοκόπι»
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


Είσοδος ελεύθερη



ΤΕΤΑΡΤΗ 8/8

Η πολιτική κωμωδία
«Χαλασοχώρηδες» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντινου

Παίζουν:  Ελισσαίος Βλάχος, Παύλος Εμμανουηλίδης, Θοδωρής Θεοδωρίδης, Αγγελική Μαρίνου,Κώστας Παπακωνσταντίνου, Ιωάννα Πιατά , Παναγιώτης Σούλης
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΤΕΤΑΡΤΗ 8/8
ΠΕΜΠΤΗ 9/8
Το Θέατρο Σκιών «Αθανασίου»
παρουσιάζει την παράσταση
 παραδοσιακού καραγκιόζη
«Ο Καραγκιόζης ψαράς»
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ

ΠΕΜΠΤΗ 9/8
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/8
ΣΑΒΒΑΤΟ 11/8
Η «Ελληνική Θεαμάτων»
παρουσιάζει την κωμωδία
«Να ζει κανείς η΄να μην ζει» σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου καιΜιχαλη Ρέππα

Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τάσος Κωστής, Σοφία Μουτίδου, Χριστίνα Τσάφου, Σπύρος Μεριανός, Πρόδρομος Τουσουνίδης.
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΔΕΥΤΕΡΑ 9/8
ΤΡΙΤΗ 10/8
Το Θέατρο «Τεχνόραση»
παρουσιάζει το έργο για παιδιά
«Το κυνήγι του θησαυρού» σε σκηνοθεσία Γιώργου Γρηγοριάδη

Παίζουν: Διονύσιος Καπανδρίτης, 
Σωτήρης  Αντωνίου,
Στάθης  Αναστασίου, Θανάσης  Λιούνης, Ειρήνη Κοτζάσοβα, Έλενα, Αθανασοπούλου, Σόνια  Κοτίδου, Ιωάννα Σουλιώτη
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/8

Χορευτική Παράσταση
«Άρωμα ανατολής»
με τον Malek Niko

Παραδοσιακοί (folklor) χοροί από Αίγυπτο, Τουρκία, Λίβανο, Ινδία, Ανδαλουσία κτλ

Παρουσίαση κειμένων: Αναστασία Βαφιάδη
Χορεύουν: Malek Nikos, Malek Group, Preence Kyamer, Elena Eleytheriou, Kazafi Troup, Anna Dimitratou, Oriental Dance Queens, Kayameiya Ismini Anastasia κ.α.
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ




ΣΑΒΒΑΤΟ 11/8
Ρεσιτάλ πιάνου
με τις δίδυμες Μαριάννα και Στεφανία Καψετακη

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλασικά αριστουργήματα τωνLiszt,Chopin,RachmaninoffBrahms κ.α.

Οργάνωση: Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα»
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/8
Συναυλία
με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Και τον Φίλιππο Πλιάτσικα
Γήπεδο ΟΦΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12/8
Το «Σχήμα 7»
παρουσιάζει το έργο για παιδιά
«Ο σκανδαλιάρης υπηρέτης» σε σκηνοθεσία Κώστα Μεταξάκη

Παίζουν: Μάνος Ζειμπέκης, Ράνια Πλατάκη, Κατερίνα Ζουρίδη , Βαρδής Σαμαριτάκης και ο Κώστας Μεταξάκης
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/8
Ο «Θίασος 81»
παρουσιάζει το έργο για παιδιά του Ευγένιου Τριβιζά
«Τζιμ το τζιτζίκι και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα»
σε μουσική Γιάννη Ζουγανέλη
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/8
Το «Μικρό θέατρο Λάρισας»
παρουσιάζει την κωμωδία «…Μέσα»
με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/8
Συναυλία Κρητικής Μουσικής
με το συγκρότημα «Δραβίδες»
του Αντώνη Φραγκιαδάκη
«Παίξε γλυκό λαγούτο»
Μαζί του η Λίλα Κατσούνα
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ


ΣΑΒΒΑΤΟ 18/8
Η Κωμωδία
«Δεν βλέπω δεν ακούω δεν μιλάω» σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη

Παίζουν: Σπύρος Πούλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Σπύρος Σπαντίδας, Δήμητρα Στογιάννη
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΣΑΒΒΑΤΟ 18/8
Συναυλία
«Περί έρωτος»
με την Νεκταρία Λαουμτζή και τονΒαγγέλη Πάνου
Τους συνοδεύει επταμελής ορχήστρα
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΣΑΒΒΑΤΟ 18/8
Το «Θέατρο Ιυττός»
παρουσιάζει το έργο του
Bernard-Marie Koltes
«Η νύχτα μόλις πριν τα δάση» σε σκηνοθεσία Αντώνη Ντουράκη
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ





ΚΥΡΙΑΚΗ 19/8
Συναυλία – Αφιέρωμα
στα Ταμπαχανιώτικα τραγούδια του μπουλγαριού και του σολιστικού μπερντελίδικου λαγούτου
Συμμετέχουν ο Στέλιος, ο Λεωνίδας και η Χαρά Λαϊνάκη
Μαζί τους ο Βαγγέλης Βαρδάκης και οΓιάννης Ρομπογιαννάκης

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Νίκος Παπακαστρίσιος (κιθάρα)
Στέφανος Δεσποτάκης  (μπάσσο)
Μηνάς Παιγνιωτάκης   (κρουστά)

Διοργάνωση: «Ροτόντα – μουσικές και πολιτιστικές δράσεις»
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΚΥΡΙΑΚΗ 19/8
Μουσική Παράσταση
«Κομπόστα» σε σκηνοθεσία Νάσου Ζαγκότη με την Φιλαρμονική του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΔΟΚΑΣ) του Δήμου Σητείας σε συνεργασία με τοΘέατρο Σητείας
Πρόκειται για μια μουσική παράσταση με πολλά γνωστά τραγούδια που πλαισιώνουν το βασισμένο στο έργο του Δημήτρη Ψαθά
Μουσική Διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Γιώργου Φουρναράκη

Οργάνωση: Σύλλογος φίλων και συγγενών ψυχικά ασθενών "Κρίκου"
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΔΕΥΤΕΡΑ 20/8
ΤΡΙΤΗ 21/8
Οι «Μαγικές Σβούρες»
παρουσιάζουν το έργο του Σαίξπηρ
«Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας»
διασκευασμένο για παιδιά
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΔΕΥΤΕΡΑ 20/8
Συναυλία
«Μουσικές Περιπλανήσεις»
με τον Γιάννη και την Ιωάννα Καρανίκα
Ένα μουσικό ταξίδι στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Η συναυλία πραγματοποιείτε για την ανέγερση του ξενώνα του παιδιού «Το σπίτι των αγγέλων»
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΔΕΥΤΕΡΑ 20/8
Το «Θέατρο Ιυττός»
παρουσιάζει το έργο
«Requiem ή αλλιώς Buffa»
 σε σκηνοθεσία Αντώνη Ντουράκη
Παίζουν: Γιώργος Σχοιναράκης,Πέτρος Φαρσαράκης, Serghei Insuratelu, Λένα Φαλατάκη.
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ





ΤΡΙΤΗ 21/8
Ρεσιτάλ πιάνου
 με την Βάνα και τον Δημήτρη Μιμίδη

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: F.Liszt, A.Scriabin, S.Rachmaninoff, C.Debussy, Ρένας Κυριακού
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»

Είσοδος ελεύθερη


ΤΕΤΑΡΤΗ 22/8
ΠΕΜΠΤΗ 23/8
Η Επιθεώρηση
«Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή»

Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπoύλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου ,Χρύσα Ρώπα
Αντώνης Καφετζόπουλος ,Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ,Παντελής Καναράκης και ο Γιώργος Γαλίτης
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΤΕΤΑΡΤΗ 22/8
Βραδιά κλασικού και έντεχνου τραγουδιού με το Μάνο και τη Μαριγιάννα Χριστοφάκακη
με αποσπάσματα από όπερα & μιούζικαλ, και ελληνικά ακούσματα
Στο πιάνο η Χρύσα Βασιάδη

Οργάνωση Σύνδεσμος μελών γυναικείων σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΠΕΜΠΤΗ 23/8
Παράσταση
του μάγου Σανκάρα
«Dreams and Illusions»

Ένα ρεσιτάλ μαγείας και ψευδαισθήσεων που συνδυάζεται ο χορός η μουσική και η κίνηση με την μαγεία το μυστήριο και την δράση διανθισμένα με την θεατρικότητα και τα κωμικά στοιχεία.
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ


ΠΕΜΠΤΗ 23/8
Το «Θέατρο Κρήτης» παρουσιάζει
την κωμωδία “2 ½ Φόνοι και έναBulldog των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία τουΚώστα Μεταξάκη

 Παίζουν: Αποστολάκης Γιώργος, Δράκου Έφη, Κοπανάκη Μαρία, Κουρουνιώτης Κώστας, Μαστορίδης, Μαστορογιαννάκης Βαγγέλης, Σαρρή Κωνσταντίνα.
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/8
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/8
Το «Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος» παρουσιάζει το έργο τουΙάκωβου Καμπανέλλη
«Το μεγάλο μας τσίρκο»
σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη
Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Τάσος Νούσιας, Μαρίνα Ασλάνογλου
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/8
Συναυλία
με μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών
με τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη

Κιθάρα, λαούτο: Μιχάλης Καλογεράκης
Αφήγηση: Μάνος Πετράκης
Φωνή: Παντελής και Μιχάλης Καλογεράκης
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»

Είσοδος ελεύθερη



ΣΑΒΒΑΤΟ 25/8
Παράσταση Χορού
«Tribal fusion oriental dance»

Το Tribal fusion oriental dance είναι ένα μοντέρνο, εναλλακτικό είδος του κλασσικού oriental.
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΚΥΡΙΑΚΗ 26/8
Συναυλία
με τον Μάριο Φραγκούλη
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΚΥΡΙΑΚΗ 26/8
Ρεσιτάλ κιθάρας
με το «Miscelanea Guitar Quartet»
"Όλος ο κόσμος σε τέσσερις κιθάρες"

Miscelanea Guitar Quartet»: ΚώσταςΤοσίδης, Alejandro Diaz Bandres, ΓιώργοςΠερβολαράκης και Μάνος Αναστασάκης
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΤΡΙΤΗ 28/8
Το Θέατρο «ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ»
παρουσιάζει το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» σε σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή

Παίζουν: 
Ρωτόκριτος: Πάνος Ιωαννίδης
Αρετούσα: Ροδούλα Κρανιωτάκη
Ρήγισσα/Μάνα Ρωτόκριτου: Ειρήνη Κουτσάκη
Σολντάδος(Πνεύμα  του Πολέμου) /Μάγισσα/Αριστος:  Μίρα Ποπτέσιν
Ρήγας / Πεζόστρατος/: Ηλίας  Σταρράς
Νένα: Ελένη Στρατάκη
Πολύδωρος/Χαρίλαος/Βλαντίστρατος: Νικήτας  Αντωνάκης
Κορασίδα (ο  Ερωτας) : Ανάστα  Αργυροπούλου
Στα  αφηγημτικά αποσπάσματα  τουΠοιητή : 'Όλος ο Θίασος
Πύλη Βηθλεέμ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/8
Εκδήλωση  Μνήμης
στον ΚΩΣΤΗ  ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
Συμμετέχουν Μουσικά συγκροτήματα  και Χορευτικοί Όμιλοι.
Απόδοση  μέρους του  έργου του  και  βιογραφικές   αναφορές
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΤΕΤΑΡΤΗ 29/8
ΠΕΜΠΤΗ 30/8
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/8
Η «Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου)»
παρουσιάζει το έργο του Νικολάι Γκόγκολ
«Ο επιθεωρητής» σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΤΕΤΑΡΤΗ 29/8

Συναυλία
με την Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων
«Τραγούδια δίχως λόγια»
Καλλ/κη διεύθυνση: Νίκος Αντωνακάκης
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ





ΠΕΜΠΤΗ 30/8
Μουσικοχορευτική Βραδιά
με τον Σύλλογο Μικρασιατών Κρήτης
«Ο Άγιος Πολύκαρπος»
«O Απηλιώτης στα πανιά μας γλυκά γλυκά εφύσηξε...!»
Συμμετέχουν: η Χορωδία του Συλλόγου και ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού «Αετογιάννης»
Διεύθυνση Χορωδίας: Εύα Κουτσογιαννάκη - Πιτσικάκη
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»

Είσοδος Ελεύθερη



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/8
Μουσικοχορευτική Εκδήλωση
με την
Παγκρήτια Ένωση Χοροδιδασκάλων
«Ακολουθώντας την παράδοση με παραδοσιακούς και ξεχασμένους χορούς της Κρήτης»
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»

Είσοδος Ελεύθερη



 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 1/9
Ρεσιτάλ κιθάρας
με την Βιργινία Αμαριωτάκη
με έργα των Lauro, Barrios, Piazzola, Albeniz, Couperin

Με την υποστήριξη του κέντρου ειδικών παιδιών «ο Άγιος Σπυρίδων»
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΚΥΡΙΑΚΗΣ 2/9
Η Θεατρική παράσταση
«Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα»σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη
Παίζουν: Γεράσιμος Γεννατάς, Ναταλία Δραγούμη, Αντώνης Λουδαρός κ.α.
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»


ΚΥΡΙΑΚΗΣ 2/9



ΩΔΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ρεσιτάλ πιάνου
με τον Κωνσταντίνο Τρούλη
Τάξη πιάνου του Χάρη Σαρρή
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»

Είσοδος ελεύθερη


ΚΥΡΙΑΚΗΣ 2/9
Συναυλία Κρητικής Μουσικής
με το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνακάκη

Οργάνωση:
Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης
Κέντρο ειδικών παιδιών «ο Άγιος Σπυρίδων»
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ



ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9
Συναυλία
με το Μουσικό σύνολο
«Φραγκίσκος Λεονταρίτης»
με τίτλο
«Ευρωπαϊκή φωνητική και οργανική μουσική του 16ου και 17ου αιώνα»

Συμμετέχουν: Άννα Μαλεκάκη, Γρηγόρης Καπανταϊδάκης, Μανόλης Τζανάκης, Μαρία Παπουτσάκη
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

Είσοδος ελεύθερη





ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9
Το μουσικό σχήμα
«Νόστιμον ήμαρ» παρουσιάζει
«Ένα ταξίδι στις μουσικές των θεαμάτων»
Διεύθυνση: Μίνως Σωμαράκης

Τραγούδια που μας γοήτευσαν σε κινηματογράφο θέατρο και τηλεόραση
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»

Είσοδος ελεύθερη


ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9
ΤΡΙΤΗ 4/9
ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9
Cretan Mandolin Festival
3 ήμερο Φεστιβάλ Μαντολίνου στην Κρήτη

Δευτέρα 3/9
Έναρξη Φεστιβάλ
  1. Μεγάλη Συναυλία με Κρήτες μουσικούς (Μαντολίνα) στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης και ώρα 21:00
  2. Περίπτερο: Έκθεση – κατασκευή μαντολίνου και παρελκόμενων π.χ. βιβλίο στην Πλατεία Ελευθερίας.
Τρίτη 4/9
  1. Ανοιχτό σεμινάριο μαντολίνου με βιρτουόζους του οργάνου στις 11:00 στην Παλιά Λαχαναγορά
  2. Καντάδα στην πόλη με 100 μαντολίνα στις 18:30
Τετάρτη 5/9
  1. Η μεγαλύτερη ορχήστρα μαντολίνων του κόσμου στην Κρήτη (Mandolin Guinness World Record) σε χώρο μπροστά από το λιμεναρχείο με φόντο τον Κούλε στις 20:00
  2. Σύνολο Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης στις 21:00

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Είσοδος ελεύθερη


ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9
ΤΡΙΤΗ 4/9
Φεστιβάλ Αθηνών
Το Θέατρο «Χώρος»
παρουσιάζει το έργο του Γ.Χορτάτση«Ερωφίλη 3»
σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΤΡΙΤΗ 4/9
Συναυλία
παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής
με τους Γιώργος Μαυρομανωλάκης, Μανώλης Κανακάκης, Γιώργος Παπαϊωάννου, Μαρίτζια
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ





ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9
Συναυλία
με το μουσικό συγκρότημα
 «Σχήμα Λόγου»

Το  "ΣΧΗΜΑ":
Σάκης Σακελλαρίδης (μπουζούκι- φωνή)
Λευτέρης Τζαγκαράκης (λύρα-φωνή)
Γιώργος Σταυράκης (κιθάρα- φωνή)
Συμμετέχουν οι :
Στέφανος Σταγάκης  (κρουστά)
Γιάννης Κορίνθιος  (μπάσο)
Αλεξάνδρα Βεργαδή(φωνή)

Διοργάνωση: Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9
Συναυλία
Έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής
με το συγκρότημα «Πετρίτες»

Συμμετέχουν:
Κώστας Καλέργης (λύρα),
Βασιλης Ξυλούρης λαούτο
Κώστας Μαρκάκης κιθάρα
Νίκος Ξυλούρης τραγούδι (μπρας)
Γιάννης Λουλάκης τραγουδι
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ


ΠΕΜΠΤΗ 6/9
Το «Ξυπόλυτο Τάγμα»
παρουσιάζει παράσταση καραγκιόζη
«Όξω από την παράγκα»
Μια παράσταση που οι φιγούρες γίνονται άνθρωποι και οι άνθρωποι φιγούρες, ο μπερντές βγαίνει στο σανίδι και με ζωντανή μουσική, επί σκηνής, μουσική, γίνεται ένα με το κοινό.
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9
ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9
Η Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων Ηρακλείου (ΕΣΗΕΠΗΝ)
παρουσιάζει το έργο της Έλλης Παπαδημητρίου «Κοινός Λόγος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9
Ο Κουκλοθίασος «Κου-Κλο»
παρουσιάζει τα έργα για παιδιά
(με την τεχνική του μαύρου θεάτρου)
«Ο Φρίξος και η Έλλη»
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9)
και «Ερωτόκριτος»
(ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9)
Παίζουν: Δρακοπούλου Ελένη, Χρηστάκης Γιώργος και Αναγνωστάκης Γιώργος
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ






ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9
Μουσική βραδιά κλασσικού
 και Έντεχνου Τραγουδιού

Συμμετέχουν: Μαρία Αμβροσιάδη(Σοπράνο)
Σύλβια Στρούθου – Ταϊτζή
(Μέσο-σοπράνο)
Πέτρος Ρακιντζής
(Βαρύτονος)
David jMc Clurkin
(Πιάνο)
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

Είσοδος ελεύθερη


ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9
Μουσική , Χορός, Λόγος και Εικόνα
από τον  Όμιλο παιδείας και πολισμού
«Αετογιάννης»

Πάνω από 100 χορευτές και μουσικοί σε ένα μακρύ ταξίδι στις πηγές της παράδοσης μας.
Από την αρχαιότητα, το βυζάντιο, την αναγέννηση, την πρώτη δισκογραφία… ως την σημερινή πραγματικότητα.
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»

Είσοδος ελεύθερη


ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9
Pecha Kucha Night Heraklion vol#3

Το διεθνές φαινόμενο του Pecha Kuchaξεκίνησε από το Τόκιο το 2003 και έχει κατακτήσει πάνω από 500 πόλεις διεθνώς.
Ο κάθε ομιλητής διαθέτει 20 εικόνες και 20 μόλις δευτερόλεπτα ανά εικόνα για να περιγράψει την ιδέα του. Οι παρουσιάσεις αρκούνται στα απολύτως απαραίτητα, σύντομες και περιεκτικές, με πλούσιο οπτικό υλικό.
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ

Είσοδος ελεύθερη
ΔΕΥΤΕΡΑ 10/9
Η Θεατρική Παράσταση
«Αγγέλα Παπάζογλου»
σε σκηνοθεσία Λάμπρου Λιάβα
με την Άννα Βαγενά

Οργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»





ΔΕΥΤΕΡΑ 10/9
«Πάμε Παραλία 2» !!!
Η μουσικοθεατροπαρανοϊκή παράσταση του Καλοκαιριού
“Ένας Τρελλός”
με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο
και τους Sleeping Band.
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»



ΤΡΙΤΗ 11/9
Συναυλία με 4 φλάουτα

Στα Φλάουτα : Εύη Καλιτσουνάκη, Κρασιμίρα Τζάνεβα, Μαρία Αλεξάκη, Κων/νος Ψαρουλάκης
Στο Πιάνο : Ειρήνη Βασιλάκη
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΤΡΙΤΗ 11/9
Ο Γιώργος Χυντηράκης παρουσιάζει την μουσική παράσταση
«Σ αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα»

Ένα αφιέρωμα στον τελευταίο των μεγάλων του Ελληνικού Λαϊκού τραγουδιού Δημήτρη Μητροπάνο.
«Φωνή βγαλμένη από τα βυζαντινά τα συναξάρια και προσωπική διαδρομή γεμάτη αξιοπρέπεια»
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»

Ελεύθερη είσοδο
ΔΕΥΤΕΡΑ 10/9
ΤΡΙΤΗ 11/9
ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9
Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου
παρουσιάζει την «Μήδεια» του Μποστ σε σκηνοθεσία Αντώνη Περαντωνάκη
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ





ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9
Η Χορωδία του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου
 «Δ. Θεοτοκόπουλος» παρουσιάζει ένα  αφιέρωμα στα τραγούδια του νέου κύματος της εποχής των μπουάτ.
«Μια φορά θυμάμαι…»

Φλάουτο: Εύη Καλιτσουνάκη
Κιθάρα: Κάλλια Ζαχαριουδάκη
Τραγούδι: Ειρήνη Σταυρίδου,
Κιθάρα, τραγούδι: Γιώργος Κριτσωτάκης.
Διεύθυνση: Αργυρώ Σταυρίδη
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»





Είσοδος ελεύθερη
ΠΕΜΠΤΗ 13/9
Ο «Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας»
παρουσιάζει το έργο του Μιχαήλ Μπουλγκακωφ «Το κόκκινο νησί»
σε σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή

Παίζουν:
Θωμάς Λιάγκος, Νίκος Ζυγάκης, Νίκος Τσαγκαράκης, Πόπη Δασκαλάκη, Γιώργος Χριστάκης, Μαρία Μαμαντάκη, Ανδρομάχη Φιλιππίδη, Μανώλης Παπαδάκης, Ανέστης Κοκκινίδης, Κώστας Μαυρικάκης, Πόπη Καλογηράτου, Κατερίνα Κοινάκη.
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΠΕΜΠΤΗ 13/9
Συναυλία
με το συγκρότημα «Πνοή»
«Κρήτες ποιητές στο πεντάγραμμο»

Μουσικές συνθέσεις - Καλλιτεχνική διεύθυνσηΚική Καγιαβά

Οργάνωση της Εταιρείας ΝόσουAlzheimer  και συναφών διαταραχών Ν.Ηρακλείου
«Αλληλεγγύη»
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ


Είσοδος ελεύθερη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9
Ρεσιτάλ κιθάρας
για τα παιδιά της ζωοδόχου πηγής
με τον Μανώλη Βροντινό
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των:J.DowlandL.NarváezF.SorA.Barrios,M.Castelnuovo-Tedesco και A.Piazzolla.
Οργάνωση: Σύλλογος Φίλων του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή»
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»





ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/9
Η Ομάδα «Κλωστηδόν»
παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθέατρου για παιδιά
«Η Μιράντα Τσοκοσλούρπ και τα μαγικά μπισκότα»
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ



ΠΕΜΠΤΗ 13/9
Μουσική Εκδήλωση - Συναυλία
για την ενίσχυση του Μουσείου
 «Νίκος Καζαντζάκης»
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»





ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9
έως και
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/9
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ  ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Από 15 έως 19 Σεπτεμβρίου 2012

Το Πολιτιστικό Κέντρο ανοίγει τις πύλες του.
Ο Δήμος Ηρακλείου σας καλεί να το γνωρίσετε από κοντά.
Σας περιμένουμε καθημερινά με εκδηλώσεις ελεύθερες για το κοινό.

Αίθριος Χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου
Ώρα Έναρξης: 21:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9
Συναυλία με δημοφιλή νεανικό συγκρότημα

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/9
Βραδιά Λυρικού Τραγουδιού
με τους λυρικούς Καλλιτέχνες

Ανδρέας Κουλουμπής (Βαρύτονος)
Νίκη Χαζηράκη (Σοπράνο)
Γιώργος Ψαρουδάκης (Τενόρος)
Συμμετέχει η Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου με Διευθυντή τον Γιάννη Κιάγιαδακη, συνοδεία Οργανικού Συνόλου

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/9
Κρητική παραδοσιακή βραδιά

ΤΡΙΤΗ 18/9
Συναυλία κλασικής μουσικής
Trio Handax

Συμμετέχουν:
Anastasia Papanastasiou: violin
Soren Lyng Hansen: cello
Elina Skarpathioti: piano

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/9
Συναυλία
«Κάπου να πάμε…»
με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη

Συμμετέχουν:
Γιάννης Κασσωτάκης (Τραγούδι)
Λίλυ Δάκα (πιάνο)

Σημείωση: θα τυπωθεί ειδικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις αναλυτικά.









ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9
Συναυλία με τον
Σακαλή Απόστολο
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9
Συναυλία
«Ο λυρικός Θεοδωράκης»
Ένα αφιέρωμα στα γνωστά και άγνωστα λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη
Τραγούδι: Ειρήνη Σταυρίδου
Κιθάρα, τραγούδι: Γιώργος Κριτσωτάκης
Πιάνο, Επιμέλεια προγράμματος:Αργυρώ Σταυρίδη
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ


ΔΕΥΤΕΡΑ 17/9
Μουσικοποιητική Εκδήλωση
«Εσπερινός αγάπης»

Μουσική: Γιάννης Δαμαρλάκης
Ποίηση: Δημήτρης Θεοδοσάκης

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής μουσικής «Ο Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης»
Το Μουσικόποιητικό έργο αποδίδει η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής και η Χορωδία «Ορφέας»
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»

Είσοδος ελεύθερη
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/9
Συναυλία – Αφιέρωμα
στον Μάνο Λοίζο
με την χορωδία
«Ιωνία Αηδών»
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λένα Χατζηγεωργίου
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»

Γενική είσοδος 5€
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/9 -23
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος»
παρουσιάζει την θεατρική παράσταση
«Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Μποστ σε σκηνοθεσία Γιάννας Κεφάλα
ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ


ΤΡΙΤΗ 18/9
Συναυλία
με τον Γιώργο Τσαντάκη

Ελάτε να ξαναδιαβάσουμε τραγούδια και σκοπούς του Θ. Σκορδαλού μέσα από τη μάτια, τη πενιά με βιολί και μπουζούκι, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του Γιώργη Τσαντάκη και του Αντώνη Ζαχαριουδάκη
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


ΤΡΙΤΗ 18/9
Συναυλία
με την Μικτή Χορωδία Δήμου Ηρακλείου
και την Χορωδία Μέσα Γειτονιάς Κύπρου
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ





ΤΕΤΑΡΤΗ 19/9
Μουσικοχορευτική Εκδήλωση
με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρτεμισία» Ν.Αλικαρνασσού

Μια διαδρομή στην αιώνια νοσταλγία που πηγάζει για τους ανθρώπους εκείνους που μελοποίησαν τα τραγούδια βιώνοντας αυτά που ορίζει η ανθρώπινη δύναμη, το ιδεώδες της ψυχής, η φιλοσοφία της ύπαρξης.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρκοπούλου Μαίρη
Διδασκαλία χορών: Κουφάκης Νίκος
Κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης»

Είσοδος ελεύθερη


ΠΕΜΠΤΗ 20/9
Παράσταση Χορού
«ΣΤΕΦΑΝΗ»
Ερμηνεύουν: Κέλυ Θώμα, Ματίνα Κοκολάκη, Βικτόρια Στρατάκη, Ειρήνη Τσιμπραγού, Βασίλης Χατζημακρής
Σύνθεση: Ειρήνη Τσιμπραγού
Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»


Παρασκευή 21/9
Συναυλία jazz μουσικής
με μπαλάντες και swingin’ jazz ήχους
«Over the Rainbow»

Συμμετέχουν:
Alaska: vocal
Soren Lyng Hansen: el.cello & double bass
Anastasia Papanastasiou: violin
Manolis Dramitinos: guitar
Jesper Lyng Hansen: piano
Stathis Stouraitisdrums/percussion

Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»

Είσοδος 10€



Με εκτίμηση

Γιώργος Αντωνάκης 










ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ( ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 )



ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΟΥΛΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΑΠΕΤΑΝΙΑΝΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΣΗΤΕΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΣΗΤΕΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ ΒΑΙ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


ΕΘΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΕΡΑ ΚΡΙΤΣΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


ΜΟΧΛΟΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


ΚΡΗΝΗ ΜΟΡΟΖΙΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΗΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ
ΣΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΗΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΣΦΕΒΤΥΛΙ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΤΟΠΟΛΙΑΝΟ ΦΑΡΑΓΓΙ  ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ


ΚΑΡΝΑΓΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ



ΜΟΝΗ ΧΡΥΣΟΣΚΑΛΙΤΙΣΣΑΣ  ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ


ΑΜΠΕΛΟΥΖΟΣ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΣΠΗΛΙΑ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΜΥΡΟΥ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ  ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ


ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΡΟΔΙΑ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΡΟΔΙΑ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΘΗΣΕΑΣ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΟΥΛΕ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΕΛΛΗΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΜΟΧΟΣ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΤΟΥΝΕΛ ΣΤΑΛΙΔΑΣ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΑΣ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ  ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΡΟΔΙΑ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΜΟΧΟ - ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ



ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

ΠΑΖΑΡΙ... ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ 

Είναι γεγονός ότι πολλοί συνάνθρωποί μας σήμερα δυσκολεύονται να ζήσουν μη μπορώντας να εξασφαλίσουν ούτε την βασική καθημερινή τους τροφή. Ο αριθμός των εμπερίστατων συνανθρώπων μας φαίνεται να αυξάνεται καθημερινά, γεγονός το οποίο μας κάνει να μην μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι σ’ αυτή την πολύ δύσκολη και τραγική πραγματικότητα.



Για το λόγο αυτό η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης κι ο Τομέας της Διακονίας της αγάπης, διοργανώνουν Παζάρι για την συλλογή τροφίμων τα οποία θα δοθούν στους εμπερίστατους αδελφούς μας. 







Το Παζάρι θα πραγματοποιηθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, την Κυριακή 1η Απριλίου από τις 11.30 το πρωί έως και τις 8.30 το βράδυ όπου και υπήρχε «ο πάγκος της Διακονίας αγάπης», όπου... θα μπορούμε όλοι να αφήσουμε τρόφιμα (μόνο ότι μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου π.χ. ρύζι μακαρόνια κ.λπ.).







Στην προσπάθεια αυτή της Τοπικής Εκκλησίας μας τραγούδησε η Χορωδία των  Νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, χόρεψαν τα Κρητικά Συγκροτήματα του Λυκείου Ελληνίδων, του Όμιλου Βρακοφόρων Κρήτης, του κ. Μαυρόκωστα και του Χορωδείου, ενώ παρουσιάστηκαν μουσικά έντεχνα και παραδοσιακά κομμάτια η Φιλαρμονική του Δήμου, ο κ. Ψαραντώνης, ο κ. Στέλιος Μπικάκης, ο κ. Θανάσης Μαυρόκωστας και ο κ. Μανώλης Παπαδάκης με τα Συγκροτήματά τους.






























Μάταλα revisited

Η χίπικη κουλτούρα ξαναζεί 


Κάποτε, πριν από πολλά πολλά χρόνια, μια υπέροχη παραλία στην Κρήτη αποτελούσε έναν από τους πιο «καυτούς» προορισμούς παγκοσμίως. Στα Μάταλα συνέρεαν κατά χιλιάδες οι οπαδοί του κινήματος των hippies, καθώς η φυσιολογία της παραλίας -με τις διάσημες πλέον σπηλιές- επέτρεπε τη (δωρεάν) ελεύθερη ζωή μέσα στη φύση που πρότασσε το κίνημα. 





Σαράντα χρόνια μετά, τα Μάταλα επιστρέφουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τον Δήμο Φαιστού να πραγματοποιεί τριήμερο μουσικό φεστιβάλ και ανοιχτή πρόσκληση σε όσους αισθάνονται ακόμη το άνεμο της χίπικης κουλτούρας μέσα τους. 

Το τριήμερο Διεθνές Matala Festival 2011που ξεκινά από το Σάββατο, πραγματοποιείται στην παραλία Ματάλων, στο camping της περιοχής και την πλατεία της πόλης. 

Στο Φεστιβάλ, συμμετέχουν περισσότερα από 20 συγκροτήματα, δεκάδες καλλιτέχνες, παραγωγοί και DJ’s ενώ στις παράλληλες δραστηριότητες συγκαταλέγονται διαδραστικές ομάδες, ζογκλέρ, εκθέσεις ζωγραφικής, graffiti και φωτογραφίας με θέμα -τι άλλο;- τους χίπιδες. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ εντάσσονται εκθέσεις δίσκων βινυλίου της περιόδου ‘60-‘70 καθώς και παρέλαση αυτοκινήτων «hippie style». 

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες είναι δωρεάν









Το πρόγραμμα του Matala Festival αναλυτικά: 
*Σάββατο 11 Ιουνίου 
11.00
: Εξάωρο μουσικό show με ήχους ‘60s και ‘70s από ραδιοφωνικούς παραγωγούς. 
Συμμετέχουν: Kiss FM, Music Club, Radio Moires, Dream FM, Melody FM, Erotokritos FM. 
17:00: Συναυλίες back to back από τους No Blues Band και The Roosters. 
19:00: Επίσημη Έναρξη Φεστιβάλ και παρουσίαση Λευκώματος από τον Arn Strohmeyer και τους 12 πρώην χίπις. Hippies Reunion. 
20:00: (Παράλληλες εκδηλώσεις) Δεξίωση Τύπου - Επισήμων 
Κρητικό Γλέντι με τους Νίκο Μανιουδάκη, Γιάννης Σεισάκη, Γιώργο Χαιρέτη, Δημήτρη Παπουτσάκη και Μανώλη Νικολουδάκη. 
21.30 – 1.00: Live συναυλίες back to back. 
Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης: 
The Soulmates, Yvette Michelle and Souluv, Arrapao Midnight 
01.00: Έναρξη πρώτου Mega Matala Beach Party. 
Συμμετέχουν οι DJs Νίκος Σφουγγαράς, Μπάμπης Παπαματθαιάκης Juke Box Dream Fm, και DJs από Kiss FM, Radio Moires. 






*Κυριακή 12 Ιουνίου 11.00: Τετράωρο μουσικό show με ήχους ‘60s και ‘70s από ραδιοφωνικούς παραγωγούς. 
Συμμετέχουν: Kiss FM, Music Club, Radio Moires, Dream FM, Melody FM, Erotokritos FM. 
15.00 – 21.00: Live Συναυλίες back to back. 
Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης: Steve Band, Tropical Storm, Κρητικό Συγκρότημα Μανώλη και Δημήτρη Σπυριδάκη M.D.S., Rockaholics, After Dark. 
21.00 – 23.00: Κεντρική Live συναυλία με Κόκκινα Χαλιά και ΝΕΒΜΑ. 
23.00 – 1.00: Live συναυλίες back to back από Global Vibe και Πέρα Μπάντα. 
1.00: Μουσικό Show από τη DJ Lady Dust, DJs 60s – 70s show από Στράτο Χυντηράκη, Kiss FM, Radio Moires. 



*Δευτέρα 13 Ιουνίου 11.00: Εξάωρο μουσικό show με ήχους ‘60s και ‘70s από ραδιοφωνικούς παραγωγούς. 
Συμμετέχουν: Kiss FM, Music Club, Radio Moires, Dream FM, Melody FM, Erotokritos FM. 
17.00 – 23.45: Live συναυλίες back to back. 
Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης: This is Nowhere, Blue Spirit, Angel Skordylis & the MPRR Creta Gang, Four of a Kind, Mad About. 
23.45: Mega Closing Beach Party – Τελετή Λήξης. 
Συμμετέχουν οι DJs Νίκος Σφουγγαράς, Μπάμπης Παπαματθαιάκης Juke Box Dream Fm, και DJs από Kiss Fm, Radio Moires. 









Παράλληλες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου 

Χορευτικά Shows Hip – Hop, Free Jazz, Oriental, Latin, Κρητικά από: Ακαδημία χορού Nena’ s Academy, Χορευτική Ομάδα Caritmo, A Capoeira, Σχολή Χορού Γεωργιλαδάκης 
Πυροτεχνήματα 
Graffiti Art 
Παρέλαση Αυτοκινήτων Hippie Style 
Ζογκλέρ 
Διαδραστικά Shows από δημιουργικές ομάδες δραστηριοτήτων 
Psychedelic Reflections Creative Culture 
Προβολή βίντεο αρχειακού υλικού ‘60s ‘- 70s 
Έκθεση Ζωγραφικής 
Έκθεση Φωτογραφίας 
Έκθεση Δίσκων Βυνιλίου ‘60s – ‘70s 
Έκθεση Τοπικών Προϊόντων 
Διαγωνισμοί 
Αθλοπαιδείες (Beach Soccer – Beach Volley) 
Solo Artists (Γιάννης Heinz, Cristian Classen, Γιώργος Αδαμίδης) 
Και πολλές φεστιβαλικές εκπλήξεις. 









ΜΑΤΑΛΑ ΕΤΟΣ 1965

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............