ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ( ΠΑΡ Α ΛΟΓΑ ) ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΕΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ( ΠΑΡ Α ΛΟΓΑ ) ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΕΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ



Την έκθεση ζωγραφικής του κορυφαίου Κρητικού ζωγράφου Ρουσσέτου Παναγιωτάκη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 53ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Μέσα από τα μάτια του ζωγράφου, οι μαθητές περιηγήθηκαν σ’ ένα κόσμο διαφορετικό στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας. Ταξίδεψαν στο παρελθόν, στη μινωική Κρήτη, στην Κρήτη των πολέμων ενάντια στους κατακτητές, στην Κρήτη της Κρητικής επανάστασης, κάνοντας παράλληλα μία άμεση σύνδεση της ιστορίας με το σύγχρονο γίγνεσθαι.






Γνώρισαν ένα άγνωστο και πανέμορφο κόσμο που εκτείνεται πέρα από τα ανθρώπινα δεδομένα και που μόνο να κινδυνέψουμε να φανταστούμε μπορούμε. Στάθηκαν κριτικά απέναντι στα έργα, θέλησαν να δουν την ιστορία που διηγούνται, αλλά και τους συμβολισμούς τους, κατανοώντας ότι τα διάφορα σχήματα και χρώματα δεν είναι απλά μία απεικόνιση, αλλά ένα ταξίδι ανάμεσα στο μύθο, στο όνειρο και στην πραγματικότητα.
Ο ζωγράφος, δείχνοντας την ευαισθησία του απέναντι στην εκπαίδευση μικρών παιδιών στον πολιτισμό, στην ιστορία και στην τέχνη, τα συνόδευσε μέσα από τα έργα του στο ταξίδι τους στο χρόνο, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Ειδικότερα οι αναφορές του στη μυθολογία, συνάρπασε τους μικρούς μαθητές, που συμμετείχαν ενεργά, εκφράζοντας τις απορίες και το θαυμασμό τους σε άγνωστες γι΄ αυτούς εικόνες και συναισθήματα.






Σύμφωνα με το ζωγράφο Ρουσσέτο Παναγιωτάκη «η ζωγραφική δεν είναι απλώς και μόνο ένα χρωμάτισμα μιας κάποιας επιφάνειας, αλλά είναι σύνθεση, σημεία, χρώμα, που εντάσσονται στον τρόπο σκέψης της. Είναι ένα νηματερό που το χρησιμοποιεί για να υποδείξει, να υπενθυμίσει, να εξιστορήσει, να προκαλέσει να συγκινήσει, αλλά και να βάλει μέσα στο παιχνίδι το θεατή-αναγνώστη, να του αφυπνίσει το λαβυρινθικό του υποσυνείδητο για να βρει την άκρη του νήματος. Είναι επιπλέον ασπίδα στις βίαιες- παρακμιακές, κοινωνικές και πολιτικές αντιξοότητες των ημερών μας».
Η έκθεση ζωγραφικής, γίνεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 19-1-2013. Λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ. και 18:00 μ.μ. έως 21:00 μ.μ. Το Σάββατο από 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., ενώ την Κυριακή είναι κλειστά.




























ΚΕΙΜΕΝΟ 
ΑΘΗΝΑ ΑΝΔΡΙΩΤΗ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 53ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 
ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............