ΝΕΟ ΣΗΜΑ

ΣΕΛΙΔΕΣ - 1

ΣΕΛΙΔΕΣ - 2

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2014

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Φόρτωση...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΤΙΤΛΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Η ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΠΙΤΑ



Η Σφακιανή πίτα είναι γέννημα της χώρας των Σφακίων και είναι διάσημη σε όλη την Κρήτη. Υπάρχουν παραλαγές της όπως η νεράτη μυζιθρόπιτα της νότιοανατολικής Κρήτης, αλλά και η αγνόπιτα στον Ψηλορείτη και στην Σητεία.
Η Σφακιανή πίτα είναι λεπτή πίτα σαν κρέπα γεμιστή με μαλακό τυρί,, συνληθως πυχτόγαλο αλλά βάζουν και ξυνομυζήθρα ή φρέσκο ανθότυρο. ανοίγεται πάνω σε λεπτή πίτα σε ξύλο. ψήνεται χωρίς καθόλου λάδι στο τηγάνι γυρίζοντας την συχνα.



Παλιότερα τις έψηναν πάνω σε καυτές πέτρες ή στο σάτσι ένα πήλινο ή μεταλλικό επίπεδο ταψί πάνω στην πυροστιά του τζακιού.
Η Παραδοσιακή Σφακιανή πίτα με αυθεντικό κρητικό απάκι, αιγοπρόβειο τυρί Μυλοποτάμου και σάλτσα φρέσκια ντομάτας πλασμένη στο χέρι και ζυμωμένη με κρητική τσικουδιά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ψημένη στην πέτρα.




Τα Υλικά που χριάζονται συνήθως είναι 

Μισό κιλό μυζήθρα μαλακιά χανιώτικη (γαλομυζήθρα)
Μισό κιλό αλεύρι, Ένα κουταλάκι αλάτι, Τρεις κουταλιές λάδι, Ένα ποτηράκι ρακή
Ένα ποτήρι νερό.




ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΟΡΟΠΗΔΩΝΤΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΣΕΙΤΑΝ ΛΙΜΑΝΙ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΜΙΝΩΙΚΗ ΚΡΗΤΗ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗ - ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ... ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ - ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΚΛΙΝΟΥ... ΟΣΑ ΕΧΩ ΠΕΙ