ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

ΣΕΛΙΔΕΣ - 1

ΣΕΛΙΔΕΣ - 2

ΡΟΗ ΤΡΕΧΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΜΕ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ

ΣΕΛΙΔΕΣ - 5

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Φόρτωση...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Η ΣΦΑΚΙΑΝΗ ΠΙΤΑ



Η Σφακιανή πίτα είναι γέννημα της χώρας των Σφακίων και είναι διάσημη σε όλη την Κρήτη. Υπάρχουν παραλαγές της όπως η νεράτη μυζιθρόπιτα της νότιοανατολικής Κρήτης, αλλά και η αγνόπιτα στον Ψηλορείτη και στην Σητεία.
Η Σφακιανή πίτα είναι λεπτή πίτα σαν κρέπα γεμιστή με μαλακό τυρί,, συνληθως πυχτόγαλο αλλά βάζουν και ξυνομυζήθρα ή φρέσκο ανθότυρο. ανοίγεται πάνω σε λεπτή πίτα σε ξύλο. ψήνεται χωρίς καθόλου λάδι στο τηγάνι γυρίζοντας την συχνα.



Παλιότερα τις έψηναν πάνω σε καυτές πέτρες ή στο σάτσι ένα πήλινο ή μεταλλικό επίπεδο ταψί πάνω στην πυροστιά του τζακιού.
Η Παραδοσιακή Σφακιανή πίτα με αυθεντικό κρητικό απάκι, αιγοπρόβειο τυρί Μυλοποτάμου και σάλτσα φρέσκια ντομάτας πλασμένη στο χέρι και ζυμωμένη με κρητική τσικουδιά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ψημένη στην πέτρα.




Τα Υλικά που χριάζονται συνήθως είναι 

Μισό κιλό μυζήθρα μαλακιά χανιώτικη (γαλομυζήθρα)
Μισό κιλό αλεύρι, Ένα κουταλάκι αλάτι, Τρεις κουταλιές λάδι, Ένα ποτηράκι ρακή
Ένα ποτήρι νερό.




ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου