ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥ - ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥ - ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ



Ο Μπάλος βρίσκεται 10 χιλιόμετρα Βόρεια από το Κολυμπάρι και 58 χιλιόμετρα από τα Χανιά, στη Βόρεια άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας και είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Η παραλία είναι στο εσωτερικό του ομώνυμου κόλπου και δεν προσβάλλεται από τα μελτέμια, καθώς η νησίδα της Γραμβούσας στο στόμιο του κόλπου την προστατεύει αρκετά.




Η παραλία στη λιμνοθάλασσα είναι αμμουδερή με ωραία ασπριδερή άμμο και μυριάδες σπασμένα και ολόκληρα κοχύλια, με ρηχά νερά, πολύ ζεστά ειδικά το καλοκαίρι. Το πρόβλημα είναι ότι η παραλία έχει λεπτό και λασπώδη βυθό που στο περπάτημα προκαλεί μια κακή αίσθηση και μερικές φορές, λόγω των ρηχών νερών, αναδύει μιαν άσχημη μυρωδιά. Υπάρχει επίσης σημαντικό πρόβλημα πίσσας.










Έξω από τη λιμνοθάλασσα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Μπορεί κανείς να κολυμπήσει σε βαθιά διαφανή, καθαρά νερά και εάν σας αρέσει το ψαροντούφεκο, βρήκατε το κατάλληλο μέρος.
Δεν υπάρχουν καθόλου δυνατότητες διαμονής ή φαγητού, εκτός από ένα μικρό καφενείο για ένα κρύο καφέ και παγωμένο νερό ή αναψυκτικό.
Πολλοί επισκέπτες διαλέγουν το μέρος για ελεύθερο κάμπινγκ, παρ΄ ότι δεν υπάρχει καθόλου σκιά και το μέρος δεν είναι πια τόσο ήσυχο και απομονωμένο.








Πρόσβαση είναι δυνατή με καΐκι από Καστέλι (αναχώρηση στις 9:30 το πρωί και επιστροφή στις 16:00 ) και μόνο με 4x4 αυτοκίνητο, όπως επίσης και με ιδιωτικά ή νοικιασμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, καθώς τα περίπου 10 χιλιόμετρα δύσκολου χωματόδρομου, δεν επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση σε συμβατικά αυτοκίνητα. Ακόμα και τότε όμως θα πρέπει να περπατήσετε καθώς θα πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας 15 λεπτά πριν την παραλία και ακολουθώντας το μονοπάτι να φτάσετε στην παραλία περπατώντας.







Tο οργανωμένο ταξίδι με το καραβάκι ξεκινά από το Καστέλλι του Κισσάμου, δυτικά της πόλης των Χανίων. Μετά από 1 ώρα εν πλω, φτάσαμε στην ήμερη Γραμβούσα, γνωστή και ως το νησί των πειρατών. Για την ονομασία «Γραμβούσα» υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Οι Ενετοί, πάντως, ονομάζουν το ακρωτήρι στους χάρτες τους «Capo Buso» και δεν αποκλείεται το «Γραμβούσα» να προέκυψε από παραφθορά του αρχικού ονόματος.










Το κάστρο που έχτισαν οι Ενετοί το 1759 και που παρέμεινε υπό τον έλεγχό τους, ακόμη και μετά την παράδοση της Κρήτης στους Τούρκους. Το κάστρο, που περιβάλλεται από τείχος 272 μ., διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη ιστορία της ευρύτερης περιοχής, ειδικά κατά τη διάρκεια της ελληνικής εξέγερσης κατά των Τούρκων. Άλλωστε, η Γραμβούσα ήταν το πρώτο μέρος της Κρήτης που απελευθερώθηκε.













ΠΗΓΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - http://www.greekhotel.com
www.travelstyle.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............