ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΗΤΗΣ ( ΧΑΝΙΑ ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΡΗΤΗΣ ( ΧΑΝΙΑ )

Ένα από τα νεότερα και καλύτερα αξιοθέατα της Κρήτης για τους επισκέπτες όλων των ηλικιών είναι ο μυθικός Βοτανικό Πάρκο Κρήτης που βρίσκεται κοντά στα Χανιά.
Θα βρείτε το Βοτανικό Πάρκο Κρήτης, στους πρόποδες της όμορφης Λευκά Όρη στο υπέροχο γραφικό δρόμο που οδηγεί προς τον Ομαλό (το σημείο εκκίνησης του φαραγγιού της Σαμαριάς). Οι βοτανικοί κήποι είναι μόλις 15 χιλιόμετρα από Χανιά, ακριβώς μετά Φουρνές, και είναι εύκολα προσβάσιμο από πολλά από τα θέρετρα της Δυτικής Κρήτης.



Μια διασταύρωση ανάμεσα σε ένα γραφικό πεζοπορία και μια ενδιαφέρουσα μονοπάτι της φύσης, ο Βοτανικός Κήπος προσφέρει στους επισκέπτες μια φανταστική μέρα έξω μακριά από την παραλία. Στον αριθμό 1 στα 2 ώρες ταξίδι θα σας οδηγήσει σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία, ζωντανή με πεταλούδες και μια ποικιλία από άγρια ​​πτηνά. Τα πολλά και ποικίλα φυτά, βότανα και δέντρα ευδοκιμούν σε διακόσια τετραγωνικά χιλιόμετρα της beautufully φυτεύονται βεράντες στην πλαγιά του λόφου.





Ανάλογα με την εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε, θα δείτε τα οπωροφόρα δέντρα σε πλήρη άνθηση, ή, εναλλακτικά, βαρύ με τα φρούτα.Η πανέμορφη αρωματικά βότανα, επίσης, να αναλάβει μια νέα ζωή, όταν σε πλήρη άνθιση. Κάθε μέρα είναι διαφορετική στο Βοτανικό Πάρκο, καθώς αυξάνονται τα εκθέματα, λουλουδιών και φρούτων, που προσελκύει διαφορετική άγρια ​​φύση σε διαφορετικούς μήνες της σεζόν.


Επισκεφθήκαμε στις αρχές Μαΐου και στη συνέχεια και πάλι στα μέσα Ιουνίου και βρήκε το πάρκο είχε ήδη πάρει μια διαφορετική μορφή. Θα πρέπει να επιστρέψει αργότερα στη διάρκεια του καλοκαιριού για να δείτε την πρόοδο και την αλλαγή της φύσης των φυτών και των δέντρων. Όποια εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε είστε σίγουροι για το χρώμα, το άρωμα και την ποικιλία.
Καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια σας μεταφέρει μέσα από τα διάφορα τμήματα του Βοτανικού Πάρκου, το οποίο αποτελείται από τροπικά δέντρα, οπωροφόρα δέντρα, εσπεριδοειδή, τα βότανα και τα αμπέλια. Η λίμνη βρίσκεται στο κάτω μέρος του πάρκου προσφέρει ένα σπίτι με πάπιες, χήνες και άλλα υδρόβια πουλιά. Θα δείτε ζεύγη γερακίνες φέρουν γενικά πάρα πολύ. Υπάρχει ακόμη και μια θεαματική αμφιθέατρο στο χώρο του 





Το Βοτανικό Πάρκο ίδια ήταν το πνευματικό τέκνο των τεσσάρων αδελφών που είδε το ζην, τη γη, ελαιώνες και πορτοκαλιές καταστράφηκε από μια καταστροφική πυρκαγιά, τον Οκτώβριο του 2004. Η καταστροφή δεν είχε προηγούμενο. Εξήντα χιλιάδες ελαιόδεντρα, μερικές πάνω από 400 χρονών, καταστράφηκαν αφήνοντας όλο το χωριό καταστράφηκε οικονομικά και οικολογικά.
Αλλά, όπως και το μαγικό και μυστικιστικό πτηνό του Φοίνικα της Ελληνικής Μυθολογίας, το Βοτανικό Πάρκο Κρήτης αυξήθηκε από τις στάχτες της που καταστροφική πυρκαγιά. Οι αδελφοί που αφορά τη δημιουργία ενός πάρκου να αναδείξει και να εκθέσουν τα πολλά ενδημικά φυτά, βότανα και δέντρα που βρέθηκαν στην Κρήτη, μαζί με άλλες τροπικές και υπο τροπικά ποικιλίες από όλο τον κόσμο.
Ανάμεσα στα πολύχρωμα, ακμάζουσα και ζωντανή εκθέματα της ήδη καθιερωμένης βοτανικούς κήπους θα συναντήσετε το παράξενο σβήσει, απανθρακωμένα φλοιό των αιωνόβιων ελιών, στέκεται ως υπενθύμιση της προέλευσης του Πάρκου.



 Η είσοδος στο Βοτανικό Πάρκο είναι μια απλή € 3, και είναι απίστευτα καλή τιμή. Παιδιά κάτω των 12 πηγαίνουν δωρεάν. Μπορείτε να πάρετε ακόμα και ένα δωρεάν μπουκάλι νερό της πηγής για να πάρετε μαζί σας στο μονοπάτι.
Το μονοπάτι είναι κατάλληλο για όλα τα εύλογα υγιείς και δραστήριοι άνθρωποι με καλή κινητικότητα. Σας συνιστούμε να πάρει το καλύτερο από το Βοτανικό Πάρκο, πάρτε αργά ώστε να μπορείτε να εκτιμήσετε πραγματικά το 150 περίπου ειδών οπωροφόρων φυτών,, φαρμακευτικών και καλλωπιστικών φυτών αυτή τη γραμμή της διαδρομής.
Υπάρχουν πολλές στάσεις ανάπαυσης καθ 'όλη, καμία καλύτερη από την πολύ γραφική μικρή λίμνη με τις πάπιες και τις χήνες που γλιστράει μέσα από το δροσερό νερό. Περιττό να πω ότι είναι καλύτερα να αποφύγετε τον ήλιο το μεσημέρι στην Κρήτη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έτσι ώστε είτε να πάτε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Το Βοτανικό Πάρκο Κρήτης είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις αρχές Μαΐου δικαίωμα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου,: 8:00 π.μ. με 20.30 μ.μ..











ΠΗΓΗ - http://www.completely-crete.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............