Φαράγγι των Πεύκων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Φαράγγι των Πεύκων

Το μικρό Φαράγγι των Πεύκων βρίσκεται στη νότια ακτή της Κρήτης, έχει μήκος περίπου 4 χιλιόμετρα, ξεκινά από το χωριό Πεύκοι και καταλήγει στην παραλία του τουριστικού οικισμού Μακρύς Γιαλός.


Θα ξεκινήσετε από το χωριό Πεύκοι που βρίσκεται σε απόσταση 7 χιλιόμετρα βόρεια από τον Μακρύ Γιαλό. Την είσοδό του θα την βρείτε ρωτώντας τους ντόπιους και ακολουθώντας το φαρδύ και άνετο μονοπάτι που θα σας υποδείξουν δίπλα σε έναν εγκαταλειμμένο παλιό μύλο. Στην αρχή θα περπατήσετε κάτι λιγότερο από ένα χιλιόμετρο στο «φρύδι» του φαραγγιού, μετά θα ακολουθήσετε την κατηφόρα και σύντομα θα βρεθείτε στην κοίτη του χειμάρρου στο βάθος του. Η σχετικά μικρή και εύκολη διαδρομή των 4 χιλιομέτρων θα σας μείνει αξέχαστη διότι θα βαδίζετε συνεχώς μέσα στο πράσινο του πεύκου, το ιδιόμορφο λευκό των βράχων και το γαλάζιο του ουρανού πάνω από τα κεφάλια σας.

Το τοπίο και οι συνδυασμοί των χρωμάτων θα σας «υποχρεώσουν» να τραβήξετε πολλές, μα πάρα πολλές φωτογραφίες. Επίσης θα «υποφέρετε» από τις υπέροχες μυρωδιές των πεύκων και των αγριολούλουδων που θα συναντάτε συνεχώς. Στο κομμάτι της διαδρομής στη κοίτη του χειμάρρου θα βρίσκεστε μέσα στα πλατάνια συνεχώς. Όταν ολοκληρώσετε την διαδρομή σας μετά 2 περίπου ξεκούραστες και ευχάριστες ώρες περιπάτου και όχι δύσκολης πεζοπορίας θα έχετε βγει στην παραλία του Μακρύ Γιαλού στο Λιβυκό Πέλαγος για τα... περαιτέρω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............